Szekeres Viktor

Divatba jött az aranykeresés

A Discovery Channel idén tavasszal is felrázza téli álmukból az ismeretlen titkait megismerni vágyókat. A csatornán itthon először lesz látható az Egyesült Államokban nagy sikerrel vetített Aranyláz a Bering-tengeren.

Az Aranyláz a Bering-tengeren az amerikai nézettségi listákon a péntek esti kábeltévés műsorsávban rövid idő alatt a második helyre ugrott, rögtön a második évadát élő reality, az Aranyláz Alaszkában mögött végzett. A magyar nézők az amerikaiakkal szinte egy időben már itthon is követhetik az elszánt kincsvadászok kalandjait Thom Beers, az Emmy-díjas producer új sorozatában, mely különös elegye a Halálos fogásnak és az Aranyláz Alaszkában című valóságshow-knak.

A szériában négy kotróhajó és legénysége küzdelmeit élhetjük át, amint lemerülnek a jeges vízbe, hogy a Bering-tenger fenekéről hozzák fel az aranyat. A kétmillió éves gleccserek olvadásával ugyanis értékes aranyrögök kerülnek a tengerbe. Amint eltűnik a jégtakaró nyaranta, a kisváros élete felpezsdül, aranyásók özönlik el Nome-ot az arany után kutatva. A hajók méretben és kialakításban is különbözőek, azonban egy dolog közös bennük: mindegyiket lelkes és mindenre elszánt csapatok irányítják, akiknek a megélhetése függ attól, hogy megtalálják-e az aranyat vagy sem.

A reality-ben családi rivalizálás, veterán kincskeresők és lelkes kezdők harca közben dől el, hogy ki szerzi meg az aranyat. Ha a tengeren sikerrel járnak, elodázhatják a csődöt, és egy lépéssel közelebb kerülnek a gazdagsághoz. Ha hibáznak, az életükbe is kerülhet, hiszen egy rossz mozdulat a tenger mélyére sodorhatja őket. A szárazföldre visszatérve tartozásaik miatt pedig akár börtön is várhat rájuk.

Az Aranyláz a Bering-tengeren március 29-től csütörtökönként, 22.:00-tól lesz látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!