Szekeres Viktor

Kiosztásra került minden idők legnagyobb valóságshow-nyereménye

Amerikában befejeződött az ottani X-Faktor első szezonja, s bár a nézettség erős csalódást keltett, a győztes személy a reakciók alapján nem. A díja pedig egy 5 millió dolláros lemezszerződés volt.

Amerikában befejeződött a nálunk X-Faktor címen ismert valóságshow, a The X Factor első szezonja, melynek győztese 5 millió dolláros lemezszerződéssel lett gazdagabb a Sony jóvoltából, ami a készítők elmondása szerint minden idők legnagyobb reality-fődíjának számít. Amerikában biztosan ez az eset, hiszen a legnépszerűbb reality-k, mint a Survivor vagy a The Amazing Race egymilliős nyereménnyel kecsegtetnek, míg például a Big Brother 500 ezressel. Bár más kategória, de a legtöbb nagyszabású amerikai vetélkedőben is milliós nyereményre lehet szert tenni.


A győztes egyébként Melanie Amaro lett, aki a válogatás során megjárta a poklot és a mennyországot is, hiszen először mentora, Simon Cowell nem választotta be a legjobb három négy női versenyző közé, azonban a döntést követően úgy döntött, hogy visszakozik és meginvitálta az énekesnőt tizenhetediknek a 16-os döntőbe. A közönség egy első hellyel hálálta meg a döntését.


Maga az amerikai X-Faktor egyébként közel sem durrant akkorát, mint majdnem mindegyik országban, átlagosan 11 millióan látták az adásokat, melynél az ország másik két énekes valóságshow-ja, az American Idol és a The Voice is jóval több nézőt produkált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #7
    "a szereplők szinte semmit nem csinálnak (a taktikázásokon kívül), és a műsor lényege, hogy az életüket mutatják be abban az elzárt világban "

    Szerinted ez a valóságsó? Hogy az életüket mutatják be? Hány ilyen van? Alig. Van egy olyan érzésem, hogy akkor nem láttál túl sokat? A legtöbb valóságsó ilyen tehetségkutatós őrület, az érdekli leginkább az embereket. Azokból van több tucat.
  • Vanek úr #6
    Senki nem állította, hogy könyv, vagy étterem lenne. Inkább azt vitatják sokan (köztük én is), hogy egy tehetségkutató-show esetén azért a benne résztvevők letesznek valamit az asztalra, illetve nem számolnak be a műsorban eltöltött perceikről a műsorban - míg egy valóságshowban (vagy ha már magyarítunk: akkor valóságsóban) a szereplők szinte semmit nem csinálnak (a taktikázásokon kívül), és a műsor lényege, hogy az életüket mutatják be abban az elzárt világban (hogyan reagálnak egyes feladatokra, a bezártságra, ...).
    Vagyis amíg az egyik műsor azt mutatja be, hogy valaki mit tud az adott pillanatban, addig a másik azt, hogy hogy él egy adott időszakban egy adott helyen. Szerintem még véletlenül sem illene a kettőt egybegyúrni (mégha mások ezt teszik is - nem kell mindig a másik után ugrani a kútba, néha dönthetnénk úgy is, hogy gondolkozunk előtte, és esetleg maradunk a kúton kívül).
  • winnie #5
    nocsak, valaki nagyon otthon van a valóságshow-k világában. mesélj.
  • Kindred Blades #4
    A kérdés az, a valóságshowkat hogy lehet valóságshownak nevezni?
  • zetortraktor #3
    Ez nem hiszem, hogy nevezés kérdése, bár tény, hogy hallottam már olyat, hogy hogy lehet a Kis Vukot filmnek nevezni. Az X-faktor valóságshow. Nem könyv vagy étterem.
  • bino512 #2
    oda mész nem csinálsz semmit és kapsz pénzt kategória . De azért ezt az x factort ne hasonítsuk már a magyarhoz XD
  • xido #1
    Még mindig nem értem,egy X-faktort hogy lehet valósághshow-nak nevezni..