Szekeres Viktor

Itt van 2011 legjobb animációs rövidfilmje

Bár az Oscaron a legtöbben nem tudnak hozzászólni a rövidfilmes kategóriákhoz, a jelöltek zömét pár perc alatt megnézve gyorsan véleményt lehet alkotni.

Idén a The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore nyerte az Oscar-díjat az animációs rövidfilmek kategóriájában, azaz ugyanott, ahol néhány évvel ezelőtt M. Tóth Géza Maestrója jelölve volt, s ahol 1981-ben pedig Rófusz Ferenc diadalmaskodott A léggyel. A The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore-t William Joyce és Brandon Oldenburg rendezte, akik korábban íróként olyan animációs filmen is dolgoztak, mint A Robinson család titka. (A rövidfilmben nem beszélnek, így bárki megértheti.)


szólj hozzá: The Fantastic Flying Books of

A The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore sikere azért is figyelemreméltó, mert a "vert mezőnyben" olyan alkotásokat is találunk, mint a La Luna a Pixartól, vagy éppen a Dimanche a francia Patrick Doyontól, mely már Berlinben kapott egy díjat, s melyet lent ugyancsak meg lehet nézni. Sajnos a La Luna és Grant Orchard ugyancsak jelölt Morning Strollja nem található meg a videómegosztókon, azonban az idei ötödik Oscar-jelölt animációs rövidfilm, Amanda Forbis és Wendy Tilby Wild Life-ja ugyancsak megnézhető alul.




Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!