Szekeres Viktor

2011 legjobb filmjei Tarantino szerint

Quentin Tarantino nem okozott meglepetést a filmes ízlését illetően, bár azt lehet, hogy nem sokan hitték volna, hogy egy romantikus komédiát fog a legjobbnak tartani 2011-ből.

Hány filmet láttál Tarantino Top10-es listájáról?
  • Egyet sem...
  • Csak egyet.
  • Kettőt vagy hármat.
  • 5-8-at
  • Majdnem az összeset.
  • Mindegyiket.
Vannak, akik sem nézőtársaik, sem pedig a kritikusok véleményére nem adnak filmes ügyekben - ki tudja, talán ők azok, akik a kultikus rendezők preferenciáit nézik. Quentin Tarantino a tavalyihoz hasonlóan idén is közzé tette az előző évben általa legjobbnak tartott filmek listáját. A rendező szerint 2011 legjobbja Woody Allen Éjfélkor Párizsban című alkotása lett, a második legjobb A majmok bolygója: Lázadás, míg a dobogó harmadik fokára a Pénzcsináló fért fel. Jó hír, hogy a lista negyedik és ötödik helyezettjét, A bőr, amelyben élek-et és az X-Men: Az elsők-et is bemutatták itthon, tehát mindenki ellenőrizheti a rendező ízlését. A legjobb tízben a fentieken kívül a hazai mozikat elkerülő filmek vannak, a nemrég a mozis programból lekerülő Pszichoszingli, az itthon DVD-n várható Idegen arcok, Kevin Smith Red State-je, a Warrior, valamint az Our Idiot Brother, mellyel megosztott tizedik helyen az itthon már nemsokára látható The Artist - A némafilmes szerepel. (Bónusz 11. helyet A három testőr kapott.)

Tarantino ezúttal sorrend nélkül még leírta a neki tetszőket a 2011-es kínálatból: Fifti-fifti, Kezdő. A leleményes Hugó, A Vaslady, Az öldöklés istene, Zöld Darázs, Amerika kapitány: Az első bosszúálló, Utódok, Egy hét Marilynnel, Halálos iramban: Ötödik sebesség, Az élet fája, Másnaposok 2, Mission: Impossible - A fantom protokoll, A hódkóros, Fertőzés, A bébisintér és a Hadak útján - mindegyiket láthattuk moziban, vagy láthatjuk februárban. E filmek mellett még a Drive - Gázt!, a Hanna - Gyilkos természet, a Vasököl és a Féktelen harag kapott a Ponyvaregény készítőjétől "ügyes próbálkozás" címkét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emp #3
    Ez a közvélemény kutatás diszkriminálja a listából 4 filmet látott emberkéket... Így nem is válaszolok. :)
  • Bendzs #2
    "...a Vasököl és a Féktelen harag kapott a Ponyvaregény készítőjétől "ügyes próbálkozás" címkét."
    Ügyes próbálkozás? A Drive Angry? Na nem is ezzel van a gond, hanem a Vasököl CSAK ügyes próbálkozás címkét kap? Érdekes...
  • finizlik #1
    Szeretjük Tarantino-t!