Szekeres Viktor

Tavasszal itthon is új részekkel Amerika másik legviccesebb sorozata

Márciusban visszatér a hazai HBO műsorára a még mindig a jelen egyik leghumorosabb sorozatának számító Félig üres, ráadásul a csatorna még a Kaliforgia legújabb szezonját is elhozza.

Márciusban két sorozat folytatódik az HBO-n, melyek szereplői éppen helyet cserélnek egymással: a saját gyártású Félig üres Los Angeles-i komikusa, Larry David a nyolcadik évadban New Yorkba látogat, miközben a Kaliforgia nőcsábásza, Hank Moody az ötödik évadban a Nagy Almából tér vissza a nyugati partra, hogy ott keveredjen újabb kalandokba.

Az író-színész-producer Larry David a Félig üressel saját életét mutatja be a nézőknek, legalábbis annak egy olyan verzióját, amely a képernyőn is szórakoztatónak hat. A sorozatból egy kíméletlenül szókimondó, különös szokásokkal rendelkező embert ismerhetünk meg, aki akár a zöldségeshez menet is képes furcsábbnál furcsább kalandokba keveredni. A történetben a valóság és a fikció összeolvad, amit csak erősít, hogy David többnyire csak a laza vázát alkotja meg a forgatókönyvnek, a többi színésszel együtt erre improvizál. Larry a nyolcadik évadra magánéleti válságba kerül, felesége, Cheryl ugyanis válni akar. A férfi először a jól ismert terepen, Los Angelesben próbál meg új nőt szerezni, majd egy sor vicces és félresikerült randi után átteszi a székhelyét New Yorkba – ahol persze ismét számos abszurd helyzettel kell szembenéznie, és rendíthetetlenül tovább folytatja önmaga és környezete rombolását. A tízrészes nyolcadik évad március 26-tól látható az HBO Comedyn. Hétfő-kedd-szerda esténként 20 órától.

A Golden Globe-díjas és kétszeres Emmy-díjas Kaliforgia középpontjában egy Hank Moody nevű író (David Duchovny) áll, aki egyszerűen nem képes semmire nemet mondani, így jobbára piálással, drogozással és szexszel tölti az idejét – miközben a nagy művön dolgozik, megpróbál jó apa lenni és a maga módján kötődni gyermeke anyjához, Karenhez. A sikerkönyv össze is jön, a Fucking & Punching óriási visszhangot vált ki, filmet is készítenek belőle – ennek forgatási helyszínén végződik a negyedik évad. Közel három éve találkoztunk utoljára Hank Moodyval. Az ötödik szezonban Hank – hosszabb New York-i tartózkodás után újra felbukkan Los Angelesben, ahol egyből a sűrűjében találja magát. Találkozik a hip-hop mogul Szamuráj "Sam" Apokalipszissel, aki felkéri, hogy írja meg az új filmje forgatókönyvét, de a zenésznek köszönhetően Hank az utca világából, Los Angeles árnyoldalából is kap egy kis ízelítőt. A barátságukat azonban próbára teszi Kali, a gyönyörű énekesnő, aki eredetileg Samhez tartozik, de Hank persze kiveti rá a hálóját, és Carrie, a volt New York-i barátnő is feltűnik a macsó életében. A tizenkét részes ötödik évad március 13-tól látható az HBO-n. Kedd esténként 21 órától.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!