Szekeres Viktor

Inkább a verekedő robotok, mint az intelligens filmek

A papírformát igazolva Amerikában inkább a robotok és a boksz érdekelte a közönséget, mint a politikai játszadozások, így annyira nem is meglepő, hogy Hugh Jackman leverte George Clooney-t.

Amerika lekopírozta Magyarországot (vagy fordítva?), hiszen mindkét piacon Hugh Jackman új családi filmje, a Vasököl szerezte meg a hétvégi mozis toplista első helyét. A nagyjából 100 millió dollárba kerülő, robotokkal bokszolós film Amerikában 27 millió dolláros teljesítménnyel zárta a hétvégét, ami mindenképp korrektnek mondható, bár az is igaz, hogy előzetesen inkább 35 milliós debütálásra számítottak, ennyi kellett volna ahhoz, hogy nyugodtan lehessen sikerről beszélni a Vasököl esetében. Hogy valójában mire lesz elég ez a kezdés, az az elkövetkező hetekben fog eldőlni. (Az exit pollok alapján a film maszkulin jellege is kidomborodott, hiszen a nézők 66%-a volt férfi.)


Amerikában a hétvége második legnépszerűbb filmjének is egy újonc számított: a George Clooney által rendezett és főszerepelt The Ides of March 10,5 millió dollárral indított a hétvégén, mely csak csekély csalódás, lévén 12-13 milliós kezdést ítéltek volna meg sikernek az elemzők. Bár ugyancsak férfiakról szóló történetről van szó, a felmérések szerint azonban Clooney-re (és Ryan Goslingra) inkább a nők voltak kíváncsiak, hiszen a politika thriller közönségének 58%-a a gyengébb nem képviselői közül került ki.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!