Szekeres Viktor

A tinik megint lemaradtak a jó filmről

A hétvége legjobb filmje minden újságírói kritika és nézői reakció szerint a Pénzcsináló volt, azonban ezt nem minden korcsoport tapasztalta meg, hiszen csak minden hatodik nézője volt tinédzser.

A hétvége legsikeresebb új filmje címéért nagy csata dúlt Amerikában, s a hivatalos becslések szerint a nálunk november 10-én bemutatásra kerülő Pénzcsináló (Moneyball) nyerte a párbajt a Delfines kaland (Dolphin Tale) ellen. Mindkettő remekül nyitott az Oroszlánkirály 3D mögé közvetlenül beférkőzve, előbbi 20,6 millió, utóbbi 20,3 millió dollár bevételt ért el péntektől vasárnapig.


A delfines alkotás minden idők egyik legjobb állatos családi filmes nyitányát produkálta, s a 3D-s helyárat a nézők 50%-a örömmel fizette ki, míg a Pénzcsináló minden idők legjobb baseball-filmes kezdésével büszkélkedhet ezentúl. A szinte csak pozitív kritikákat kapó film, mely jó eséllyel fog indulni az Oscar-jelölésért is, a férfiakat és nőket szinte ugyanannyira érdekelte (51% - 49%volt a megoszlásuk), azonban a fiatalokat már közel sem jöttek lázba tőle. Az exit pollok is ezt igazolják, ugyanis azok szerint a közönség 64%-a 35 éven felüli volt - a 20 éven aluli fiúk és lányok közül többen választották az Elhurcolva című tiniakciófilmet.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tatish #7
    Nem kötekedni akarok de tényleg, de azt te is tudod hogy rengeteg dolog befolyásolhat egy egy ilyen felmérést(?) Milyen nap van hétvégén, hány órakor , ha van egy nagyobb jó koncert egy olyan együttessel amit a fiatalok/idősebbek szeretik akkor az beszipkázza az emberek nagyrészét, de még az időjárás is sokat nyom rajta, vizsgaidőszak, milyen fontosabb sportesemény van a TV-ben, stb stb.
  • SAS107 #6
    persze hogy módosult volna
  • winnie #5
    "Tőlem még soha senki nem kérdezte a moziknál hogy mennyi idős vagyok."

    biztos nem voltál premiernapon amerikában moziban. de ha megkérdezték volna tőled is, akkor módosulna szerinted az eredmény?
  • winnie #4
    "Vesznek egy pici, szerintuk autentikus mintat es vetitik az egeszre."

    ezt biztos, hogy átgondoltad? hogy vesznek "autentikus" mintát a moziból kiáramlók tömegéből? a statisztikai mintavétel másról szól.
  • kozik #3
    Mint minden egyeb statisztikanal.
    Vesznek egy pici, szerintuk autentikus mintat es vetitik az egeszre.
    Nyilvan tevednek egy csomot, cserebe vannak szamok, amin lehet csamcsogni.
  • SAS107 #2
    valaki magyarázza már el nekem, hogy honnan szűrik le hogy hány éves emberek nézik a filmeket? Tőlem még soha senki nem kérdezte a moziknál hogy mennyi idős vagyok.
  • bino512 #1
    tiniakciófilm XD