Szekeres Viktor

Az Oroszlánkirály 3D tarol a mozikban

Az amerikai mozik e heti királya nem a Drive - Gázt! vagy a Szalmakutyák feldolgozása, s nem is az új Sarah Jessica Parker-komédia lett, hanem az Oroszlánkirály 3D-sre konvertált verziója.

Azt lehetett tudni már jóval a premier előtt, hogy az Oroszlánkirály 3D fogja uralni a hétvégi toplistákat Amerikában, de míg az előzetes előrejelzések "csak" 15 milliós bevételről szóltak, addigra mára már majdnem biztossá vált, hogy a film 30 millió dollár körüli eredménnyel fog debütálni a mozikban, amiről a péntek 8,8 milliós, becsült eredmény is árulkodik. A film 2330 amerikai moziban fut, s a bevétel majdnem egésze 3D-s előadásokra váltott jegyek által képződött, de fura módon akadtak az Oroszlánkirály 3D-nek 2D-s előadásai.


Az Oroszlánykirály 3D majdnem 9 milliós nyitánya több mint kétszerakkora, mint a két éve 3D-ben bemutatott Toy Story - Toy Story 2 filmdupla, de még olyan nagy sikerű, őszi animációs filmeknél is jobban kezdett a klasszikus, mint a később 250 milliós világbevételt elérő Derült égből fasírt. A Disney-rajzfilm teljesítménye pedig még figyelemreméltóbb annak tekintetében, hogy október elején már az üzletek polcain lesz a 3D-s DVD és Blu-ray.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sempron07 #4
    Az első film, amit moziban láttam. :)
    Vicces, hogy sok moziban 2D-ben is leadták... xDD
  • wolruf #3
    Nem biztos, hogy olyan rossz lett az. Láttad már 3D-ben? Én kíváncsi leszek rá, meg is nézem majd moziban (ha lesz így nálunk) nálam is az egyik legnagyobb favorit mese :)
  • jackoneill90 #2
    Mindenidők legjobb meséje, unokahúgommal már nem egyszer kellett végignéznem :)
  • bino512 #1
    Egy részről jó hogy nem felejtették el kedvenc mesémet.....másik oldalról.. van amit nem kell 3d-siteni