Szekeres Viktor

Az új Pókember 3D-je mindent vinni fog

Marc Webb szerint a filmje sajátszemszögű Pókemberes hintázásai remekül fognak mutatni 3D-ben. Kérdés, hogy a játékidőből erre több jut-e, mint annak idején a Doom-film E/1-es jelenetére?

A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-Man) című Pókember-reboot rendezője, az 500 nap nyárral nemrég hatalmas kritikai és közönségsikert elérő Marc Webb nemrég a Total Filmnek nyilatkozott legújabb filmjéről, s emelte ki annak 3D-s aspektusát. Webb mondandóját azzal kezdte, hogy hangsúlyozta, hogy a film egyes jeleneteit kifejezetten 3D-s látványra tervezték.


Aki látta A csodálatos Pókember első előzetesét, az minden bizonnyal tudja, hogy mire gondol a rendező (a Mirror's Edge-re hajazó jelenete), aki azzal folytatta, hogy filmje 3D-s megvalósításában volt egy afféle kísérleti komponens is, ami fantasztikusan sült el: ez az a jelenet, amikor a néző a főhős szemszögéből átélheti, hogy milyen lehet Pókembernek, amint épületről-épületre ugrál. Ezen felvételeket Webbék egy kaszkadőrcsapat részvételével készítették el, s Harlemben több emelet magasságban alakították ki azt a pályát, melyen valóban végighimbálózott egy szakember, magasan az utcai forgalom szinte felett. (Kérdés, hogy az efféle csalik vajon mennyire győzik meg a mezei nézőket, hogy látniuk kell A csodálatos Pókembert, hiszen mindez valószínűleg csak kis szeletét fogja képezni a filmnek, ráadásul maga a Mirror's Edge-es jelenet 2D-ben is pazarul néz ki, csak ezért nem biztos, hogy megéri befizetni 3D-re.)

Webb egyébként még arra tért ki interjújában, hogy számára a film legfontosabb és legérdekesebb része Peter Parker és mentorának, Dr. Curt Connorsnak a kapcsolata, illetve ezen kapcsolat feltérképezése, kibontása. "Connors Peter Parkernek egyszerre mentora és főellensége, szerintem ettől lesz igazán szép és érdekes a film története."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gábor3 #19
    Én úgy hallottam azért lett reboot, mert a 3. film nagy bukás lett. Viszont én örülök ennek, bár 1 rész még ráfért volna az előzőre de már mindegy. Az előző triló tényleg eléggé eltért a képregénytől, néha persze voltak hasonlóságok, és nekem tetszettek (főleg az 1), de miután hallottam mi lett volna a 4-ben, megörültem, hogy végül nem csinálták meg. A 4-ben fekete macska és keselyű jelent volna meg, ez még nem is baj, de most 2 új karaktert csak így előhoznak, mikor Felisa (Fekete macska) és Peter már sulis korában ismerték egymást, erre most hirtelen megjelent volna, mikor már Peter az eljegyzésen gondolkodik MJ-vel. Szóval örülök a reboot-nak és remélem itt a szereplőket is rendesen végigvezetik, nem pedig minden részben 3 új kari, akiket már régota ismert Peter eredetileg.
  • kalapos01 #18
    "Mi a jó büdös francnak kellett ezt rebootolni?"

    Mert sikeres volt és az eredetit készítők nem akarták folytatni?
  • Smuge #17
    Mi a jó büdös francnak kellett ezt rebootolni? Látom jó alapot adott nekik a mirrors edge, szépen lenyulták az ötleteket :)
  • zoliii #16
    ahhoz képest, hogy nem érdekel titeket elég sokat írtok ide.
  • thsanyi5 #15
    Az a rész mikor az ő szemszögéből van pont olyan mint mikor AVP játékkal játszottam alien szemszögből. Biztos jó lesz. Ettől függetlenül zavaró a sok reboot. Élvezetesebb olyan filmet látni ahol még semmit nem tudok a történetről. Hulknál elég jól összehozták. Új szereplők, de mégis az első folytatása.

    @fergusonpapa mondták már neked, hogy valami szörnyű a helyesírásod? Tudod azért húzza alá pirossal mert nem jól írod :/
  • endrev #14
    Tatish, csak Magyarországon havonta 8-9000 ember születi, amivel arányosan növekszik azok száma, akik még nem látták. Vetítsd ezt a világra. NEKIK újat fog mutatni. A szűklátókörűség mindenkinek jár. ;)
  • tatish #13
    Nem fog tudni újat mutatni ez a Pókember mint a régebbi.
    Most az egész film arról fog szólni hogy lúzer a gyerek, rühelli a csaj ; megcsípi a pók ->szerencsétlenkedve felfedezi az erejét , megváltozik a világképe, itt lesz pár a szemnek érdekes rész köszönhetően a csodájatos 3D-nek , aztán ennyi. A 130 percből 100 perc dráma a többi meg valami ugrándozás szerűség , meg talán lesz a végefelé valami gonosz ellenfél amit a film utolsó 4 percében kinyír.
  • tommygear #12
    agyvérzést lehet kapni ezektől a címektől, viktor fejleszd már a szókincsed
  • gumibéka #11
    Most hétvégén sikerült végignéznem a Raimi féle 3. részt valamelyik köz csatornán (talán tévé2). Nekem az az érzésem támadt, hogy ez az új pókember amolyan félig reboot. Miközben néztem a harmadik részt sorban villantak be az alábbi motívumok, 1. előkerült Gwen akit Peter (Tobey) megment, hipp - hopp ezáltal bekerült 2. Stacy kapitány is, 3. Connors továbbra is szerepelt és a laborjában dolgozgatott 4. ráadásul jóban volt Peterrel, akár a mentorának is tűnhet. Szerintem kész volt a 4. Tobey-s film forgatókönyve (a Gyíkkal), csak valamiért lecserélték a szereplő gárdát.
  • barcames #10
    ez jobbnak néz ki mint az előző 3 rész!
    (egy nyomorult színész játszotta parkert a csaj meg nem volt ronda minek).