MTI

Hárommillió euró a spanyol mozik digitalizálására

Hárommillió eurós (közel nyolcszázmillió forintnak megfelelő) támogatással segíti a spanyol kormány az ibériai félsziget nagyobbik országában lévő filmszínházak digitális felszerelését.

Ángeles González-Sinde kulturális miniszter - Goya-díjas forgatókönyvíró, rendező - szerint a mozitermek digitalizálása nagyobb biztonságot hoz a filmiparnak, lehetőségeket nyithat meg és fokozottabb jelenlétet biztosíthat a spanyol, az ibero-amerikai és az európai filmek számára - idézte korábban a politikust az El País című napilap. "Fontos befektetni a kultúrába" - emelte ki tárcavezető, aki szerint a filmek terjesztésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ennek révén javítani lehet a minőségen, nézőket lehet szerezni - mondta. A forgalmazás létszükséglet a film túléléséhez - összegezte.

A kulturális miniszter egy március végi konferencián a mozitermek digitális fejlesztése mellett a kulturális infrastruktúra új modelljeiről is beszélt, és bemutatta a "nagy kulturális portált", amely köz- és magánkínálatot is tartalmazza majd. González-Sinde szerint a honlap előmozdíthatja a kulturális turizmust, és kiterjed majd a színházi, múzeumi, kulturális örökségi és a "kulturális zarándokutak" területére is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!