Szekeres Viktor

Több milliárd forinttal nőtt a magyar mozik bevétele

A 3D-s filmek megjelenésének és az Avatar sikerének köszönhetően nem panaszkodhatnak a hazai multiplex mozik üzemeltetői, hiszen mind a Cinema City-, mind a Palace Cinemas-mozik bevételei nőttek az előző évhez képest.

A Világgazdaság információi szerint ismét virágzásnak indultak a hazai mozik, s legnagyobbat természetesen a két legnagyobb hálózat, a Palace Cinemas és a Cinema City kaszálta az Avatarnak és a 3D-s boomnak köszönhetően. Számítások szerint a térhatású filmeknek köszönhetően 2,4 milliárd forinttal növekedett a két legnagyobb moziüzemeltető forgalma, s ennek hatása az lehet, hogy vidéken újabb 3D-mozik nyílnak.

A Cinema City multiplex mozijait üzemeltető IT Magyar Cinema Kft. árbevétele 2009-ben 1,4 milliárd forinttal nőtt 5,76 milliárd forintra, míg a Palace Cinemas Kft. esetében ezen adat 1 milliárd forintos növekedést mutat 2008-hoz képest, így a 2009-es árbevétel 4,22 milliárd forint volt. Előbbi cég ráadásul nyereséget könyvelhetett el, mégpedig 173 millió forintot, míg a Palace Cinemas a 2008-as 210 millió forintos veszteségét 2009-ben 380 milliós mínusz követte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #3
    Nyíljon csak újabb, ha már egy jó részét mi, nézők fizetjük ki...
  • Mister #2
    De azért ne töltsek le...
  • TeDDyRuSh #1
    Viktor, ide lenne érdemes beszúrni valami táblázatot, hogy milyen filmre ültünk be a legtöbben.