Szekeres Viktor

Húzós lett az Apollo 18 című új scifi előzetese

Lehet, hogy azért nem ment több Apollo űrhajó a Holdra, mert a legutóbbi, a 18-as legénysége olyasmit fedezett fel az égitesten, minek hatására Amerika inkább úgy döntött, jobb a békesség?

Amerikában április 22-én mutatják be a The Weinstein Company új scifi-horrorját, az Apollo 18-at, azonban a hazai premierről egyelőre nincs hír. A kézikamerás, talált felvételes műfajjal bíró film ígérete szerint végre fény derül arra, hogy miért nem ment vissza az ember a Holdra.


Mint az az előzetesből (és a címből) is kiderül, nem csak 17 Apollo-űrhajó szállt fel, hanem egy tizennyolcadik is célba vette holdunkat. Arról azonban csak most értesülhetünk, hogy mi volt a titkos küldetése és mi lett a sorsa az utolsó Apollónak, melynek legénysége videóra rögzítette a velük megesett szörnyűségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Freg0 #29
    Mindenki ervelhet barmivel, de senki sem bizonyit, mivel nincs 100% ekos bizonyitek a Holdraszallasra...Raadasul szerintetek nehany a mai szamologep kepessegeivel megaldott szamitogep kepes volt olyan feladadot kivitelezni, amilyennek a mai tudasu gepeknek is beletorne a foguk>?...
    Mindenkinek meg van a maga velemenye, es nem szukseges raeroltetni a sajatodat! ...mint ahog itt az elnyomo tobbseg...
    Szemely szerint en sem hiszek a holdmissziokban.
    Sem azelott sem az utan nem volt se holdra sem mas egitestre leszallas...Tobb mint valoszinu, akkor sem volt. Es az usa meg a szovjetek kozti versenges nem az ur es a hold meghoditasaban versenghetett, hanem leghamarabb az emberek atvereseben...ami lassuk be a mai vilagban bosegesen megtalalhato...ez csak egy lepes lehetett a felrevezetes evolucios letrajan.
    Amugy meg az holdon a tukor es stb...miert ne lehet, hogy a kesobbi evekben amikor mar a szamitastechnika ott jart, automatizalt urjargany kipakolta a hold felszinere?...mindenre van erv es kontra, soha veget nem ero civakodas...Tudjatok mindenkinek igaza van, de csak szerre. Aki azt mondja a holdraszallas hazugsag, igaza van. Aki ugy tartja megtortent, szintugy. De en nem hinnem. Ne legyunk mar ennyire naivak.
    Az ocean mellyebb pontjaira meg csak bepillantast sem nyerhetunk, es a fold ala maximum 11 km. melyre tudtak leasni. Pont mert a holdraszallas lenne ezek kozul a legkonnyebb :P es az elso siker ezekkozul :P...na ne.
  • Garou #28
    "milyen ürhajórol besélsz , te á... áldjon a magasságos téged , és a hozzád hasonló b.. nyáját."

    Akkor ezt tisztaztuk, segedfingod sincs az egeszrol.

    A fogalmad sincs semmirol meg a tobbi segitek dumat a tukornek mondjad, mert elemi hianyossagaid vannak.

    Az utana kovetkezo tenyekrol valo hadovalasod, ahol a Hold forgasi sebesseget valahogy probalod kapcsolatba hozni az oxigenkeszlettel kisse zavart elmere vall, de gondolom most azon elmelkedsz, hogy honnan volt eleg levego, meg egyeb dolog ugye?

    Miert nem nezel utana gugli es wikipedia barataidnal, akik csak segiteni akarnak neked, de te nem hagyod?

    Holdkomp

    Az Urhajo

    Tessek az elozo hozzaszolas linkje sok erdekesseggel

    Hogy mukodik az Apollo urhajo (ha nem tudsz angolul nezegesd a kepeket)

    Matek meg fizika ahogy mondod. De mivel alapfogalmakat sem ismersz, es amit fikazol annak sem nezel utana, ezert nem ertem miert peldalozol vele.

    Ha nem lenne eleg eszed a linkeknel levo hosszabb osszefuggo szoveg ertelmezesere: A repuleshez az uzemanyag mellett a gravitacios erot is felhasznaltak, oxigent meg nagyon sokat lehet nagyon kis helyen is tarolni.
  • Garou #27
    Akkor elso korben te agyhalott:

    "A repüléseket egy speciális űrhajórendszerrel hajtották végre, amely az Apollo típusú űrhajóból és a holdra szállás kulcsának számító holdkompból állt, hordozóeszközként pedig szintén speciálisan a feladathoz tervezett Saturn V és Saturn IB rakétákat használtak."

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Apollo-program

    Ennyit az urhajorol, latod, oda van irva, annyira nem vagy kepben, es meg csak utana sem nezel.
  • tibisan #26
    milyen ürhajórol besélsz , te á... áldjon a magasságos téged , és a hozzád hasonló b.. nyáját.
    foggalmad sincs semmiről pajtás..
    ne ide irogasd a baromságaidat, hanem a keresőbe ..ott mindenre választ kapsz.
    adok pár kérdést , hátha könnyebben rájössz dolgakra, ha kezded kapizsgálni végre..
    keress rá mindenre , ha elakadás van , nem kell bizonyítékokkal példálozni..
    itt vannak a tények ..ennyit segítettem a fejlődésedben..
    hold föld táv...ehhez üzemanyag levegővel...
    de a legdurvább a hold körülfordulása (kb 27-29 nap , mint a földnél 3800 km átmérőnél) a saját tengelye körül...max 150km/h sebességgél hogy teszi meg a visszafele utat elég levegővel a csapat ?
    380-400 ezer km ..napi 3500-4000 km kb.
    na itt a kérdés fel van adva ..mindez abban az esetben , ha nem csak elhaladtak a hold mellett , hanem pályára álltak , és lelassultak a komppal..
    hülyeséget meg ürhajórol ne beszélj..levált a rakéta teteje , az hol ürhajó.
    van komp , meg ürsikló.. hajó, meg ha nem.
    matek meg fizika te zseni.
  • m minnifield #25
    minden hétre van itt valami csemege, a múltkor az inflációs kisgyerek, most meg ez...imádok itt lenni
  • Merces #24
    ..nem azt az egy dolgot hülyeségnek hivják,a legrosszabb mikor akaraterővel párosul.Jössz itt a demagógiával , olyasmiket állitasz amit esélyed nincs bizonyitani.Igaz ugyan hogy a holdraszálások körülményeit lehet vitatni a tényét azonban nem..........
  • Garou #23
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1117973040

    Olvass bele a hozzaszolasokba par oldalt. Segitek az elindulasban:

    Az elsopro fizikahoz ha ertesz, akkor ezekben az adatokban is tudsz olvasni nyilvan:http://www.astronautix.com/craft/apollolm.htm

    Fenykepek: http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

    De ha szerinted bizonyitekokat mutogatni nem nyero, akkor az elsopro fizikatudasoddal vezesd le nekem szamokkal, hogy miert keptelenseg a Holdrol par szaz kilo hasznos teherrel rendelkezo leszallojarmuvet visszajuttatni az urhajora.
  • Garou #22
    "egy dolog van , ami mindent elsöpör ...úgy hívják fizika."

    Amihez neked lovesed sincs.
  • m minnifield #21
  • tibisan #20
    egy dolog van , ami mindent elsöpör ...úgy hívják fizika.
    ha lenne eszed , nem kéne , hogy a bizonyítékokat névegesd ahhoz , hogy igaz vagy sem valami olyan , ami a legalapvetőbb dolgohoz szükséges...de hát neked nem könnyü ..
    gravitáció ott is van fel holdon te ... gázpalackkal lötték vissza tonnás kabint meg magukat az emberkék igaz ??? a hold gravis tere zötyköli az ár-apájt itt a földön..de ezis igaz ám, nem ??
    láttál rákötve a "hátukra " hordozorakétát a házimozis kisfilmeden ?
    jó neked..