Szekeres Viktor

Függetlenség napja 2 helyett Alapítvány-mozifilm készülhet

Rolan Emmerich lemondani látszik a Függetlenség napjának folytatásáról, azonban egyre lelkesebb a tervezett Alapítvány-mozifilmmel kapcsolatban, melynek már a forgatókönyve is elkészült.

Roland Emmerich azt nyilatkozta a napokban, hogy a következő mozifilmjével mindenképp szeretne visszatérni a scifi műfajához, de valószínűleg nem a Függetlenség napja 2-vel fogja tenni. A rendező elmondta az Empire-nek, hogy az ID4 folytatása egyelőre még sehogy sem áll, folyamatos csikicsuki állapotban leledzik a projekt, még forgatókönyve sincs, mivel abba csak akkor akar belekezdeni, ha elindul az előkészítés folyamata.

Sokkal valószínűbb, hogy a nemsokára az Anonymus című középkori thrillerrel jelentkező Emmerich az Isaac Asimov-féle Alapítvány próbálja meg adaptálni, s erről, elmondása szerint nemsokára döntés is fog születni: "Felvettünk egy díszlettervezőt, főleg azért, hogy meg tudjuk becsültetni vele, hogy mennyibe kerülne a film. Ezt március végéig nagyjából el tudjuk dönteni. A stúdiónak tetszett a forgatókönyv, most már minden csak a számokon múlik. Mindenképp készíteni akarok egy olyan filmet, mely teljesen más, mint a többi scifi és nem akarom, hogy a túl magas költségvetés terhe alatt roskadjak össze."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #22
    Utána olvastam a könyvet, ami azért sokkal jobb volt.
    Kár, hogy azidőzsaru, meg ilyen filmek az egész sztorit már legyilkolták, nehéz lenne eladni.
  • NEXUS6 #21
    Nekem teccett anno.
  • teddybear #20
    Van egy magyar feldolgozása is a Halhatatlanság halálának. Olyan 30 éve készült a Magyar TV-ben, Juhász Jácint főszereplésével. Szerintem nem volt rossz, bár a díszletek eléggé pirxkapitányosra sikeredtek.
  • winnie #19
    az imdb szerint 1987-ben volt egy orosz film, de én nem nagyon találtam.
  • Wittgen #18
    Nem Emmerichnek való egy ilyen film. Én bírom azokat, amiket készített, nagyon szórakoztató látványfilmek, azonban nem igazán a párbeszédek minőségére és a karakterek mélységeire összpontosít. Alapítvány filmet készíteni nehéz feladat lesz, bárki is írja/rendezi majd.
  • opeca #17
    Na ez jó hír, hát az elkészült filmről még nem hallottam de most hogy mondod, azért rákeresek, megpróbálom megnézni, kíváncsi vagyok, hogy miképpen lehetett elrontani:)
  • winnie #16
    a halhatatéanság halálát már bejelentették 1-2 éve, hogy megvették a jogokat és készítik. (amúgy készült már belőle egy film, de ember legyen a talpán, aki megnézi:)
  • opeca #15
    Valóban jó film viszont két fontos tényezőre épül. Az egyik, hogy az esküdteket realizmussal ábrázolja, kicsit meghökkentően ugye mint pl. baseball meccsre kell mennie ezért gyorsan mondják már rá, hogy bűnös...

    A másik pedig a logikai játék, ami gyakorlatilag ilyen korai Columbo-nak fogható fel.

    Szóval nem mindegy, hogy milyen a párbeszéd, és az sem, hogy mi a célja a csak párbeszédnek. Mert a 12 dühös ember esetében másról nagyon nem is lehet szó, hiszen az esküdtek a világ minden táján szépen bevonulnak egy szobába és diskurálnak.

    Egy sci-fit tudok most hirtelen említeni, amelyik hasonló párbeszédes stílusban de nagyon élvezetesen adja elő a történetet mégpedig Jefremovtól a Kígyó szíve.

    De az is egy helyzetbe kényszerített párbeszéd, miután egy idegen űrhajó közelít feléjük, tételesen átbeszélik, hogy miképpen kéne a kapcsolatfelvételt lebonyolítani mire kell vigyázni, mi lehet más, hogyan kommunikáljanak stb. stb.

    De ezt én pl. már filmen unalmasnak találnám, a 12 dühös embernél valszeg azért nem éreztem ezt mert túlontúl realista és valós társadalmi szinten kezeli a történetet. Nem lehetett mást belevinni, de egy sci-fibe, ha csak a párbeszédet kéne néznem, akkor úgy érezném, hogy már a környezet miatt űrhajók meg minden többet ki lehetne hozni.
  • opeca #14
    Mondjuk azt nem értem, ha már mindenképpen Asimov-ot akarnak, akkor miért nem pl. A Halhatatlanság Halálát dolgozzák fel? Az még belefér egy filmbe és talán még egy Emmerich is elboldogulna vele, bár inkább másnak adnám.
  • cateran #13
    12 Duhos Ember...akarmelyik..az egesz 2 szobaban jatszodik (1 targyalo es 1 illemhely) van benne 12,1 ember (az or bejon asszem 2x) es kb a filmtortenelem 1ik legnagyobb alkotasa (szvsz persze) Ja es eemmi mas nincs benne tulajdonkeppen,csak parbeszed...