Szekeres Viktor

Elkészül a scifi-rajongók által legjobban várt adaptációk egyike

Minden jel arra utal, hogy végre mozifilm lehet a Végjátékból, amely egy olyan, nyolcvanas évekbeli scifiregényből készülne, mely mind a Hugo-, mind a Nebula-díjat elnyerte. Az első szkriptet az X-Men kezdetek: Farkas rendezője írta.

Majd egy évtized csikicsukit követően végre úgy tűnik, hogy sínen van Orson Scott Card scifi-alapvetésének, a Végjátéknak (Ender's Game) a mozis verziója. A Nebula- és Hugo-díjas regény egy fiúról szól, aki jó ideje játszik egy harci szimulációval, melyben rovarszerű idegen lények inváziója ellen védi meg a bolygót. Azonban idővel Ender (a fiú) besokall és olyan döntést hoz, mely hatással lesz a való világra is.

A legutóbbi hírek szerint Wolfgang Petersen rendezte volna a Végjáték-mozifilmet, azonban az ő 2008-as távozása után ismét tetszhalotti állapotba segítették a projektet. Tavaly szeptemberben hallottunk ismét az adaptációról, amikor Gavin Hood írta újra a forgatókönyvet, most pedig a Star Trek és a Transformers 2 írói, Alex Kurtzman és Roberto Orci került a produkció közelében, bár azt nem tudni, hogy a produceri teendők mellett a Hood-féle forgatókönyv átírásával fognak-e foglalkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #6
    Hát igen nekem is egy az egyetlen eksön jelenet ugrott be, a könyvből.
  • Merces #5
    ....a zűrcsaták ki a francot érdekelnek mostanában, kisfiúk meztelenül gyilkolják egymást a zuhanyzóban,? NOORMÁLISS?
  • Shaenis #4
    Az Ender's Game-ből nagyon pörgős scriptet lehet írni szerintem, kiváncsian várom a filmet. Ha nem bénázzák el akkor nagyon ütős lesz. Egyik kedvenc könyvem amúgy :)
  • cylonflatus #3
    Az Alapítvány minden, csak nem hálás téma egy filmrendezőnek, producernek. Sorozatnak már inkább eltudnám elképzelni, de hogy egészestés filmet nem fognak belőle csinálni, az tuti. De persze ne legyen igazam, és sikerüljön kurva jól!
  • Mr Csé #2
    az alapitván yolcan mint a düne kevés cselekmény megfilmesithetetlen
  • NEXUS6 #1
    Hááát ez egy érdekes sztori. Könyvben nagyon jó. Kérdés hogy jön át a filmvászonra, hogy egy kissrác hogyan jár a suliba, meg ilyenek.

    Ha meg csihipuhi szuperlátványos eksönmegaharcot csinálnak belőle, az meg nem adja vissza a könyvet.

    Én arra lennék kíváncsi, hogy az Alapítványos projekttel mi van. Na az szerintem egy hálás téma lenne. Még tv sorozat is kinéz belőle.