29
  • Freg0
    #29
    Mindenki ervelhet barmivel, de senki sem bizonyit, mivel nincs 100% ekos bizonyitek a Holdraszallasra...Raadasul szerintetek nehany a mai szamologep kepessegeivel megaldott szamitogep kepes volt olyan feladadot kivitelezni, amilyennek a mai tudasu gepeknek is beletorne a foguk>?...
    Mindenkinek meg van a maga velemenye, es nem szukseges raeroltetni a sajatodat! ...mint ahog itt az elnyomo tobbseg...
    Szemely szerint en sem hiszek a holdmissziokban.
    Sem azelott sem az utan nem volt se holdra sem mas egitestre leszallas...Tobb mint valoszinu, akkor sem volt. Es az usa meg a szovjetek kozti versenges nem az ur es a hold meghoditasaban versenghetett, hanem leghamarabb az emberek atvereseben...ami lassuk be a mai vilagban bosegesen megtalalhato...ez csak egy lepes lehetett a felrevezetes evolucios letrajan.
    Amugy meg az holdon a tukor es stb...miert ne lehet, hogy a kesobbi evekben amikor mar a szamitastechnika ott jart, automatizalt urjargany kipakolta a hold felszinere?...mindenre van erv es kontra, soha veget nem ero civakodas...Tudjatok mindenkinek igaza van, de csak szerre. Aki azt mondja a holdraszallas hazugsag, igaza van. Aki ugy tartja megtortent, szintugy. De en nem hinnem. Ne legyunk mar ennyire naivak.
    Az ocean mellyebb pontjaira meg csak bepillantast sem nyerhetunk, es a fold ala maximum 11 km. melyre tudtak leasni. Pont mert a holdraszallas lenne ezek kozul a legkonnyebb :P es az elso siker ezekkozul :P...na ne.
  • Garou
    #28
    "milyen ürhajórol besélsz , te á... áldjon a magasságos téged , és a hozzád hasonló b.. nyáját."

    Akkor ezt tisztaztuk, segedfingod sincs az egeszrol.

    A fogalmad sincs semmirol meg a tobbi segitek dumat a tukornek mondjad, mert elemi hianyossagaid vannak.

    Az utana kovetkezo tenyekrol valo hadovalasod, ahol a Hold forgasi sebesseget valahogy probalod kapcsolatba hozni az oxigenkeszlettel kisse zavart elmere vall, de gondolom most azon elmelkedsz, hogy honnan volt eleg levego, meg egyeb dolog ugye?

    Miert nem nezel utana gugli es wikipedia barataidnal, akik csak segiteni akarnak neked, de te nem hagyod?

    Holdkomp

    Az Urhajo

    Tessek az elozo hozzaszolas linkje sok erdekesseggel

    Hogy mukodik az Apollo urhajo (ha nem tudsz angolul nezegesd a kepeket)

    Matek meg fizika ahogy mondod. De mivel alapfogalmakat sem ismersz, es amit fikazol annak sem nezel utana, ezert nem ertem miert peldalozol vele.

    Ha nem lenne eleg eszed a linkeknel levo hosszabb osszefuggo szoveg ertelmezesere: A repuleshez az uzemanyag mellett a gravitacios erot is felhasznaltak, oxigent meg nagyon sokat lehet nagyon kis helyen is tarolni.
  • Garou
    #27
    Akkor elso korben te agyhalott:

    "A repüléseket egy speciális űrhajórendszerrel hajtották végre, amely az Apollo típusú űrhajóból és a holdra szállás kulcsának számító holdkompból állt, hordozóeszközként pedig szintén speciálisan a feladathoz tervezett Saturn V és Saturn IB rakétákat használtak."

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Apollo-program

    Ennyit az urhajorol, latod, oda van irva, annyira nem vagy kepben, es meg csak utana sem nezel.
  • tibisan
    #26
    milyen ürhajórol besélsz , te á... áldjon a magasságos téged , és a hozzád hasonló b.. nyáját.
    foggalmad sincs semmiről pajtás..
    ne ide irogasd a baromságaidat, hanem a keresőbe ..ott mindenre választ kapsz.
    adok pár kérdést , hátha könnyebben rájössz dolgakra, ha kezded kapizsgálni végre..
    keress rá mindenre , ha elakadás van , nem kell bizonyítékokkal példálozni..
    itt vannak a tények ..ennyit segítettem a fejlődésedben..
    hold föld táv...ehhez üzemanyag levegővel...
    de a legdurvább a hold körülfordulása (kb 27-29 nap , mint a földnél 3800 km átmérőnél) a saját tengelye körül...max 150km/h sebességgél hogy teszi meg a visszafele utat elég levegővel a csapat ?
    380-400 ezer km ..napi 3500-4000 km kb.
    na itt a kérdés fel van adva ..mindez abban az esetben , ha nem csak elhaladtak a hold mellett , hanem pályára álltak , és lelassultak a komppal..
    hülyeséget meg ürhajórol ne beszélj..levált a rakéta teteje , az hol ürhajó.
    van komp , meg ürsikló.. hajó, meg ha nem.
    matek meg fizika te zseni.
  • m minnifield
    #25
    minden hétre van itt valami csemege, a múltkor az inflációs kisgyerek, most meg ez...imádok itt lenni
  • Merces
    #24
    ..nem azt az egy dolgot hülyeségnek hivják,a legrosszabb mikor akaraterővel párosul.Jössz itt a demagógiával , olyasmiket állitasz amit esélyed nincs bizonyitani.Igaz ugyan hogy a holdraszálások körülményeit lehet vitatni a tényét azonban nem..........
  • Garou
    #23
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1117973040

    Olvass bele a hozzaszolasokba par oldalt. Segitek az elindulasban:

    Az elsopro fizikahoz ha ertesz, akkor ezekben az adatokban is tudsz olvasni nyilvan:http://www.astronautix.com/craft/apollolm.htm

    Fenykepek: http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

    De ha szerinted bizonyitekokat mutogatni nem nyero, akkor az elsopro fizikatudasoddal vezesd le nekem szamokkal, hogy miert keptelenseg a Holdrol par szaz kilo hasznos teherrel rendelkezo leszallojarmuvet visszajuttatni az urhajora.
  • Garou
    #22
    "egy dolog van , ami mindent elsöpör ...úgy hívják fizika."

    Amihez neked lovesed sincs.
  • m minnifield
    #21
  • tibisan
    #20
    egy dolog van , ami mindent elsöpör ...úgy hívják fizika.
    ha lenne eszed , nem kéne , hogy a bizonyítékokat névegesd ahhoz , hogy igaz vagy sem valami olyan , ami a legalapvetőbb dolgohoz szükséges...de hát neked nem könnyü ..
    gravitáció ott is van fel holdon te ... gázpalackkal lötték vissza tonnás kabint meg magukat az emberkék igaz ??? a hold gravis tere zötyköli az ár-apájt itt a földön..de ezis igaz ám, nem ??
    láttál rákötve a "hátukra " hordozorakétát a házimozis kisfilmeden ?
    jó neked..
  • Garou
    #19
    "film..vette ahogy a hordozórakéták fellövik a holdról az emberkéket ?"

    Vette. Felment az a kis űrkabin, benne az emberek, leszállt a holdon, felszállt a holdról, visszatért a légkörbe, beleesett a tengerbe, kimásztak belőle az emberek.
  • Garou
    #18
    A "Habble" nem nézett semmit, japán meg kínai műholdak fotózták le pl a lent hagyott holdjárgányt. Nyilván szerinted azt is távirányítással tették oda ugye? És azóta soha egy állam se leplezte volna le a csúnya amcsikat mi?

    Kicsit belegondolsz arra is rájöhetnél, hogy pl az amcsik után miért nem ment oda senki (segítek:csak a ruszkik mehettek volna, de ők már leszarták, a következő presztízs versenyre koncentráltak, az űrsiklóra, amit meg is nyertek, noha később becsődölt).

    Semmiféle kész tényeket nem írtál le, csak a saját hagymázas hülyeségeidet. A "leszarom" is arra utal, hogy kész vagy adott esetben módosítani a világnézeteiden...

    Remélem, hogy csak poénból játszod a trollt, és nem vagy tényleg ennyire sötét.
  • m minnifield
    #17
    mi az a habble?
    és amúgy meg...az nem hold...az egy űrállomás.
  • bmw
    #16
    Eddig nem vmi erdekes...
  • tibisan
    #15
    habble nézte a tükröket ?
    film..vette ahogy a hordozórakéták fellövik a holdról az emberkéket ?
    de lesz@rom, nem vitázok , az elején leírtam a kész tényeket ..
  • Garou
    #14
    Te figyelj, mar a masodik vh-ban volt vallra veheto kis kezikamera par kilos, ennyit errol. Csak, hogy lasd, attol, hogy a te ismereteiddel nem logikazhato ossze, meg nem biztos, hogy lehetetlen.

    Akkor hanyagold az amcsi bizonyitekokat, nezd meg a ruszkikat. A hideghaboru legdurvabb idoszakaban jartak, minden eszkozzel bizonyitani akartak, hogy jobbak a masiknal. Az oroszok vegig figyeltek az egesz muveletet, es igazoltak a holdraszallast! Na ez szerinted hogy lehet? Plusz, az ott lerakott tukrok is mindennel ekesebb bizonyitekok. Azokat oda letettek, nem roncsok bakker! Tobb foto is keszult roluk azota (az otthagyott felszerelesrol), nem amerikaiak altal.

    Probalj ismereteket szerezni, mielott a fotelbol kijelented, hogy a te jelenlegi tudasoddal szerinted akkor nem volt kivitelezheto, ezert biztos nem is tortent meg.
  • Relixo
    #13
    Pont lesz@rom ,hogy lobog-e a zászló vagy billeg vagy semmit nem csinál, mivel filmről van szó ennyi beleférne...
    De hogy megint egy semmit nem látok, hirtelen nagy hang erővel beijesztek, kézi kamerával szaladgáló filmet gyártanak na ez már annál inkább bánt. Arról nem is beszélve,hogy a története is lerágott csont....pénz kidobás.
  • Stranger666
    #11
    az nem lobog hanem billeg... mindenki nagyon okos én ezt belátom, de szerintem tök, mindegy, hogy volt vagy nem holdraszállás, ha kapunk egy tűrhető scifit, mert tudni illik halott a műfaj..

    az ilyet meg, hogy "a holdraszállás viszont abszurd és nincs realitásalapja.." nagyjuk már. kik vagytok ti fizikusok?
  • tibisan
    #10
    az , hogy a holdkompok "ott lettek hagyva ", nem hiteles ..vagy csak egyszerüen neki lettek vezetve , mint hulladék a holdnak , a többi kacattal , vagy valahogy lesegítették a felszínre. még hiteles lehet ..azt kikisérletezhette a nasa, hogy megjátszák , bizonyítsák , hogy eljutottak odáig ...de azt nem hogy fel , meg leszálltak a holdról.
    "kitaposott ösvényt" meg messziről akármire rá lehetmondani , bármilyen szonda távoli képe érzéki csalódás lehet , csak beképzeni az ember , ha nagyon hinni akar benne
  • pokolfiu
    #9
    aki kételkedik a holdraszállásban, annak ajánlom a mítoszrombolók azon adásának megtekintését, ahol az összes vitatott bizonyítékot górcső alá vetették, kipróbálták... rekonstruálták... és az i-n a pont a lézer, ami nem verődne vissza, ha nem helyeztek el ott tükröket (távolságmérésre, írták itt korábban), amit minden csillagvizsgálóban lehet ellenőrizni, mert a megadott koordinátákon bizony ottvan...

    amúgy a film érdekes, nem gondoltam, hoyg a kézikamerás dologgal tudnak őjat mutatni, de ezt már a cloverfield előtt is így gondoltam... :)
  • tibisan
    #8
    69-72 között , és csakis az usa..
    a képeken az holdraszállásról még kisebb a holdrol a föld, mint innen nézve a hold.
    pedig 4-5x "közelibbnelk kéne látszania, magyarán 4-5x nagyobbnak..
    ki , pontosbban föl kellett magukat a holdról is lőniük az ürbe , hogy elhagyják annak gravitációs mezejét..hova tették, min vitték a folyékony oxigénrakétát meg a hidrogén v. hélium? rakétát..mert gázpalackkal nem lehet megoldani a felszállás, vagy nem ? ...ha így lenne nem lenne az ürturizmus még mindig csak álom .
    köveket szedhettek szibériából (tungus , vagy bármely meteorütötte kráterból a földről )
    felvételek..kamerás rögzités az holdon ..kézi kamera nem hiszem hogy lett volna még akkor , csak az a 20-30 kilós kezdetleges ,talán már szines felvételt készítő, ipari szörny amit a filmipar és a tv-s csatornák használtak..bolti forgós biztonsági kamera akkor meg nem volt..
    az lehetett, hogy fotóztak , esetleg flmeztek , miközben elrepültek a holdig , és visszafordultak .. ez hihetö , csak az oxigén a kérdés itt , de ez még hihető.
    a holdraszállás viszont abszurd és nincs realitásalapja..
    az , hogy képeket "csináltak" ,a bizonyitáshoz kevés , a 1800-as évek óta kitanulta az ember hogy tévessze meg a másikat a szemen keresztül (lochness, yeti,ufók.. érdekes , hogy képek,filmek ezekről is lettek valahogy
  • buklee
    #7
    Nem szó szerint lobog a zászló de mivel nincs légkör így az űrhajós ahogy megmozgatja a zászlót annak mozgási energiáját egyedül a hold gyenge gravitációs tere gátolja, ezért úgy néz ki mintha "fújná a szél".
    De ha nekem nem hisztek a wikipedia idetartozó cikke talán meggyőz pár embert:
    Negyven évvel azután, hogy az ember a Holdra tette a lábát, még mindig vannak olyan vélemények Amerikában, hogy a Holdra szállás valójában meg sem történt. Az úgynevezett „moon hoax” összeesküvés-elmélet hívei szerint a jelenetet az Arizona-sivatagban vette filmre az amerikai űrkutatási hivatal és a bizonyítékokat a Földön hamisították. A Gallup 1999-es felmérése szerint az amerikaiak 6%-a hitt abban, hogy a holdraszállás hamisítvány volt, 89% nem hitt, és 5% bizonytalan volt.[20] Az elmélet hívei elsősorban különös vagy ellentmondásosnak vélt fényképeket és filmfelvételeket hoznak fel bizonyítékként: például a kitűzött zászló lobogni látszik, az árnyékok iránya nem egyezik meg, ugyanaz a háttér szerepel különböző helyen felvett képeken, és egy kődarabon állítólag egy C betű látható.[21] A kőzetminták valódiságát is megkérdőjelezik. Minden kutató, aki részt vett a kőzetminták vizsgálatában, elismerte, hogy azok valóban földönkívüliek.
    A tudósok és műszaki szakértők, illetve a NASA emberei és szakértői egyöntetűen elutasítják az elméletet, és azt állítják, hogy felvételek csak a kellő fotográfiai illetve asztronómiai ismeretek hiányában tűnnek ellentmondásosnak. Ellene szól az is, hogy a szovjetek, illetve bizonyos fokig rádióamatőrök is nyomon követték a holdraszállást, és vannak olyan tárgyi bizonyítékai is, amik nem hamisíthatóak, például a Holdról visszahozott kőzetek vagy az ott elhelyezett tükrök, amik segítségével lézerrel meg tudják mérni a Hold távolságát.[22] A szovjetek sohasem vitatták a holdraszállás tényét.[23] Hatszor jártak űrhajósok a Holdon, és számtalan bizonyíték erejű felvétel született. A 2009. nyarán, a Lunar Reconnaissance Orbiter holdszonda által készített nagyfelbontású fényképfelvételeken jól láthatóak a küldetések során hátramaradt eszközök, illetve a holdkompok leszálló fokozatai, jó megvilágítási körülmények esetén pedig még az űrhajósok által kitaposott ösvények is.[24]
  • danianevem
    #6
    Értelemszerű, hogy nem valós. Cloverfield 2-nek írtam, hiszen az alap ugyanaz: valami szörny megjelenik és amatőr kamerás főhösünk minden mozzanatot felvesz.

    A zászló meg nem lobog a Holdon, mert a Holdnak nincs légköre... De feleslegesen ne vitatkozzunk ezen, aki ilyen típusú filmet szeretne látni, az biztos meg fogja nézni.

    De nem ártana már valamilyen komolyabb sci-fi, amely egy kicsit összetettebb, s nem csak annyiról szól hogy pár szuper katona legyőzi a nagy csúnya űrlényt.
  • buklee
    #5
    Konkrétan 6 holdraszállás volt. Tekintve, hogy igazából semmit nem találtak csak követ meg elvégeztek jónéhány kísérletet mintát gyűjtöttek így nem volt értelme többet odamenni.
  • tibisan
    #4
    nálam az egész holdraszállás téma megbukott már ott, hogy 69-ben 100 nem juthatott ember a holdra , űgy , hogy előtte se ürséta , se maga a technikai háttér nem volt adott , annyi levegőtés üzemanyagot kellett volna magukkal vinniük ami sehogy nem fért volna egy holdraszálló egységen, tudva hogy mekkora volt... plusz a holdnak is van gravitációja mi hajtóanyag kellett volna elhagyni azt , ha már a földi kilövésekhez látjuk mennyi kell..
    plusz min 4-5x nagyobb a föld a holdnál..akkor a holdról a föld 4-5x nagyobbnak látszana , mint a földről a hold..de ez eddig egy hivatalos képen , felvételen se látszik , és nem is szerepel..
    a filmeken szembesül az ember a dolgokkat , pedig csak bele kell gondolni mekkora átverés az egész.. azóta se játr ember a holdon , csak 69-ben egyetlen egyszer..elég furcsa egybeesés
    a film érdekes , elég paranormal activity.s .. de ettől bef-sni biztos nem fogunk
  • Kenarf
    #3
    "0:40-nél lobog a zászló, nálam már most bukott a "hivatalos" felvétel."- csak szolok hogy loboghat a zaszlo, azt mar bizonitottak, mint azt is hogy igen mely nyomot hogy asztronauta cipoje a hold feluleten. Ezek a teves eszmek miatt kar volt leirni a filmet. De szolok hogy ez csak egy kamu-tortenet nem valosag!!!!;)
  • danianevem
    #2
    Cloverfield 2, csak most a Holdon... Nem tudom miért kell erőltetni ezt az amatőr felvételes valamit, mert egy másfél órás filmnél elég unalmas tud lenni, hogy nincs egy normális kameraállás sem.

    0:40-nél lobog a zászló, nálam már most bukott a "hivatalos" felvétel.
  • NEXUS6
    #1
    Egynek jó lesz.
    Lehetne kicsit kevésbé horrorosabb és jobban sci-fisebb.