Szekeres Viktor

Egy híres színész jobb, mint kettő

Hiába jelent meg egy filmben Vince Vaughn és Kevin James, a siker elmaradt. A nálunk is nemsokára bemutatásra kerülő Dilemma érdekes módon inkább a nőket érdekelte és természetesen a tiniket hidegen hagyta.

Amerikában ismét bebizonyosodott az a tétel, miszerint, ha egy filmben összerakunk két színészt, akik képesek eladni önmagukban is egy-egy filmet, akkor a siker nem feltétlenül duplázódik meg - sőt, sokszor még csökken is a közönség érdeklődése. Remek példa erre a Hajsza a föld alatt Denzel Washingtonnal, melynek plakátjára hiába került rá egyenrangú félként John Travolta, a nyitánya csak átlagos lett, a végeredmény pedig 2004 óta a legkevesebb nézőt vonzót Washington-közönségfilmmé tette.


Amerikában pénteken mutatták be a Dilemma (The Dilemma) című komédiát Vince Vaughn és Kevin James főszereplésével, az mindössze 17,8 millió dolláros hétvégét produkált, ami csak a második helyre volt elegendő a toplistán. Vince Vaughn főszerepben ilyen gyenge nyitást talán még nem is produkált (2003-ban a Sulihuligánok 17,5 millióval kezdett, legutóbbi két filmje pedig 30 millió fölött startolt), de a magát a Férjek gyöngye című tévésorozattal megalapozó Kevin James-nek is szokatlan volt a gyenge teljesítmény, hiszen eddigi négy mozis főszerepe, köztük a 2009-es, kvázi egyszemélyes, Pláza ásza című komédiája is 30 és 40 millió dollár között indított.

Ha a közönség összetételét vizsgáljuk, akkor lehet, hogy közelebb kerülhetünk a gyenge start magyarázatához, hiszen a két férfi főszereplő ellenére, a téma miatt inkább a nők érdeklődtek a film iránt (60%-os arány), s a tiniket sem nagyon izgatta a két sztár, hiszen a közönség 58%-ban 30 éven felüliekből állt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!