Szekeres Viktor

2010 egyik legjobb képregényfilmjét művészfilmek győzték le itthon

Aki eddig azt hitte, hogy itthon csak a közönségfilmekre van kereslet, az gondolja át újra mindezt, hiszen hétvégén két művészibb film is jobban érdekelte a közönséget, mint a képregény-adaptáció.

Várható volt, hogy itthon nem fog nagy sikert aratni a Scott Pilgrim a világ ellen (Scottt Pilgrim vs. The World), de az mindenképp hatalmas meglepetésnek számít, hogy a Magyarországon öt kópián bemutatott filmet mindössze 1353-an nézték meg premierje hétvégéjén. Főleg, hogy ezzel párhuzamosan a neves iráni rendező, Abbas Kiarostami új alkotását, a(z ugyancsak remek) Hiteles másolatot mindössze két kópián 1709-en látták az országban.


Amerika után tehát itthon is elhasalt Edgar Wright (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok) filmje, de a nemzetközi gyenge szereplés tükrében a hazai bemutató ténye is nagy meglepetésnek számított, csoda, hogy láthattuk a filmet moziban. Egyébként a hét harmadik pár kópiás premierje, a hat moziban vetített Tamara Drewe is jobban érdekelte a nézőket, mint a Scott Pilgrim, hiszen 1487-en váltottak rá jegyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • funkyman #5
  Ez a pilgrim nagyon ratyi film. megérdemli a bukást.
 • Ender Wiggin #4
  Nem tudom mitől ekkora durranás a Pilgrim, mert 20 perc után kivettem a lejátszóból. Így sosem tudom meg, mitől öli a legyeket.
 • motyodlee #3
  csatlakozom, szerintem is rétegfilm, amit a gyér hazai képregény kultúra is igazol. Amerikában sokkal nagyobb szerepe volt, van a képregénynek mint idehaza és ott többször harapnak az ilyesmikre rá.
  Viszont a film nekem tetszett, szerintem remek képregény-film átültetést produkáltak, ha még a történet olyan gagyi is
 • bippo #2
  Hát nem tudom, hogy a Scott Pilgrim mennyire közönségfilm, szerintem kb. annyira rétegfilm, mint a másik 2 művészfilm. Így simán becsúszhatott, hogy utóbbiakat többen látták.

  Aztán lehet, hogy tévedek, hogy ez a képregény sem igen ismert itthon, és csak az én ízlésemnek nem felel meg, amiatt azt gondolom hogy rétegfilm. Vagy csak nem vagyok már elég fiatal ehhez. (már a trailert sem bírtam végignézni)
 • smaszi #1
  Na Scot Pilgrim tényleg az egyszer nézős kategbe tartozik(nálam). Jók az effektek, de kb. ebben ki is merült a film. Abszolút komolytalan, színészi alakítások szinte fel sem fedezhetőek, néha túl gyorsan váltogatják a poénosnak szánt részeket, s így szinte követhetetlené teszik. Nem, nem vagyok lassú felfogású, de ezt már kicsit soknak találtam.