Szekeres Viktor

Elmenekültek a nézők a Harry Potter 7-ről

Úgy tűnik, hogy a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. részt mindenki a nyitóhétvégén akarta megnézni, hiszen a film újranézési rátája elég alacsony, és a szájhagyomány sem vonz be új nézőket a mozikba.

A Harry Potter hetedik része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész remekül mutatkozott be Amerikában és világszerte, a sorozat eddigi legjobb nyitányát produkálta, azonban mindez nem jelenti azt, hogy a legsikeresebb tagjává válik a szériának. A kitűnő amerikai és nemzetközi kezdés mindössze azt jelezte, hogy a rajongók annyira ki voltak már éhezve az új HP-filmre, hogy mindenképpen az első napokban akarták látni azt.

Ez Amerikában 125 millió dolláros nyitóhétvégét eredményezett, s ekkor még a stúdió bizakodhatott abban, hogy a széria hetedik része a legsikeresebbé válhat, azonban hétről-hétre hatalmas nézettségcsökkenéseket produkált a film és december 26-ig "csak" 273 millió dollárig jutott el az USA-ban. Ezzel ugyan megelőzte a 2002-es második és a 2004-es harmadik részt amerikai bevételek tekintetében, de a 290 milliót produkáló negyedik filmtől (egyelőre) elmarad, így még csak az ötödik helyig jutott előre a HP-filmek toplistáján.

Nemzetközileg sem kirobbanó siker a film, hiszen a jó kezdést a többi országban is erős visszaesés követte, egyelőre 587 millió dollárt fizettek ki a jegyekért Amerikán kívül, s egy jó hajrával a Halál ereklyéi I. rész talán még elérhet a 630-650 milliós magasságba, mint az előző epizódok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #31
    És tényleg mennyi lehetett volna a bevétele, ha nem ilyen ütemben csökken. Ennél az előző rész is jobban szerepelt Amerikában, pedig az nem nyitott ilyen erősen.

    Látszik, hogy nagyjából ugyanazok nézik a filmeket, csak most már sokkal hamarabb akarják látni. Gondolom, az utolsó rész még erősebben fog kezdeni, és még gyorsabban fog zuhanni.
  • Mister #30
    938 millió.
    Megvan a 290/648 is már.
    Minden idők 10. legtöbbet hozó filmje.
  • Mister #29
    927 milló eddig, minden idők legjobb 12. filmje.
    Tényleg elmenekültek a nézők :D
    Mondjuk ennél több már tényleg nem nagyon lesz, én egy 290 / 650 milliós bevételt gondolok, most 287 / 640 ( usa / világ )
  • smaszi #28
    OFF:
    "Hát télleg nem lett olyan jó mint a könyv alapján vártam"

    Most lehet, hogy szőrszálhasogatónak tartotok, de figyeljünk már kicsit a nyelvtani helyességre! Ez nem elírás, ne is próbáljátok ezt "beadni" nekem!
    Ezt a szót nagyon sokan helytelenül írják a fórumokon, és már nagyon zavart egy ideje. Ez a szó helyesen a TÉNYLEG!!!
    Légyszi', figyeljetek már kicsit erre!
    :ON

    Potter-hez visszatérve: Bár nem nagyon izgat (főleg az előző rész után), de azért egyszer biztosan megnézem mit tudnak kihozni a végére...
  • Mister #27
    Már 900 millió összbevétel felett jár.
    40 millót szedett össze 2010.12.29. óta, azaz kevesebb, mint egy hét alatt.
  • Mister #26
    Én azért még nem "temetném" a VII/1-et.
    Ünnepek vannak, szépen hozza a napi másfél millió dollárját Amerikában, és a 3 millóját a többi országból.
    Nem ez lesz a legtöbbet hozó rész, de nem is vészes.

    Viszon kiváncsi vagyok, hogy a VII/2 lenyomja e az első részt ( Bölcsek köve ).
  • adler30 #25
    "aki úgy nézett ki mint egy igazi szarír"--szatír akart lenni,bocsi.
  • adler30 #24
    Sajnos egyre inkább egy hatásvadász szar lett a sorozatból.Talán a harmadik rész volt a legnézhetőbb.Lupin professzorral az élen,aki úgy nézett ki mint egy igazi szarír,azaz volt benne tartás.Nah,kockásra ültem a picsám,megyek szarni.
  • winnie #23
    köszi. műveletlen vagyok abba az irányba, azt hittem valami mai tiniszleng:)
  • DeviloftheHell #22
    idiota firkász... gondoltam röhöghetek végre a sok hülyén, de megint csa ka cim volt érdekes