Szekeres Viktor

Itt a Warhammer 40k film előzetese

A hardcore scifi-rajongók egyik nagy álma lenne, ha elkészülne egy Warhammer 40K-univerzumban játszódó élőszereplős mozifilm. Technikai lehetőségek híján addig is egy animációs alkotással kell beérniük.

Megérkezett a Warhammer 40K világában játszódó Ultramarines - The Movie című film első előzetese, amiből ugyan sok mindent nem lehet megtudni, arra azonban tökéletes, hogy a filmre áhítozók pulzusszáma megnövekedjen. A 41. évezredben játszódó történet a háborúk világában játszódik, amikor is Birodalom határain idegen lények hadseregei szervezkednek, melyek ellen csak az űrgárdisták vehetik fel a harcot.


Az idén mozikban is bemutatásra kerülő 70 perces animációs filmben olyan színészek kölcsönzik hangjukat a karaktereknek, mint Terrence Stamp, John Hurt és Sean Pertwee, a forgatókönyvet pedig az eddig Warhammer-regényeiből ismert Dan Abnett írta. A filmről többet annak hivatalos honlapján lehet megtudni. A rendező az Age of Stupid című dokumentumfilmben animációs rendezőként közreműködő Martyn Pick

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bladesoft #18
    Azért az legalább elvárható lenne hamár W40król ir az ember legalább megemlitse a NAGY ellenséget a Káoszt az örületet ami a hipertérből fertözi a világokat. Nem pedig "idegen lények" ellen harcoló gárdista-starship toopers dezinfot irogatni. A W40k imádom de a benne lévő brutalitás és horror elemek miatt +18 alatt lehetetlen megcsinálni. És hogy ezt egy cgi film hogy tudja visszaadni... remélem nem ugy mint az Öszi Alkony sárkányait.
    ------ui: El a kezekkel a Drizzt Do'Urden filmesitésektől mert jön a Szabatt hadjáratom a forgalmazó ellen :D
  • GodBadka #17
    Engem inkabb ez a mondat zavart a cikkben: "A hardcore scifi-rajongók egyik nagy álma lenne, ha elkészülne egy Warhammer 40K-univerzumban játszódó élőszereplős mozifilm. Technikai lehetőségek híján addig is egy animációs alkotással kell beérniük. "
    Ho?? Mar, hogy a fenebe ne lenne meg a technika ehhez? Max penz, vagy hajlandosag hianyzik, de nem technika.
  • Betonparaszt #16
    Winnie,ne foglalkozz a trollokkal, csak azért járnak ide, hogy hergeljék az embert
  • winnie #15
    az utolsó bekezdésedben van elásva a kutya. felsőbbrendűnek érzed magad, hiszen le elmebajnokozod a fiatalabbakat (holott fiatalon te sem biztos, hogy magasröptön nőttél fel - lehet, hogy azon, de nem biztos), plusz úgy véled, hogy a világ összes filmje neked készül. neked nincs szükséged tombraiderre. mást érdekelne egy csajos kalandfilm a'la indiana jones. mindketten megkapjátok, amit akartok: ő a filmet, te pedig nem nézed meg. hidd el, emberek milliói tehetnék fel a kérdést, hogy mi szükség animációs felnőtt filmekre. de nem teszik. elférnek az olyanok is, nem kell róluk tudomást venni.

  • gothmog #14
    Pedig a Silent Hill véletlenül pont jó volt.
  • Ender Wiggin #13
    Hát nem éppen. De még is, akkor persze még mindig ott tartunk, hogy mi szükség van az idealizált karakterek materializálására? Miért jó az, ha egy hús-vér színész erőlködik egy olyan karakter megformálásában, mely még csak nem is emberi fizikumú (Lara Croft pl.). Vagy miért jó az, hogy egy húzónevet választanak egy szerepre, a névtelen, de karakterében a játékhősre emlékeztető és mellesleg az testét, hangját is kölcsönző színész helyett (lásd Max Payne)?
    Miért kell a játékban tökéletesen működő, logikai ugrásokkal teli, mesevilágot filmen is bemutatni, teljesen elcseszett scripttel, nyilvánvalóan rosszul kiosztott szerepekkel? Túl sok a miért. A válasz pedig csak annyi, hogy: mert mindenből pénzt lehet csinálni. Persze - a legtöbb próbálkozás alig termelte ki a beleölt pénzt.
    Plusz, a reboot cikkre visszautalva: Tomb Raider reboot-ra pl mi szükség van? Új Lara-színésszel? Mert a 2000 után született elmebajnokok számára még érthetőbbé kell tenni a magasröptű sztorit?
  • gothmog #12
    Úgy rémlik, Ian Watson csúnyán összerúgta a port a Games Workshoppal, úgyhogy nem valószínű, hogy ő a jövőben bármit is írna, ami Warhammer. Bár akkor legalább lenne egy rendes (18)-as besorolású beteg mozi ebből, de olyat úgysem mernek csinálni. Nagyobb összegben fogadok, hogy hősiesség meg bátorság meg bajtársiasság lesz benne. Talán még happy end is!
    A teaser alatt az jutott eszembe, hogy a Dawn of War II ingame néz ki majdnem így. Persze ez még javulhat. És ne legyen igazam.
  • Gulyu84 #11
    Már ha él még egyáltalán :D
  • Gulyu84 #10
    Nem merek sokat várni a filmtől, Ian Watson-nak jobban örültem volna irónak :/
  • Etinger #9
    Azok de gyengék... vagyis inkább.. sablonosak, és nagyon másvilág Japán úgy amúgy is. Legalábbis az én gyomrom nem veszi az agymenéseiket, meg a X ezer rajzfilm, és mindben ugyanazok a karakterek lesnek rám vissza... A másik felével a mondanivalódnak (első felére gondolok :D) egyet tudok érteni.