Szekeres Viktor

Ismét jó hírek a Dűne házatájáról

Amióta rendezőjét vesztette a Dűne feldolgozási projektje, nem nagyon lehetett híreket hallani a produkció felől, azonban a rajongók fellélegezhetnek, hiszen a gyártó stúdió megtalálta az új rendezőt a tavalyi év egyik legnagyobb sikerét készítő direktor személyében.

Az Entertainment Weekly értesülései szerint az Elrabolva rendezője, Pierre Morel veszi át a Paramount Pictures által tervezett Dűne-feldolgozás rendezését. Sokáig Peter Berg volt a rendezéssel megbízva, ő azonban októberben intett istenhozzádot az előkészületi fázisában lévő filmnek. A tervek szerint az elkövetkező napokban a Paramount új forgatókönyvírót vesz fel a Dűnéhez, hogy Morel elképzeléseit beleírja a Josh Zetumer (A Quantum csendje) által készített forgatókönyvbe, mely a hírek szerint felettébb hű marad Frank Herbert 1965-ös klasszikus scifiregényéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csimmasz #13
    Volt az a három részes dune film amit a németek vagy kik csináltak,szerintem az azért nem volt rossz.
    Vagy csak a német csatornán láttam először, már nem emlékszem.
  • dartois83 #12
    Én személy szerint nagyon kedvelem a Lynch-féle verziót, azután olvastam a könyveket. Még ha nem is hű, és sokak által nem is kedvelt feldolgozást, megkerülhetetlen tény, hogy a képi világát jelentősen megalapozta, a későbbi videójátékok is átvették. Inkább a folytatásokat és előzményeket kéne megcsinálni, ha nem is Lynch rendezésében, de egyfalyta folytatásként. Cooper ügynök már megfelelő korú az idősebb Muad-dib próféta megformálásához.
  • Merces #11
    könyörgöm dolgozzuk fel
  • Boron Power #10
    Azért ha a népnek akció kell, akkor ki lehet domborítani pár történést. Megérkezés az Arrakisra, az árulás, azt azt követő csata(pajzs, lézer kölcsönhatás --> atomvillanás), a menekülés, a találkozás/harc a fremenekkel(bár itt a harcot megvalósítani nem lesz egyszerű, hogy ne tűnjön nevetségesnek ha gyorsítással oldják meg), aztán lehet benne csatározás a fűszerbegyűjtőkkel, majd ugye a végső ütközet, ahol szintén mehet bele atomrobbanástól a homokviharig minden.

    Ha jól megcsinálják az akcióval is el lehetne adni a filmet, sőt marha látványos lehetne, amellett, hogy a lényeget, a belső fejlődést, történéseket is beleviszik, akár úgy mint az első filmben, hogy látjuk a látomásokat és halljuk mit gondol hozzá Paul.
  • Nethyrrea #9
    dűne gyermekeit ilyesmi mód csinálták meg, de kicsit csalódtam benne. bár eleve nem egy könnyű téma filmre vinni ezeket a könyveket.
  • Temaruk #8
    A Lynch-féle jó volt, többek között azon a filmen "nőttem fel". Később azonban elolvastam a Frank Herbert által írt Dűne könyveket, így már nem tudtam nem észre venni, hogy mennyire felszínesen van köze a kettőnek egymáshoz. Ezért csak akkor "jó" a film, ha Lynch agymenéseként tekintek rá, aminek véletlenül Dűne a címe.

    Egy sorozat lenne igazán jó, valóban, de akkor már az összes könyvből! Egy fejezet per rész, egy évad per könyv és milyen szuper lenne, ha a sorozat részei azokkal a fejezet eleji idézetekkel kezdődnének!
  • Kerub #7
    Aki ilyet állít az nem Dűne rajongó hanem Lynch rajongó

  • LouisWu #6
    Én sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetne jól megcsinálni a Dűnét filmben. Mondjuk a korábbiakat sem néztem meg, mert túl sokszor rontotta már el nálam egy film megnézése a könyvélményt.
  • Nethyrrea #5
    ne megint újrafeldolgozzanak hanem csinálják meg a többi könyvet is filmen. a lynch féle dűne jóvolt ahogy volt.
  • lac111 #4
    Tényleg nem tudok elképzelni egy igazán jó filmet Dűnéből. A legnagyobb probléma, hogy csak azoknak nyújtana nagy élményt egy könyvhű feldolgozás, akik olvasták a könyvet. Az átlag ember számára unalmas lenne.
    A másik probléma, hogy manapság ha a Dűne "akcióelemeiből" gyúrnak egy filmet, akkor egy átlagos Sci-fi-t kapnak, semmi mást. Nem véletlen, hogy a Dűne történéseit nem az akciójelenetek viszik előre.

    A "Dune 2000" minisorozat nekem tetszett. Kár hogy néhol nagyon látszik rajta az alacsony költségvetés. :S