Szekeres Viktor

Michael Bay 2D-s Transformers 3-at akar

Michael Bay nem elégedett a kamu 3D-ssé konvertált filmek által kiváltott hatással, a 3D-s filmezésre alkalmas technológia viszont a Transformers forgatását tenné nehézkessé. Így lehet, hogy mégiscsak két dimenzióban jönnek el ismét a robotok.

Úgy tűnik, hogy Hollywoodban akad valaki, aki nem áll be a nyájba. A Deadline Hollywood értesülései szerint Michael Bay továbbra is nagyon szkeptikus a 3D-s technológiai konverziós alkalmazásával kapcsolatban. Mint az ismert, a 3D-s filmek kis részét 3D-s felvétel készítésére alkalmas kamerákkal forgatják, de a legtöbb alkotást hagyományosan veszik fel és csak utólag, számítógép segítségével "turbózzák fel". Ez utóbbira példa a nemrég bemutatott Alice Csodaországban, és a nemsokára mozikba kerülő Titánok harca is, előbbit már láthattuk, hogy mennyire gyenge 3D-vel bír, de utóbbi térhatású effektjeiről sem nyilatkoztak eddig sokan pozitívan.

A szkeptikus rendező kifejtette, hogy ő bonyolult megoldásokat alkalmaz filmjeiben, valóságos elemeket épít az akciók közé és a konverziós megoldás nem győzte meg, a végeredmény szerinte csak kamu 3D, túlságosan átlátszó. Bay elmondta azt is, hogy mindegy, hogy az emberek jóak vagy rossznak tartják filmjeit, a technikai precizitásába senkit sem köthet bele. Éppen ezért próbáltak meg 3D-s kamerákkal pár tesztfelvételt készíteni, azonban a pergő akciók forgatását a nehézkes és kényelmetlen technikával nem lehetett megoldani. Marad a 2D vagy a stúdió rá tudja kényszeríteni Bay-re akaratát?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZeGa #6
    Ha jól tudom az avatar nem kamu 3D, de én attól sem voltam elájulva annyira, sőt inkább semennyire...
  • argab #5
    Erpy, most írtad le az említett negatív hatását az utólagos 3d-sítésnek. Van némi térérzet, de többségében különböző mélységben lerakott kartonlap érzése van az embernek, amit időnként ellensúlyoznak azzal, hogy valami CG effektet az arcodba tolnak.
    Nem csípem különösebben Bay újabb filmjeit, ami miatt eleve negatív irányba lendül a véleményem róla, de technikailag mindig odatette magát, méghozzá igényesen, és most is igaza van. Ha nem rendesen csinálják, 3D kamerákkal forgatva, akkor az egész nem más csak lehúzás a magasabb jegyárért. Csak nehogy visszafelé süljön el a stúdióknak ez irányú mániája, mert aki 1-2 alkalommal csalódott az ál-3D-ben, nem fog később befizetni egy valódira sem.
  • AZTA #4
    Sztem meg Bay van egy kicsit túlreagálva.. a Transformers filmet egy kb akármilyen rendező sikerre vitte volna.
  • Erpy #3
    Szerintem ez a 3D-s mizéria is kicsit túlvan reagálva. Nekem kimondottan nem jön be ez a 3D-s valami, ami olyan szinten 3d, hogy mintha 2D-s papirkarakterek lennének térben egymás mögé téve. Voltak régen ezek a térbeli mesekönyvek, talán még mindig vannak is, na ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy ilyen könyvet ha kinyitunk, felállnak a kartonlapok, amik a szereplőt és a helyszínt ábrázolják.
    Persze ez az én véleményem, biztos sokaknak tetszik, de én ezért nem veszek fel egy szemüveget 2 órára, hogy így lássam a képet.
  • Zaraki Kenpachi #2
    Az operatőrrel csináhatna valamit Bay.
    Gondolom a másik amiért nem akar 3D-t az plusz költség. Mind tudjuk az előző kettő film sem volt olcsó költségvetésű, valószínűleg a 3.-sem lesz kicsi. Erre jönne rá a 3D technika.
  • Spectrum #1
    Megértem, egy 3d-s felvételre képes kamerát nem lehet úgy rázni-rángatni-dobálni, mint ahogy az első két részben tették a kamerákkal. Ezzel le is lőtte a poént: a 3. részben sem fogunk látni semmit az akciójelenetekből..:)