Szekeres Viktor

Újabb akadály hárult el a Transformers 2 elől

Az év legsikeresebb filmje Amerikában eddig a Transformers 2: A bukottak bosszúja, mely nem elég, hogy felülmúlta bevételben az első rész teljesítményét, de egy olyan határt is áttört, mely nagyon kevés filmnek sikerült eddig.

Miközben világszerte már 428 millió dollárt költöttek a mozinézők a robotokra, addig Amerikában épp a napokban lépték át a mozik a 400 milliós bevételi határt, ami azt jelenti, hogy a film egy igen elit klubba lépett, hiszen eddig összesen csak 9 film jutott el ekkora magasságig.

Az elit listán természetesen az első két helyen ott van James Cameron remekműve, a Titanic, a tavalyi Sötét lovag, míg a régebbi filmek közül a Csillagok háborúja és az ET, a modernebbek közül pedig a Shrek 2, a Baljós árnyak, a Pókember és a Karib-tenger kalózainak második része.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • hypno #24
  A Transformers 2 egy bitang hosszú, és fárasztó film.

  Én általában nem szeretem, ha egy második rész nekiáll felrúgni az első logikáját. Itt pedig az történt, de vastagon.

  Viszont egy gyakorló szülő kénytelen időnként a kiskamasz gyermekei kedvére tenni akkor is, ha a szuperkényelmes plázamozifotelek már jobban törik a fenekét, mint egy bicikli nyereg harminc kilóméter után.

  Sok gyerek = jó nézettségi statisztika.
 • Stefling #23
  Szerintem is megéri a pénzét a 2. rész IS, én moziban kétszer néztem meg+ megveszem eredetibe :)
 • FefeeX #22
  Nem is a normális vélemény nyilvánításról van szó, hanem a szánalmas, orrba-szájba fikázódásról, meg szidalmazásról, ami már tényleg olyan szintű, amit a film a relatíve gyenge minőségére tekintettel sem érdemel.
 • winnie #21
  félre ne érts, csak mindkét kijelentés csak feltételezés, ezért is írtam.

  két dolog biztos: egy, hogy a TF2 valóban jóval több negatív véleményt kap, mint pozitívat, de valóban igazad van, hogy a negatívat hamar leírja az ember, míg pozitív általában csak a sok negatív hatására születik.

  és a másik, hogy az is teljesen igaz, hogy ilyen negatív hullám után az ember azt várná, hogy zuhanni fog a film, mint a legtöbb hasonló cipőben járó, de tényleg teljesen jól tartja magát, szerintem váratlanul jól. ez elismerést érdemel.

  de ettől még szerintem teljesen érthető mindkét oldal véleménynyilvánítása.
 • FefeeX #20
  Jajj már, azért mert a sok ember, akiknek tetszett, nem jön ide nyálat csorgatni... Ember, gondolkozzál már... Hogy növekedne még mindig a film nézettsége, hogyha nem tetszett volna rengeteg embernek a film? Mazochisták, és beülnek még többször a filmre, nem?
  Az, hogy itt, meg egy-két másik fórumon a hisztis nyomik nem tudtak magukkal meg a szabadidejükkel mit kezdeni, ezért elkezdték szapulni a filmet, még nem fog statisztikát írni...
  IMDB 6,3 azért nem olyan rossz. Tény, hogy nem egy világrengető alkotás, de 5 felett azért nem kapálnék el filmet...
 • FefeeX #19
  Ha már kötözködünk, a berlini fal is egy HATÁR VOLT, ami LEDŐLT. Illetve ledöntötték, de ez már mellékes...
 • czyi #18
  Jaj, te egyébként úgy szoktál mozizni, hogy mindig pásztázod (valamely tuti biztos éjjellátó technikával) a sötétben a teljes termet (ahelyett, hogy a filmet néznéd), és keresed, hogy vajon ki alszik?
 • czyi #17
  Hm... Hm... Újabb HATÁR dőlt le a Transformers 2 előtt?
  Kedves Sz. Viktor! Határok NEM szoktak ledőlni. A határ mint olyan egy kellemes fogalom. Nem pedig kézzelfogható tárgy.
  Ha már a "dőlt le" igét kívánod használni, írj esetleg akadályt. Ámbátor az is inkább csaqk elhárulni szokott.
  Ja, és szabad óráidban e két könyvecske olvasását ajánlom szíves figyelmedbe:

  Rácz Endre-Takács Etel: Kis magyar nyelvtan
  A magyar helyesírás szabályai
 • winnie #16
  " Mégis ti vagytok kevesebben... "

  mármint azok, akiknek tetszett, nem?
 • FefeeX #15
  Kóros vagy nem kóros, akinek nem tetszett, ne nézze. Nekem tetszett. És nem vagyok se zombi, se más. Egyszerűen kellemes 2 óra volt. TF-en nőttem fel, jó volt egy más perspektívában látni. Nem volt nagy története, naés? De szánalom, hogy emberek már hónapok óta ezen nyavalyognak... Nektek nem tetszet... Mégis ti vagytok kevesebben... Lehet pofázni, de ha én csinálnám a filmet, engem se az érdekelne, hogy a magát kifinomultnak hívő Nagypofa Jánosnak tetszik-e vagy sem, és hogy utánahány hónapig fog vagdalkozni, hogy nem nyalták fényesre...