Szekeres Viktor

3D-s lehet a Transformers 3 is

Miután kiderült, hogy a Harry Potter-filmek hetedik és nyolcadik része is háromdimenziós lesz, a Paramount stúdió is felvetette annak a lehetőségét, hogy a Transformers 3 3D-s támogatás kap.

Miközben a Warner hivatalosan is bejelentette, hogy a Harry Potter 7-8, a Kutyák és macskák 2., valamint a Guardians of Ga'Hoole megkapja a 3D-s támogatást (ez számítógépes utómunkát jelent, nem speciális kamerákkal történő filmezést), a Paramount is számba vette a lehetőséget a Transformers harmadik részével kapcsolatban.

A Variety egyik cikke szerint ugyanis felmerült a robotok térhatásúvá tétele, azonban állítólag jelenleg is folynak a tárgyalások Michael Bay, rendező, a stúdió és az Industrial Light & Magic között a témával kapcsolatban. A gond ugyanis az, hogy a 3D révén az utómunka mennyisége jelentősen megnövekedne, ráadásul a különleges effektusok elkészítése is több időt venne igénybe. S mivel a film premierjét már kitűzték (2011. július 1.), ezért meglehetős rohamtempót kellene diktálnia a vizuálért felelős szakembereknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mynameisbence #5
  Az Imax az mitől Imax? Am ezt írtam egy másik Tf-es cikkhez és szerintem tök jó:Már tudom is mi lessz a harmadik Transformers film címe: Transformers 3: A bukott film bosszúja.Az aranymálna kiosztóiról kiderül hogy álcák és ellenük fognak Optimusék harcolni."
 • Ahoy #4
  Kicsit off, de 3d-vel kapcsolatos:

  Voltam pár napja Imax 3d-ben az Arena plázában az Avataron. Film amúgy állatira tetszett, mert már láttam egyszer itthon sima cinemacity 3D-ben.

  Nekem baromi nagy csalódás ez az Imax... Semmi különbség nincsen, sőt nemcsak én éreztem, de valahogy mintha "kevés lett volna az FPS". A mozgások világos részeknél szaggatottak voltak, és iszonyatosan zavart. 5ik sorban ültünk, és lehet emiatt volt, és a túl nagy vászon miatt nekem már követhetetlenek voltak a közeli harcijelenetek. Ráadásul néha a vászon közepén megjelent egy kis pörgő fekete folt... Az egész filmből egy életlen maszlagra emlékszem. :S Sokszor elszédültem és kissé hányingerem is lett...

  Az itthoni moziban viszont tökéletes volt az élmény, kicsit távolabb is voltunk, kisebb volt a vászon és valahogy nem éreztem ezt a villódzást.

  Szvsz baromság az Imax, és túlzásbavitt vagizás a "méretekkel". Kisebb mozi barátságosabb és kellemesebb is szerintem.

  Persze ettőlmég lehet másoknak bejött.
 • Mister #3
  Transformers 3D :)
  Amúgy legyen is 3D, nekem amit eddig láttam, tetszett. ( mármint 3D-s film )
 • Chocho #2
  3D-s elektronmikroszkópokkal.
 • Sanyix #1
  transzformátor 3: Az indukció bosszúja!