Szekeres Viktor

Elkeltek a Terminátor-jogok

Elkeltek a Terminátor-franchise jogai, miután a versengő stúdiók elől a Pacificor halászta el azokat, így a cégnek van lehetősége tovább filmeket és tévésorozatokat készíteni a történetből.

A Terminátor-jogok csődbe ment tulajdonosa, a Halcyon Holding Corp. végül nem a Sony-nak és nem is a Lionsgate-nek adta el a Terminátor-sorozat mindenre kiterjedő jogait, hanem a Pacificor nevű, Santa Barbarában székelő kockázati tőkealapnak. (Ez volt az a cég, mellyel a Halcyion korábban összetűzésbe keveredett.) A vételár 29,5 millió dollár volt. A megegyezés szerint a Halcyon minden egyes új Terminátor-filmért 5 millió dollárt fog kapni, valamint részesedhet a harmadik és negyedik rész bevételeiből is.

A két vesztes stúdió, a Sony Pictures és a Lionsgate azonnal megkezdte a tárgyalásokat az alappal, hiszen a Pacificornak nincs semmilyen tapasztalata sem a filmgyártás, sem a filmes disztribúció terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szolnokboy1 #5
    én is ilyesmire tippelek. :D vagy még az is lehet, hogy a Pacificor ügyvezetőjének kurva sok pénze van és megvette a jogokat, aztán szépen berakta a vitrinbe a gyémántgyűrűk mellé. :D egyáltalán nem biztos, hogy filmgyártásra használják majd, csak úgy lesz talonban.
  • boomsly #4
    Alig 29 millió dollár? Ennyit ért?
    Magáért beszél.
  • Nasedo #3
    Azért vették meg, mert látták, hogy az utóbbi próbálkozások milyen borzalmasak lettek és nem méltóak Cameron műveihez. Most hogy megvették a jogokat, legalább senki nem tudja folytatni és továbbrontani a Terminator franchise-t. Ugye Pacificor?
  • grobs #2
    Ez egy befeketetési alap. Nem valószínű, hogy nekiállnának Terminátor filmeket gyártani. Azért vették meg, hogy továbbadják, vagy megfelelő részesedésért "bérbe adják" a jogokat.
  • edisonae86 #1
    Hát ne b*ssza már meg!!! A Sony-nak kellett volna megkapnia, de még a Lionsgate is jó, de egy névtelen kiadónak minek? Oké pénz, többet is kínálhatott volna a két studió/kiadó érte, mert azért mégiscsak Terminatorról van szó, nem Dallas-ról.