Ötvös Tibor

Nemzetközileg sikeres a Terminator: Megváltás

Miközben Amerikában lassan kifut a minimális Terminator-hisztéria, addig nemzetközi vizeken nagyon is sikeresnek mondható a Megváltás. Jelenleg 165,5 milliónál tart és hamarosan eléri a nullszaldót.

Amerika egyértelműen elutasító volt az McG-féle Terminator: Megváltással szemben, ám a producerek nagy megkönnyebbülésére a világ többi részén viszonylag jól fogynak a jegyek a negyedik részre. Ez mondjuk főleg a Sony által lefedett részekre vonatkozik, hiszen a nemzetközi 165,5 millióból 141,1 millió az ő területükről származik.



A Terminator: Megváltás Japánban a legsikeresebb, hiszen 729 vászonról 10,7 milliót hozott a hétvégén, de McG filmje további 30 országban vezeti a nézettségi és bevételi listákat. Ezzel a Terminator: Megváltás összbevétele 279,3 millió dollárnál jár, amivel a filmre fordított büdzsé már visszaérkezett, most már csak a marketing és a forgalmazási költségeket kell visszakapargatni (ami kb. ugyanennyi).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #52
    "és ez mind elmenne ha egy B film lett volna az előd. De a T1, T2vel Cameron nagyon magasra tette a lécet."

    A T1 B-film volt.
  • TeDDyRuSh #51
    A gépemen a film egy hete, de semmi nem motivál, hogy meg is nézzem...semmi...tom, nézzem meg és utána pofázzak. De pont ez a lényeg, ha erre nincs késztetésem, akkor mér menjek moziba? Miért adjak ki rá pénzt? Csak a szerencsétlen bevételeket nézem, meg a véleményeket. Egyszer megnézem,megígértem haveromnak...
  • Lordboxi #48
    Megnéztem. Vígjátéknak nem volt rossz..... Ennyi logikai bakit már rég nem láttam filmben, csakhogy a legszembetűnöbbet említsem. Conort minek akarták becsalogatni Reese-el a skynethez, ha csak simán kinyírták volna a kiccsávót, mert ugye már elfogták, akkor Conornak is vége lett volna.
  • codiac #47
    Ma láttam a filmet, és kellemeset csalódtam benne, nekem bejött.
    Nagy pozitívum, hogy végre eltalálták a terminátor filmek hangulatát, és nem lett belöle egy erőltetett komédia mint a 3. részből.
    A párbeszédeken lehetett volna csiszolni, de a többi részben sem volt sokkal jobb, egyszóval el lehetett viselni.Sztem aki azért ment be a moziba, hogy egy jó kis akció sci-fit lásson az elégedetten távozhat.A terminátor fanatikok véleménye pedig szemétre való.
  • kakateve #46
    Hát te nem vagy magadnál!! Láttam mind a négy részt, sorrendben. És tetszett mind a négy rész. Honnan jövök, milyen ember vagyok??

    Ébredjünk már! Miért kell, hogy mindenkinek ugyanolyan véleménye legyen egy dologról. Miért baj, hogy valakinek tetszett. Jah, mert nem tudod elfogadni? Az nálam le van szarva. De az ilyen hozzáállást rohadtul nem szeretem. Leminősíteni szinte mindenkit, akinek bejött, mert neked nem. Neked csalódás volt. És akkor mi van? Különbözőek vagyunk. Ez olyan, hogy valaki szereti a csoki fagyit, más nem. És akkor ő hülye???

    Meg mióta függ egy film fogadtatása a néző korától és filmes "tapasztalataitól"?? Magadnál vagy??? És saját magad szembehugyozod, mert leírod a kulcsmondatot (egy film tetszik/nem tetszik valakinek az szubjektív), de azért előtte még kijelented, hogy akinek tetszett a film, az nem normális...

    A tököm ki van már attól, hogy másnak a véleményét leszarjuk, és csak a miénk a helyes. Ha másnak pedig más véleménye van, más jön be neki, akkor nem normális. Hát gratulálok. Annak pedig végképp, hogy egy film miatt minősítesz embereket.
  • fade2black #45
    és ez mind elmenne ha egy B film lett volna az előd. De a T1, T2vel Cameron nagyon magasra tette a lécet.

    Én már a T3nál is húztam a szám... de ez a T4 a megcsúfolása az egésznek.
  • gravicam #44
    Mélyen tisztelt azon emberek, akiknek tetszett a terminátor 4: Hihetetlen, hogy nem veszitek észre, hogy a nézők nagy része csalódottan jött ki a moziból, egy része pedig egyenesen felháborodva ezen szar láttán. Próbálom megfejteni, hogy vajon miféle emberek lehettek ti, honnan jöttök? Ha nagyon fiatalok vagytok( >10) és még kevés filmet láttatok, + esetleg nem volt szerencsétek a korábbi részekhez, akkor talán megértem. Azt is megértem, ha életetekben most először ültetek moziban és láttatok mozgóképet, biztos nagy csoda lehetett. De normális embernek hogy tetszhet ez? Félreértés ne essék, nyilván az, hogy egy film tetszik/nem tetszik valakinek az szubjektív. Vannak olyan filmek, amik nekem eléggé bejönnek, a többségnek viszont nem ( Pl: Jelek). De a Terminátor 4... Én olyan tipusú néző vagyok, aki elsiklik a kisebb logikátlanságok felett, a terminátoros időparadoxon felett én szemet hunyok, mert közben meg szuper az egész. De ami a T4-ben van, az kiakasztó. Hibák hosszú-hosszú sora, amik felett nem lehet szemet húnyni. Nem írom le őket, agyon van beszélve a t4 topikban. Aki egy ilyen SZÍNTELEN, SZAGTALAN, ÍZTELEN, LELKETLEN, ÜRES, NAGYON DURVA HIBÁKTÓL HEMZSEGŐ filmpróbálkozást élvezni tud, az vagy nagyon buta, vagy az igényszintje a béka segge alatt van. "Commandante" nevű esetünk pl ide tartozik. Ilyet szól a gyerek:
    "Hát gyerekek, aki itt annyira ócsárolja a filmet, az biza nem értette meg skynet-es jelenetet a film végén. A sok logikai hiba nem logikai hiba ám, hanem skynet terve John megöletésére, amiben a föszerepet egy tudat alatt elöre programozott ember-gép hibrid játsza. Amit Marcus tesz, azt biza a skynet programja miatt teszi, akkor is, ha ez egyszerü "szembenézek a teremtömmel"-nek lett álcázva."
    Commandante igazán köszönjük a felvilágosítást, a segítséged nélkül soha nem értettük volna meg a filmet és annak mélységét.
  • lamella #43
    Felismerte. Onnantól ok, hogy ráhajtanak. De a mindent eldöntő döntőig csak pár óra vagy nap volt csak nem? Mi lett volna, ha Kyle épp hesszel azon a hétvégén egy tónál? Akkor, hogy csalták volna be Connort a Skynetbe?
  • lamella #42
    Örülök, hogy neked tetszett és, hogy szakértő vagy :)
    Ha szerinted jó film a T4, akkor váljék egészségedre és nézegesd csak jó sokáig :D
  • Nethyrrea #41
    nem rémlik jól, amikor próbálnak megszabadulni a repülő scout droidtól, akkor mutatják pár másodpercre a droid kameranézetéből, és ott látszik hogy beazonosítja.