Szekeres Viktor

Bajban az új Robotzsaru-film

Úgy tűnik, hogy hiába várják sokan, hogy az 1987-es Robotzsarunak elkészüljön a feldolgozása, mivel a rendező és a stúdió tovább sem tudott megegyezni pár sarkalatos kérdésben.

Produkciós források szerint az MGM ezúttal nem anyagi problémái és csődje miatt látszik kihátrálni a Robotzsaru-film mögül, hanem mert a rendezővel, Darren Aronofsky rendezővel nem tudnak megegyezni. A gondot az okozza, hogy a stúdió 3D-ben akarja elkészíttetni a filmet, míg a rendező a hagyományos megoldásokat részesítené előnyben. Ebbe az is beletartozik, hogy Aronofsky kerülni akarja a modern technikai megoldásokat és a számítógépes trükköket, ezzel kölcsönözve jóval valóságosabb, organikusabb megközelítést filmjének. A vita eredményeképp az új Robotzsaru egyelőre parkolópályára került - legalábbis a megegyezésig és a nagy egymásra borulásig.

A film egyébként azért emelkedett ki a rebootok és remake-ek tengeréből, mert a kijelölt rendező, Darren Aronofsky a kritikailag elismert filmek világából érkezett, olyan remek alkotásokkal, mint a Pí, a Rekviem egy álomért, a Forrás és a Pankrátor. Két filmje is benne van az IMDB 250 legjobbja között, de a többi sem rendelkezik 7,5/10-nél rosszabb érdemjeggyel a filmes adatbázis olvasóinak voksait figyelembe véve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #17
    Na jah, de a fószer egyiket sem szeretné.
  • Bandew #16
    Azért a 3D-t ne hasonlítsuk a CGI-hez!
    Az egyik egy új dimeznió a filmtörténelemben (akárcsak a fekete-fehér és színes filmnél), a másik pedig egy eszköz, hogy egyszerűbben megjelenítsünk a vásznon dolgokat.
  • Wittgen #15
    Nekem nagyon tetszik, hogy régóta bevált trükkök és spec effektek felhasználásával szeretné elkészíteni a filmet Aronofsky. Mindig is jobban át tudom érezni a történéseket, ha nem csupa cgi-bő áll a jelenet (mert ugye az agyat nem tudod kikapcsolni, és az ember ált. automatikusan képes különbséget tenni a (még) lehetetlen és a valóság között...). Pl egy hagyományos Taken-féle akciót többre tudok becsülni, mint egy TF-et, amiben a csávó a legnagyobb robbanásokat is túléli.

    Az meg nagy probléma lenne, ha a sztorit elcsesznék 12-es, 16-os, netalán korhatár nélküli besorolásúvá. A Robotzsaru univerzumába a 18-asnál gyengébb besorolást nem lehet betenni (max, ha minden akciót kihagynak és csak a drámai vívódásra fókuszálnak).

    Ja, azért Bay filmjei, pl Bad Boys 1-2, oltári jó akciófilmek minimális CGI-vel (ha eygáltalán, én nem vettem észre). A werkfilmek alapján oltári nagy melót végeztek a kaszkadőrök és mindenféle fegyverspec szakemberek.
  • EXPENDABLE #14
    "És éppen hogy nem szarják le a nézőket, hiszen azért akarnak 3D-ben filmet készíteni, mert az embereket MA ez vonza a legjobban a moziba."

    Kicsit félre lettem értelmezve! Azért akarnak annyira 3D-t mert arra többen ülnek be. Ennyi! Nem azért mert a népek annyira oda vannak érte. (Ami ugye tény!) Egyébként meg igen is, tojnak a nézőkre! El tudod képzelni,hogy összeül a banda és azt mondják Aronofsky-nak,hogy csináljuk már 3D-be a filmet mert az emberek szeretik és mert manapság olyan menő és ciki lenne a stúdióra nézve ha nem így készülne el a film. ..???.... Én valami ilyesmit képzelek el: Kedves Aronofsky barátunk! Néztük a tavalyi jegyeladásokat és bizony a 3D-s filmek vezetnek! Ezt a filmet bizony 3D-ben kellene megvalósítani! Nem mind1 mennyi pénzt szedünk össze! Ja és abból a 16-os(vagy 18-as) korhatárból faragjunk már le egy kicsit,hogy minnél több gyerek üljön be mert hát ez is pénz. Hogy ezzel elkúrjuk az egész filmet? Mellékes! A lényeg,hogy minnél többen beüljenek rá!

    "Mintha a mai világban nem a pénz beszélne, dehogynem, mint minden az emberek szórakoztatására irányuló szolgáltatás, úgy a filmipar is arra van, hogy az emberetől pénzt szedjenek el."

    Ezzel én is tisztában voltam! Ezért is írtam,hogy pénz pénz pénz! Értsd: lám megint bebizonyosodott,hogy a pénz az úr!
  • LacfY #13
    Mintha a mai világban nem a pénz beszélne, dehogynem, mint minden az emberek szórakoztatására irányuló szolgáltatás, úgy a filmipar is arra van, hogy az emberetől pénzt szedjenek el. És ez nem ma kezdődöt, ezen nem kell meglepődni. És éppen hogy nem szarják le a nézőket, hiszen azért akarnak 3D-ben filmet készíteni, mert az embereket MA ez vonza a legjobban a moziba.
  • winnie #12
    az első 3 mondatnál azt hittem, hogy értelmes a komment, mert addig igazad volt.

    " Itt látszik igazán,hogy a nézőket magas ívben lesz.rják. "

    ???? ezt most olvasd fel magadnak hangosan. mi kell a nézőnek inkább? 2d vagy 3d? makettes effektek vagy CGI? ne járasd már le magad azzal, hogy feltételezed, hogy a közönségnek mindenféle szgépes effekt kell.

    "Pénz pénz pénz!"

    LOL? az lenne a gáz, ha nem az lenne a fontos. nem csak a cégeknek, de még a magánembernek is.
  • EXPENDABLE #11
    Persze,hogy a stúdiónak nem tetszik a dolog. Ők ismét egy lebutított csicsás CGI szemetet akarnak mert az ugye biztos pénz. Nem beszélve a 3D örületről. Itt látszik igazán,hogy a nézőket magas ívben lesz.rják. Pénz pénz pénz!
  • Bandew #10
    Én ezzel soha nem értettem egyet, sztem jó dolog a CGI. Persze nem Michael Bay-re gondolok és társaira, de ez is egy filmes eszköz (mint pl a díszlet), ami újabb lehetőséget ad a kezünkbe! Pl. nekem nagyon bejött a Sin City világa is.
    Persze felesleges a CGI, ha más módon is meg lehet oldani az adott jelenetet.

    Meg én most azt nem értem, hogy megtekintettem a Fountain készítőit és elég sok grafikus van benne. Persze azt nem tom mivel foglalatoskodtak, de valami technológiát biztosan használtak.
  • Nasedo #9
    Az nem technikaellenesség, hogy a filmjének fele nem rajzból áll. Örülök, hogy még vannak ilyen emberek, akik filmet akarnak forgatni, nem pedig csicsás látványban gyönyörködni.
  • es5eNCe #8
    Nem technika ellenes de ha van rá egyszerű megoldás akkor ő "retro" stílusban készíti el a filmjeit és ez egyáltalán nem baj. Ügyes ez a srác és még nagyon fiatal remélem készít még pár 7.5-ös filmet!