Bajban az új Robotzsaru-film
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na jah, de a fószer egyiket sem szeretné.
Azért a 3D-t ne hasonlítsuk a CGI-hez!
Az egyik egy új dimeznió a filmtörténelemben (akárcsak a fekete-fehér és színes filmnél), a másik pedig egy eszköz, hogy egyszerûbben megjelenítsünk a vásznon dolgokat.
Az egyik egy új dimeznió a filmtörténelemben (akárcsak a fekete-fehér és színes filmnél), a másik pedig egy eszköz, hogy egyszerûbben megjelenítsünk a vásznon dolgokat.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Nekem nagyon tetszik, hogy régóta bevált trükkök és spec effektek felhasználásával szeretné elkészíteni a filmet Aronofsky. Mindig is jobban át tudom érezni a történéseket, ha nem csupa cgi-bõ áll a jelenet (mert ugye az agyat nem tudod kikapcsolni, és az ember ált. automatikusan képes különbséget tenni a (még) lehetetlen és a valóság között...). Pl egy hagyományos Taken-féle akciót többre tudok becsülni, mint egy TF-et, amiben a csávó a legnagyobb robbanásokat is túléli.
Az meg nagy probléma lenne, ha a sztorit elcsesznék 12-es, 16-os, netalán korhatár nélküli besorolásúvá. A Robotzsaru univerzumába a 18-asnál gyengébb besorolást nem lehet betenni (max, ha minden akciót kihagynak és csak a drámai vívódásra fókuszálnak).
Ja, azért Bay filmjei, pl Bad Boys 1-2, oltári jó akciófilmek minimális CGI-vel (ha eygáltalán, én nem vettem észre). A werkfilmek alapján oltári nagy melót végeztek a kaszkadõrök és mindenféle fegyverspec szakemberek.
Az meg nagy probléma lenne, ha a sztorit elcsesznék 12-es, 16-os, netalán korhatár nélküli besorolásúvá. A Robotzsaru univerzumába a 18-asnál gyengébb besorolást nem lehet betenni (max, ha minden akciót kihagynak és csak a drámai vívódásra fókuszálnak).
Ja, azért Bay filmjei, pl Bad Boys 1-2, oltári jó akciófilmek minimális CGI-vel (ha eygáltalán, én nem vettem észre). A werkfilmek alapján oltári nagy melót végeztek a kaszkadõrök és mindenféle fegyverspec szakemberek.
"És éppen hogy nem szarják le a nézõket, hiszen azért akarnak 3D-ben filmet készíteni, mert az embereket MA ez vonza a legjobban a moziba."
Kicsit félre lettem értelmezve! Azért akarnak annyira 3D-t mert arra többen ülnek be. Ennyi! Nem azért mert a népek annyira oda vannak érte. (Ami ugye tény!) Egyébként meg igen is, tojnak a nézõkre! El tudod képzelni,hogy összeül a banda és azt mondják Aronofsky-nak,hogy csináljuk már 3D-be a filmet mert az emberek szeretik és mert manapság olyan menõ és ciki lenne a stúdióra nézve ha nem így készülne el a film. ..???.... Én valami ilyesmit képzelek el: Kedves Aronofsky barátunk! Néztük a tavalyi jegyeladásokat és bizony a 3D-s filmek vezetnek! Ezt a filmet bizony 3D-ben kellene megvalósítani! Nem mind1 mennyi pénzt szedünk össze! Ja és abból a 16-os(vagy 18-as) korhatárból faragjunk már le egy kicsit,hogy minnél több gyerek üljön be mert hát ez is pénz. Hogy ezzel elkúrjuk az egész filmet? Mellékes! A lényeg,hogy minnél többen beüljenek rá!
"Mintha a mai világban nem a pénz beszélne, dehogynem, mint minden az emberek szórakoztatására irányuló szolgáltatás, úgy a filmipar is arra van, hogy az emberetõl pénzt szedjenek el."
Ezzel én is tisztában voltam! Ezért is írtam,hogy pénz pénz pénz! Értsd: lám megint bebizonyosodott,hogy a pénz az úr!
Kicsit félre lettem értelmezve! Azért akarnak annyira 3D-t mert arra többen ülnek be. Ennyi! Nem azért mert a népek annyira oda vannak érte. (Ami ugye tény!) Egyébként meg igen is, tojnak a nézõkre! El tudod képzelni,hogy összeül a banda és azt mondják Aronofsky-nak,hogy csináljuk már 3D-be a filmet mert az emberek szeretik és mert manapság olyan menõ és ciki lenne a stúdióra nézve ha nem így készülne el a film. ..???.... Én valami ilyesmit képzelek el: Kedves Aronofsky barátunk! Néztük a tavalyi jegyeladásokat és bizony a 3D-s filmek vezetnek! Ezt a filmet bizony 3D-ben kellene megvalósítani! Nem mind1 mennyi pénzt szedünk össze! Ja és abból a 16-os(vagy 18-as) korhatárból faragjunk már le egy kicsit,hogy minnél több gyerek üljön be mert hát ez is pénz. Hogy ezzel elkúrjuk az egész filmet? Mellékes! A lényeg,hogy minnél többen beüljenek rá!
"Mintha a mai világban nem a pénz beszélne, dehogynem, mint minden az emberek szórakoztatására irányuló szolgáltatás, úgy a filmipar is arra van, hogy az emberetõl pénzt szedjenek el."
Ezzel én is tisztában voltam! Ezért is írtam,hogy pénz pénz pénz! Értsd: lám megint bebizonyosodott,hogy a pénz az úr!
Mintha a mai világban nem a pénz beszélne, dehogynem, mint minden az emberek szórakoztatására irányuló szolgáltatás, úgy a filmipar is arra van, hogy az emberetõl pénzt szedjenek el. És ez nem ma kezdõdöt, ezen nem kell meglepõdni. És éppen hogy nem szarják le a nézõket, hiszen azért akarnak 3D-ben filmet készíteni, mert az embereket MA ez vonza a legjobban a moziba.
az elsõ 3 mondatnál azt hittem, hogy értelmes a komment, mert addig igazad volt.
" Itt látszik igazán,hogy a nézõket magas ívben lesz.rják. "
???? ezt most olvasd fel magadnak hangosan. mi kell a nézõnek inkább? 2d vagy 3d? makettes effektek vagy CGI? ne járasd már le magad azzal, hogy feltételezed, hogy a közönségnek mindenféle szgépes effekt kell.
"Pénz pénz pénz!"
LOL? az lenne a gáz, ha nem az lenne a fontos. nem csak a cégeknek, de még a magánembernek is.
" Itt látszik igazán,hogy a nézõket magas ívben lesz.rják. "
???? ezt most olvasd fel magadnak hangosan. mi kell a nézõnek inkább? 2d vagy 3d? makettes effektek vagy CGI? ne járasd már le magad azzal, hogy feltételezed, hogy a közönségnek mindenféle szgépes effekt kell.
"Pénz pénz pénz!"
LOL? az lenne a gáz, ha nem az lenne a fontos. nem csak a cégeknek, de még a magánembernek is.
Persze,hogy a stúdiónak nem tetszik a dolog. Õk ismét egy lebutított csicsás CGI szemetet akarnak mert az ugye biztos pénz. Nem beszélve a 3D örületrõl. Itt látszik igazán,hogy a nézõket magas ívben lesz.rják. Pénz pénz pénz!
Én ezzel soha nem értettem egyet, sztem jó dolog a CGI. Persze nem Michael Bay-re gondolok és társaira, de ez is egy filmes eszköz (mint pl a díszlet), ami újabb lehetõséget ad a kezünkbe! Pl. nekem nagyon bejött a Sin City világa is.
Persze felesleges a CGI, ha más módon is meg lehet oldani az adott jelenetet.
Meg én most azt nem értem, hogy megtekintettem a Fountain készítõit és elég sok grafikus van benne. Persze azt nem tom mivel foglalatoskodtak, de valami technológiát biztosan használtak.
Persze felesleges a CGI, ha más módon is meg lehet oldani az adott jelenetet.
Meg én most azt nem értem, hogy megtekintettem a Fountain készítõit és elég sok grafikus van benne. Persze azt nem tom mivel foglalatoskodtak, de valami technológiát biztosan használtak.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Az nem technikaellenesség, hogy a filmjének fele nem rajzból áll. Örülök, hogy még vannak ilyen emberek, akik filmet akarnak forgatni, nem pedig csicsás látványban gyönyörködni.
Nem technika ellenes de ha van rá egyszerû megoldás akkor õ "retro" stílusban készíti el a filmjeit és ez egyáltalán nem baj. Ügyes ez a srác és még nagyon fiatal remélem készít még pár 7.5-ös filmet!
A plusz információ tudatában teljesen igazad van :-)
\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"
Ez engem is meglepett. Én sem tudtam, hogy no cgi. Gratula neki.
Ne szívass komoly??? <#merges2>#merges2>
És a jelenetek a fáról, meg az ûrben a "szuperrobbanás"?
Mindenesetre ez meglepett!
Mondjuk én szeretem Aronofsky filmjeit, de nem értem miért ilyen technikaellenes...
És a jelenetek a fáról, meg az ûrben a "szuperrobbanás"?
Mindenesetre ez meglepett!
Mondjuk én szeretem Aronofsky filmjeit, de nem értem miért ilyen technikaellenes...
"A Fountain érdekes lett volna CGI nélkül :-)"
nem volt benne cgi, ergó érdekes volt. nincs ezzel gond😊
nem volt benne cgi, ergó érdekes volt. nincs ezzel gond😊
Micsoda? Egyáltalán nem volt CGI a Forrásban. Egy különleges mélytengeri felvételekhez készült kamerával nagyítottak rá pl chilli porra és hasonlók. Direkt nem használt benne Aronofsky CGI-t, ezért is volt annyira különleges (többek között), hogy Science Fiction létére nem alkalmazott benne számítógéppel animált látványt. (Persze nem sci-fi, de ezt a jelzõt aggatták rá)
A Fountain érdekes lett volna CGI nélkül :-)
A RoboCop meg jó lenne CGI meg minden fajta 3D nélkül, remélem ezt a stúdió is belátja
A RoboCop meg jó lenne CGI meg minden fajta 3D nélkül, remélem ezt a stúdió is belátja
\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"