Szekeres Viktor

A Sherlock Holmes robog a második rész felé

Ahogy az várható volt, a Sherlock Holmes meglehetősen sikeresen startolt, mind Amerikában, mind világszerte, így valószínűleg nem menekülünk meg egy újabb franchise születésétől.

A 62 milliós premierhétvégét követően 38,3 millió dollárt hozott második hétvégéjén Amerikában a Sherlock Holmes, ami azt jelenti, hogy Guy Ritchie akció-kalandfilmje 10 nap alatt 140 millió dollárt vett ki mozizók zsebéből. Ezek szerint megvalósíthatja álmát Robert Downey Jr., miszerint ezentúl "rotálná magát" Holmes és a Vasember szerepe között. Egyelőre mindenesetre a Warner Bros. még nem jelentette be a folytatást, de minden bizonnyal mindez csak napok (hetek?) kérdése.


Ha a Sherlock Holmes a második, akkor az Alvin és a mókusok-sorozat a harmadik rész felé szalad öles léptekkel, hiszen a 2007-es év egyik legnagyobb meglepetésfilmjének folytatása alig 2 hét alatt 157 millió dollárt szedett össze az USA-ban, s ezzel az előd 217 milliós teljesítményét is megközelítheti.


A harmadik karácsonyi premier, az idősebb célközönségnek szóló Egyszerűen bonyolult az ünnepi hétköznapok segítségével már 57 millió dollárnál tart, ami a negyedik helyre elegendő a hétvégi amerikai toplistán, de a film lemaradása a "nagy hármastól" jelentős.


"Korlátozott példányszámban" (ez négy mozit fed) bemutatták a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmát (The Imaginarium of Doctor Parnassus) is - Terry Gilliam filmje arról híresült el többek között, hogy Heath Ledger utolsó produkciója volt, sőt, a fiatalon elhunyt színészt három kollegája (Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell) helyettesítette is halála után. A produkció egyelőre csak pár nagyvárosban mutatkozott be és a teljesítménye 10 nap alatt közepes, ami 349 ezer dollárt és 32 ezer dolláros mozinkénti átlagot takar.

Amint letudtuk a 2009-es mozis évet, máris indul a 2010-es, melynek első olyan hetén, ahol premierfilmek is bemutatkoznak lehet szorítani a Daybreakers című vámpírfilmnek, a Szökőhév (Leap Years) című romantikus komédiának és egy másik vicces filmnek, a Youth in Revoltnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lAngelus #6
    A Jeremy Brett féle sorozat atmoszférája és tartalmi mélysége írmagjában sem fedezhető fel a filmen. Robert Downey pedig nálam visszazuhant az átlagszínészek közé ezért. Minden merő műség, sehol egy csavar, csak akcióhajhászás és teljes megalázása Holmes személyiségének. Nem fogom nézni a filmet, mert nem akarom látni, hogy növekszik újabb folytatásokkal a feje, a szennye, a gennye, a moslékja és a hányadéka!
  • bippo #5
    Pedig de. Gilliam hozza a formáját, és ez is kellően elvont, hogy 'sajnos' indokolt a korlátozott moziszám. Bár az összesen 4 db engem is meglepett.

    Robert Downey Jr-nak jól áll ez a laza macsó szerep (Holmes és Stark), de remélem utána nem ragad rajta.
  • Loverman #4
    jahh... vagy nem.
  • Narxis #3
    Sherlock Holmes 4ever!!!!!!
  • winnie #2
    egy ilyen filmet csak limitáltban lehet felfuttatni. ha betennéd 2000 moziba, hozna az első hétvégén 3-4M-t és kiégne. viszont ha limitáltban tudsz hype-ot kreálni, akkor szép lassan növeéve a moziszámot eljuthatsz 10M fölé is, sőt.

    de hiába a nevek, egy ilyen műfajú filmre nem egyszerű bevinni a kommerszért rajongó nézőket.
  • bladesoft #1
    The Imaginarium of Doctor Parnassus
    Azt gondolná az ember hogy Heath Ledger és Johnny Depp szereplésével egy ilyen filmet több helyen is vetitenek. Legalább akkor fesztivál filmet csináltak volna belöle hogy azután mikor moziba is viszik jobban eladható legyen...