Szekeres Viktor

Ismét rajzolt Disney-film hódít

Miközben lecsengeni látszik az Újhold-láz és az előző heti kisebb filmek is eltünedeznek az amerikai mozis toplistáról, két sokak által várt alkotás foglalta el a dobogót: az új Disney-rajzfilm és Clint Eastwood Invictus-a.

Ahogy az várható volt, a friss amerikai mozis premierek közül a legsikeresebb a Disney-féle A hercegnő és a béka (The Princess and the Frog) lett, hiszen a hagyományos módon rajzolt, 105 millió dollárba kerülő film 24,2 millió dollárt termelt bemutatójának hétvégéjén. A felmérések szerint a nézők 64%-a volt nő és 53% 25 éves vagy annál fiatalabb. (A film hivatalosan múlt heti premier volt, de akkor csak 2 moziban játszották.)


Clint Eastwood új filmje, az Invictus - A legyőzhetetlen a harmadik helyen debütált visszafogott 8,6 millió dollárral. Ez ugyan valószínűleg a legsikeresebb rögbis filmmé teszi az alkotást, de még mindig második, hiszen a The Blind Side című Sandra Bullock-sportdráma árnyékába szorult.


Péntektől az Avatar és a Did You Hear About the Morgans? című romantikus komédia között fog várhatóan megoszlani a nézők zöme. A kérdés az, hogy milyen arányban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Waterhorse #19
    Szerintem úgy értette, hogy minden Disney által gyártott animációs film, kézzel rajzolt animáció. Persze manapság számítógépes technikával vannak felturbózva, már az Aladinban is voltak ilyen, ha jól emlékeszem, de attól még rá lehet fogni hogy kézzel rajzolt. A Pixar-os eset miatt ennek már gondolom véget vetnek a jövőben. Személyes véleményként hozzátenném nem örülök neki.
  • Loverman #18
    vagy a Hannah Montana
  • Atkamon #17
    Én néztem el kurvára?
    "én úgy tudtam minden Disney film rajzolt."
    Ha egyszer megvette a Pixart a Disney, akkor most már a Pixar filmek is Disney filmek. Illetve ott van a soksok élőszereplős Disney film is, pl Karib tenger kalózai.
  • krk #16
    Pölö a Karib-tenger kalózai is Disney
  • krk #15
    Egyszer (már nem tudom mikor,és hol) olvastam arról, hogy a Disney felhagy a kézzel rajzolt filmekkel, de úgy látszik meggondolták magukat.
    Az utolsó kézzel rajzolt Disney film: A legelő hősei.
  • torcipepe #14
    valamit kurvára elnéztél, úgyhogy megpróbálom bővebben, hátha.
    tehát volt annó a disney és csinált sok rajzfilmet (rajzfilm az amit rajzolnak, nem keverendő a mesével, még akkor sem ha a legtöbb rajzfilm mese).
    aztán a disney megvette a pixar-t, ami viszont csak animációs filmeket készít vagy hogy a manapság oly divatos kifejezést használjam CG.

    valamint átfogalmazom az eredeti kérdésem is: a pixar által készített animációs filmeket is disney filmnek tekinti a cikk szerzője?? csak mert én külön kezelem a kettőt.
  • InterFoxSOFT #13
    Egy jobb Anime sorozat 1 rész is igényesebben van megrajzolva és színezve mint ez!:D
  • m minnifield #12
    egyszerre csak egy filmet tudnak a valakik megnézni
    de ha esetleg egymás után nézik a valakik, attól még a statisztika statisztika marad.
  • lAngelus #11
    Azt hiszem, kezd ellankadni az érdeklődésem az új filmek és rjzfilmek iránt.
  • Bimbike #10
    "Péntektől az Avatar és a Did You Hear About the Morgans? című romantikus komédia között fog várhatóan megoszlani a nézők zöme. A kérdés az, hogy milyen arányban."

    Kedves cikkíró arra nem gondol, hogy véletlen valaki(k) egyszerre több filmet néznek meg egy nap?

    Tegyük fel indítunk egy szar focis filmmel, azt rádobunk egy Avatart, hogy meglegyen a napunk. Uzsira meg jöhet a békázás...