Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők az Újhold előadásairól

Ahogy az várni lehetett az Újholdat mindenki megnézte, aki akarta az első pár napban, így a film hatalmas csökkenést produkálva a közelébe sem fog érni az év legsikeresebb filmjeinek. Az újoncok közepesen jól teljesítettek.

Amerikában az Újhold népszerűségének csökkenését remekül mutatja, hogy bár az első hétvégén 142 millió dollárt termelt, amikor Sandra Bullock sportdrámája csak 34 milliót, múlt hét vége felé már ez utóbbi, a The Blind Side volt a legnézettebb amerikai film. Persze az Újhold hétvégén új erőre kapott, de míg a Hálaadás ötnapos hétvégéjén 53%-os esést produkálva 66 millió dollár bevételt hozott, addig a Blind Side 68%-os növekedést produkálva 57 milliósat. Tehát a több mint 100 milliós különbségből pár nap alatt lett alig 10 milliós.

Ezzel az Újhold Amerikában 230 millió dollárnál tart, de az év egyik meglepetésfilmjeként már a Blind Side is elérte a 100 milliót. Előbbi minden idők legnagyobb Hálaadás hétvégi zuhanását produkálta, utóbbi pedig minden idők, a 100 millió dollárt leggyorsabban elérő sportfilmje lett.

A Hálaadás hétvégén egyébként - köszönhetően az 5 napos ünnepnek Amerikában - sok film bevétele tartja vagy növeli az előző hétvégi szintet. Így a 2012 is csak minimális, 4%-os csökkenést szenvedett el; Roland Emmerich katasztrófapornója már 138 millió dollárnál tart, ami továbbra is hatalmas csalódás a Sonynak. Jim Carrey és a Karácsonyi ének 3D szereplésének sem nagyon örül a Disney, hiszen a 2012-höz hasonlóan ugyancsak 200 millióba kerülő film csak most lépte át a 100 milliós határt a hétvégi 80%-os emelkedésével. A múlt héten bemutatott 51-es bolygó pedig alig 13%-os növekedésével még csak 28 millió dollárnál tart, így már szinte biztos, hogy a pénzügyi bukások közé kell sorolnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabeone #14
    Rettenetesen béna lett a film..
  • Inquisitor #13
    Másik fórumon valaki kielemezte, és ő ilyen 1150-re tippelte a bevételt világszerte, persze minden ilyen filózás csak tippelés, hiszen rengeteg sikervárományos film bebukott, sok ismeretlen vagy nem várt film meg sikeres lett. Meg hát van amikor a jó film bukta, a gagyi meg nyereséges :)
  • Barakukk #12
    Nálam sem tartoznak a jó filmek kategóriájába. Ha jó filmekről akarunk beszélni, akkor nem bevételi mutatók mellett tesszük:)
  • amitakartok #11
    "Ha a film sikerességét USD-ben mérjük, akkor sikeres, ha minőségi szempontok szerint nézzük, mint történet, párbeszédek, rendezés, látvány, zene, színészi teljesítmény, úgy szar. :)"

    Szerinted a filmkészítők mióta nézik minőségi szempontok szerint a saját műveiket?
  • RixosWalerius #10
    Szerintem az AVATAR kb. 850 milliót fog hozni vlágszerte. Maximum 900-at. Az idei év legsikeresebb filmje a HP6. lesz...
  • alienslive #9
    Upsz. Figyelmetlenül olvastam. Na mind1. Elnézést az okoskodásomért...
  • rufhus #8
    A célközönségről beszélt nem a "hanghatásokról és a jelenetekről" ez két teljesen különböző dolog.
  • alienslive #7
    Azért van különbség. TR2-nek jók a hang hatásai, és van 1-2 látványos jelent benne. Meg még egy nagy előnye: nehezebb elaludni rajta.
    Igazából az általad felsorolt filmek nálam nem tartoznak a jó filmek kategóriájába.


  • Barakukk #6
    Nem sok minőségi különbség van az Alkonyat filmek és más sikeres popcornfilmek között, mint mondjuk a Terminator Megváltás, G.I. Joe, Transformers 2, csupán a célközönség más. Ha az Avatar is közbeszól, akkor is az év harmadik legjobbja lehet Amerikában.
  • Darth Sith #5
    attól még szar. :) Ha a film sikerességét USD-ben mérjük, akkor sikeres, ha minőségi szempontok szerint nézzük, mint történet, párbeszédek, rendezés, látvány, zene, színészi teljesítmény, úgy szar. :)