Szekeres Viktor

Nindzsa bérgyilkos az öreg komikusok ellen

Négy nagyobb premier volt a hétvégén az amerikai mozikban, de érdekes módon egyik újonc sem tudott a dobogóra kerülni. Bár akadtak filmek, melyek jól teljesítettek, de az ötnapos hétvégén a jó teljesítmény is csalódást keltőnek számít olykor.

A legjobb újonc a Vén csontok (Old Dogs), a John Travolta és Robin Williams főszereplésével készült Disney családi komédia volt. Az öt nap alatt elért 25 millió dollár nem túl sok a műfajhoz és az elvárásokhoz képest. A hazai premier január 21-re várható, bár eredetileg előbb decemberi, majd novemberi világpremierrel számolt a hazai forgalmazó, a Fórum Entertainment.


A Ninja Assassin itthon Ninja bérgyilkos címen futott volna a mozikban, de jelen állás szerint az Intercom mégsem mutatja be. A film a hatodik helyen kezdte meg szereplését 21,2 milliós teljesítménnyel. Meglepetésre a 40 milliós film jobb vászonátlagot produkált, mint a Vén csontok.


A hét harmadik premierje Wes Anderson animációs filmje, a The Fantastic Mr. Fox volt. A 8. hely, valamint 9,4 milliós kezdés ugyancsak nem ad büszkeségre okot, főleg, hogy az előző heti Planet 51 is jobban teljesített.


A Nem vénnek való vidék írójának újabb művéből készült posztapokaliptikus The Road mindössze 111 moziban mutatkozott be, de 1,9 millió dolláros nyitánya így is elegendő volt a 11. hely megszerzésére, s ezzel az eredménnyel valószínűleg nem fog dicsekedni a forgalmazó.


Amerikában ezen a héten pangás lesz, a nézők a Hálaadást fogják kipihenni, de azért három filmnek, köztük Antal Nimród új filmjének így is jut hely.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    Azota erdekel a film,miota lattam a bemutatojat,olyan 2-3 honapja....eleve nem tul sok ninjafilm jut el europaba,masreszt latvanyosnak igerkezik,jo harcjelenetekkel...a sztori 12 1 tucatnak tunik,de pont leszarom..a Kill Billt sem a sztori miatt neztem:D
  • winnie #2
    nem értem a logikát. ha nem érdekel senkit, miért sikeres?
  • zola2000 #1
    A Ninja Assassin című amerikai film persze hogy nem érdekel senkit. Amerikai ninjafilm? Az olyan mint a kínai ADIADS cipők.