Szekeres Viktor

Romantikus komédiát végzett ki az Avatar

Amerikában az Avatar mellett ellenprogramként kínálta a Kékek iránt nem érdeklődő nézőknek a Sony a Hova lettek Morganék?-et (Did You Hear About the Morgans?), azonban ezúttal nem vált be a húzás.

Általában ha egy nagyon erős film startol a mozikban, akkor is akadnak olyan nézők, akiket nem szippant be a marketinggépezet vagy csak egyszerűen nem érdeklődnek a nagy dérrel-dúrral beharangozott rekordesélyes iránt. Ilyenkor racionális döntés egy ellenfilmmel megnyerni őket. Az elmélet sokszor bevált, de ezúttal nem, hiszen a Hova lettek Morganék? (Did You Hear About the Morgans?) Sarah Jessica Parkerrel és Hugh Granttel elég csúnyán leszerepelt, mindössze 6,6 millió dollárt termelt a hétvégén. Ez a 4. helyre volt elegendő, a Disney rajzfilmje, a Hercegnő és a béka, valamint Sandra Bullock sportfilmje, a The Blind Side mögött.


A többi premier, valamint egyre szélesebb körben elterjesztett film már köszönte szépen az Avatarnak a próbálkozást, hisz az Oscar-versenyben indított produkciók nézettségét már nem érintette James Cameron fantáziafilmje. A George Clooney-féle Egek ura (Up In The Air) már 175 moziban volt megtekinthető, s 3,2 milliós hétvégéje a 8. helyre volt elegendő (mindez 18 ezer dolláros mozinkénti átlagbevételt jelent).


Nem szerepel ilyen jól a posztapokaliptikus The Road, mely 396 moziból csak 660 ezer dollár bevételre tett szert, s ezzel a 16. helyet foglalja el a heti toplistán. A 20. helyen nyitott Rob Marshall új musicalje, a Nine: 4 moziban 257 ezer dollár bevétel, ami filmszínházanként 64 ezret jelent. Biztató kezdés.


Ugyancsak jól kezdett a Jeff Bridges-nek minden bizonnyal Oscar-jelölést hozó Crazy Heart (31. hely, 4 moziban 82 ezer dollár), de a heti harmadik Oscart célbavevő premier, a The Young Victoria úgy lett csak 24., hogy 20 moziban 160 ezer dollár bevételt hozott, ami mindössze 8 ezer dollárt jelent mozinként.


Amerikában már 1895 moziban látható az Egek ura, de érkezik 3656 moziban az Alvin és a mókusok 2., majd 25-től a Sherlock Holmes és az Egyszerűen bonyolult (It's Complicated) próbál meg egy-egy nagyobb szeletet szerezni abból a bizonyos tortából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!