Szekeres Viktor

Még mindig van esély a 451 Fahrenheit-feldolgozásra

François Truffaut 1966-ban készített klasszikus filmet Ray Bradbury utópisztikus regényéből, amit ma megnézve felfedezhetjük, hogy ami akkor utópiának tűnt, annak egy része meg is valósult mára.

Egy ilyen alapanyaghoz csak magukat elég rátermettnek érző rendezőknek szabad nyúlniuk, és úgy tűnik, hogy Frank Darabont, a Remény rabjai, A köd és a Halálsoron című Stephen King-adaptációk rendezője annak érzi magát. A filmes szakember a 35. Saturn díjátadón elmondta, hogy a 451 Fahrenheit filmterve továbbra is meglehetősen nagy prioritást élvez.



Elmondása szerint a gondot az okozza, hogy Hollywood nem nagyon bízik az intelligens alapanyagokban (ezt bizonyítandó érdemes végignézni a nyári filmes kínálatot), s hiába olvasta el a forgatókönyvet egy stúdió vezetője, és mondta azt, hogy amióta a stúdió élén áll, ennyire jó és okos szkriptet még nem olvasott, nem kapta meg a filmkészítési megbízást, ugyanis a fent említett vezető nem látja annak esélyét, hogy egy 13 éves gyereket is a moziba lehetne csalni az alapanyaggal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ruley #3
    Legkedvesebb könyvem, tényleg elképesztő hogy mennyire előre látta ezt a jövőt, és most nem csak az olyan egybeesésekre gondolok mint a tévéműsorok amiben azt nézed ahogy mások vacsoráznak, vagy "kvízműsorok" amikben popslágerek szövegét kell tudni, hanem az egész társadalom mentális állapotát: ahogy az embereknek már egész nap ott zúg a fülükben a mütyür, mert el sem bírnák viselni a csendet, ahogy a időpocsékolásnak tartják ha az ember elmegy "csak úgy" sétálni, ahogy még az amerikai elnökjelöltekből is celebeket gyártanak, és ráadásul az emberek az egészet még csak észre sem veszik. (ez az utóbbi gondolat szerintem sokkal ilyesztőbb mint az 1984 elnyomással, kínzással ijesztgetése)
  • Dynamic #2
    Nagyon kevesen ismerik, pedig jó film. Az Equilibrium is sokat merített belőle. Persze azzal kapcsolatban általában a divat 1984-et szokás emlegetni, holott a Fahrenheit 451-el sokkal több a közös vonás.
  • kukacS3K #1
    ezt már egy csomószor adták a tvben csak még soha nem jutottam el a megnézéséig...
    viszont a remake is érdekes lehet mert a köd szerintem az egyik legjobb horror