3
-
#3 Legkedvesebb könyvem, tényleg elképesztő hogy mennyire előre látta ezt a jövőt, és most nem csak az olyan egybeesésekre gondolok mint a tévéműsorok amiben azt nézed ahogy mások vacsoráznak, vagy "kvízműsorok" amikben popslágerek szövegét kell tudni, hanem az egész társadalom mentális állapotát: ahogy az embereknek már egész nap ott zúg a fülükben a mütyür, mert el sem bírnák viselni a csendet, ahogy a időpocsékolásnak tartják ha az ember elmegy "csak úgy" sétálni, ahogy még az amerikai elnökjelöltekből is celebeket gyártanak, és ráadásul az emberek az egészet még csak észre sem veszik. (ez az utóbbi gondolat szerintem sokkal ilyesztőbb mint az 1984 elnyomással, kínzással ijesztgetése) -
#2 Nagyon kevesen ismerik, pedig jó film. Az Equilibrium is sokat merített belőle. Persze azzal kapcsolatban általában a divat 1984-et szokás emlegetni, holott a Fahrenheit 451-el sokkal több a közös vonás. -
kukacS3K #1 ezt már egy csomószor adták a tvben csak még soha nem jutottam el a megnézéséig...
viszont a remake is érdekes lehet mert a köd szerintem az egyik legjobb horror