Szekeres Viktor

Az év legjobban várt filmje? Az első képek.

Az Avatár James Cameron hetedik "egész estés játékfilmje" lesz, s bizony eddig impresszív névsort tudhat maga mögött a rendező: Piranha 2. - Repülő gyilkosok, A halálosztó, A bolygó neve: Halál, A mélység titka, Terminátor 2 - Az ítélet napja, True Lies - Két tűz között és a koronagyémánt, a Titanic.

Akárcsak 1997-ben a Titanic, úgy idén is egy Cameron-film vezeti a várakozási listákat sok helyen, azonban két kérdésünk is lenne: vajon mindenki várja, mindenkit érdekelni fog az Avatár vagy csak egy bizonyos réteget, a fiatal felnőtteket? Illetve, hogy sikerül-e ismét egy olyan pazar filmet összehozni, mint a Titanic esetében?


A MarketSaw révén napvilágra kerültek az első képek az Avatar című filmből, mely december 18-án kerül bemutatásra az IMAX-mozikban, ráadásul 3D-ben. A scifiből napvilágra került képek a The Art of Avatar című, decemberben megjelenő könyv illusztréciói lesznek, s mint ilyenek, valamilyen szinten vázlatok, ezért lehet, hogy a filmben megjelenő végleges dizájn különbözni fog a fent közöltektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #58
    Ja olyan mint a Terminators : Salvation
    egy hulladék..
  • giga123 #57
    A játék brutális lesz mint film
  • Zoliz #56
    A képek alapján nem jobb mint a King Kong film... semmi extra...
    Remélem Cameron még képes újat adni a világnak, mint eddig tette...

    A Terminator 4 megbukott, a Matrix óta nincs egy emlékzetes film a piacon...
  • sonaba #55
    Ha ez a 7. egész estés játékfilmje lesz, akkor a felsorolt filmek közül egy, vagy nem egész estés, vagy nem ő rendezte :) (Én hét filmet látok felsorolva)
  • ProGabe #54
    aztabüdös :O

    én ezt több éve így tudtam, akkor mondta valamelyik félresikerült az egyik ker. adón. kösz az infót
  • winnie #53
    a titanic minden idők legsikeresebb amerikai filmje. hogy jönnek a képbe a kínaiak és az indiaiak?

    amerikában 600 milliót termelt, kínában 43 milliót, indiában 12 milliót. akkor miért nem az osztrákok (12M), brazilok (70M), franciák (129M), németek (129M), japánok (201M), angolok (114M)

    a titanic remek példa arra, hogy valami nem az előhype, az előzetes marketing miatt lett siker. (mindenki emlékszik, hogy eléggé negatív felhang vette körül, hiszen nyárról eltolték fél évvel a premiert télre) úgy nyitott, mint egy közepes blockbuster, az első hétvégén 28M-t hozott (vele egy időben az új james bond 25-öt). de utána... valami hihetetlen volt a film hírének továbbadási foka és újranézési rációja. még a premier 10. hetében is 20M fölött hozott, s végül az első hétvégéhez képest 21-22-szeres bevételt produkált. (pedig annak idején a hatodik érzék 11-szeres szorzója is földöntúli volt, a másik legdurvább közönségsiker, a sikoly is csak 16-szorosat ért el a nem limitált premierek közül.)

    ha csak hasonló sikerül az avatárnak, akkor le a kalappal.
  • winnie #52
    "Én is Gathavorrel értek egyet, ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, egy film mennyire sikeres, a magyar bevételeknek nem sok közük van"

    persze, hogy nincs, erről szó sem volt. arról volt szó, hogy itthon nincs sok köze a sikerhez az amerikai/angol/nepáli bevételnek, csakis a magyarnak. ami sok bevételt hoz itthon, az sikeres.
  • ProGabe #51
    a Titanic azért volt olyan sikeres, mert valami miatt bevette az indiaiak, kínaiak gyomra. gondolom mondanom sem kell, hogy az mennyi plusz nézőt jelent

    ráadásul azóta drágultak a jegyek
  • Drakeamarth #50
    Én is Gathavorrel értek egyet, ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, egy film mennyire sikeres, a magyar bevételeknek nem sok közük van.
    Egyébként a Titanic is nagyon gyengén kezdett, aztán szép lassan gyűjtögette a bevételeit és vagy fél évig játszották a mozik.
    Szerintem az Avatar is így fog működni. A bevételt pedig megdobhatja a 3D-s mozik drágább helyára. Mert ezt a filmet tényleg csak 3D-ben érdemes megnézni.
  • Aldo Moro #49
    Mindenki bekaphatja!