Ötvös Tibor

Bruce Willis robotokkal harcol

Bruce Willis karrierje újra felívelni látszik és a jelek szerint a Surrogates című képregényfilmmel újra visszatér az A-listás sztárok közé. A filmet Jonathan Mostow rendezi.

2054-ben az emberek már egyáltalán nem érintkeznek egymással, sőt a lakásukat sem hagyják el. A mindennapi teendőiket robot hasonmásaik látják el, akiket egy otthoni gépből képesek irányítani és mindent, amit az úgynevezett szurrogátumok látnak és éreznek, azt a valódi emberek is megtapasztalják. Ám valaki nem kedveli a másolatokat, és szép lassan elkezdi eltenni láb alól őket.


Az egyik ilyen áldozat egy FBI-ügynök, aki ezek után kénytelen kimozdulni a lakásból és emberként nyomozni a sok robot között. Ám ami rá vár, az egy óriási összeesküvés, ami mindent felborít, amiben eddig hitt.

Jonathan Mostow vállalta a rendezői feladatokat és hozta magával a Terminator 3-ból a Michael Ferris - John D. Brancato párost, akik a forgatókönyvért felelnek majd. A trailer alapján a filmmel nem lesz semmi gond, a bemutató szeptemberben esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lambda5 #34
    Herbert W. Franke: Az orchideák bolygója

    A történetet egy (hard)Sci-fi csak gyilkosság nélkül ... és egy picit régebben megálmodva... (ennyit az "új" story-ról...)
  • lambda5 #33
    Csatlakozom az előttem szólóhoz azzal, hogy sok olyan dolog volt anno a Sci-fi -kben ami azóta megvalósult /átlátszó (áttetsző) aluminium (star Trek); folyadékos lélegeztető rendszer (Abbys) stb. /
    Épp ezért Sci-fi és nem fantasztikum ...
    A logika és az átgondolt történeti szál nélkül a leglátványosabb film sem ér sokat ... szerintem.
    Ha már itt tartunk nagy kedvencem a Contact és a 2001: A Space Odyssey vagy a Matrix (1)... ,hogy csak egy párat említsek...
  • Hoz_Hun #32
    Én annak idején például imádtam a Galaktika (antológia) sorozatot, sajna 95-ben megszünt, de 2004 óta újra van (még a számozását is megtartotta). Isaac Asimov művei is nagyon jók vagy Stanislaw Lem munkái. Ezek figyelembe veszi és alkalmazza a természettudományos ismereteket, azokból logikus következtetéseket vonnak le. Nem mondom, hogy mindig mindenben „hűha”, de az átgondoltságuk nagyon szép.
    Filmek közül pl. Gattaca nagyon bejött, vagy - lehet röhögni – de az első vonalbeli Star Trekben voltak nagyn jó ötletek. 2010, The Abys, de alapvetően az Alient is ezek közé sorolom (hard Sci-fi). Szerettem a szárnyas fejvadászt is. Persze itt is sok mindenbe bele lehet kötni, de úgy éreztem ezeknél átgondolt a sztori.
    Persze nagyon szeretem a Star Warst is, és egy csomó mást is, de azt teljesen más miatt. Az Event Horizon-ban a hangulata ragadt meg nagyon.
    Nem azt mondom, hogy nekem a full realitás kell, csak zavar, ha valami kidolgozatlan, vagy egyértelmű baromság van benne, vagy nincs megmagyarázva, hanem el kell fogadni, hogy azt majd abban az időben megoldják (ergó az író tesz rá, hogy logikailag legalább kicsit átgondoljon ok-okozati összefüggéseket).
    Gondolem ennél a filmnél nem is ez lesz a lényeg, hanem a szituáció. De maj meglátjuk.
  • Hoz_Hun #31
    Majd rohangálnak a robotok a petricsészékkel a választott hölgyhöz, hogy befecskendezhesse magának a matériát. Már ha tényleg hölgy az irányító, nem pedig egy dagadt szakálas fazon, aki női robotot irányított...khm. Szép egy jövőkép...
  • sandor8206 #30
    persze, hogy elképzelhető! 25 éve milyen drága volt egy mobil, egyszer minden olcsó lesz. Ki nem fizetne mondjuk 2000 $, hogy úgy nézzen ki mint pl: B. Pitt vagy A. Jolie, otthon meg zabálhatják a sültkrumplit.
  • csimmasz #29
    Szerintem simán elképzelhető!
    Nem a mai technikai szinten hanem a jövő lehetőségeit mérlegelve!
    Ha a székedből tökéletes virtuális jelenlétet tudsz csinálni akkor mi a francnak menj ki?
    Teljesen ugyanolyan érzésre,szagokra,stb.nem fáradsz el nem éget az uv a lyukas ozonpajzson keresztül,stb.
    Persze nyilván nagyon eltúlzott de simán elképzelhető!
  • MeoH #28
    Igeretes. De 1 kerdes? Ok, hogy mindent ugy ereznek mintha ok csinlanak, De hogy szaporodnak aza emberek? :P
  • gErIbÁ #27
    én sosem a realitást keresem a filmekben ,még ha nem is sci-fi akkor sem ,esetleg ha tudom hogy valós eseményeken alapul elgondolkozok hogy ez tényleg megtörténhetett ,de ha belük egy filmre a moziban azt végig élvezem és nem agyalok össze vissza 1,5-2 órára elfelejtem azt a sok szart ami az életünkben van és mikor kijövök a moziból akkor megint lehet a való életre koncentrálni, szerintem ezért is csinálják a filmeket (+lóvéért persze)
  • GGByron #26
    A sztori nem új (Asimov világában a Solaria lakói, de a földi emberek is féltek a szabadban) és szerintem nem is teljesen lehetetlen (internetfüggőség, stb.).
    Az tény, hogy az akciójelenetek semmitmondóak, de ez jelentheti azt is, hogy ez egy nyomozós film lesz, csak pörgősnek akarják beállítani.
    Szerintem nagyon ígéretes, mindenképpen megnézem.
  • URH #25
    Nem is azt állítottam, hogy ez lesz a jövő, hogy senki nem jár majd ki az utcára. Hanem azt, hogy van célzása, mondanivalója a filmnek.

    "Vannak nagyon jó scifik, főleg regényekben, de filmekben is." Pár nevet mondhattál volna, mert erre most így nem tok mit írni. Pl Blade Runner is egy istentelenül jó cucc. De azért nem tartom valószínűnek, hogy majd az embernél is emberibb gépeket hozzunk létre. Scifinek mondhatjuk még james cameron avatarját is. De azért az is elég távol áll a valóságtól.

    Tény, hogy nem lesz ez a surrogates egy Blade Runner vagy egy tököm tudja, mi. De azért ezek a típusú filmek már önmagukban nem lehetnek valószerűek.