Szekeres Viktor

Véget ért a Prison Break

Ennyi volt, nincs tovább. A Prison Break-ről, vagyis a Szökésről nemsokára már csak múlt időben beszélhetünk, a sorozatnak annyi.

Amerikában 2005. augusztus 29-én indult hódító útjának a Szökés, hogy azután négy évadon keresztül legyen a képernyőn. Ez az idő a műfajhoz képest meglehetősen hosszúnak számít, hiszen a legtöbb sorozat már az első vagy a második szezonjában elhal, de az akcióorientált szériáknak, vagy az egész sorozatot behálózó történettel rendelkezőknek még rövidebb az élettartama.


Nálunk egyelőre három évadot láthattunk Michael Scofieldék kalandjaiból, de az RTL Klub már készül a negyedikkel, Amerikában jelenleg a 4. évad 16. része után pihent le a PB szokásos téli álmára. Ezt a nagy sziesztát verte fel a Fox csatorna programigazgatójának hangja, aki egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Prison Break a végéhez érkezett, az írók kihoztak szinte mindent az alapszituációból, s miután április 17-én leadják a maradék, valószínűleg 6 epizódot, a Szökés véget fog érni.

Annak ellenére, hogy a Prison Break Amerikában sosem számított különösebben nézett sorozatnak (egyszer éves összesítésben azért sikerült bekerülnie a legnézettebb 50 széria közé), a Fox számára oly fontos kereskedelmi, 18-49 éves korosztályban meglehetősen népszerű volt. Ez kompenzálta a 6-8 milliós nézettséget, ami újabb és újabb évadokban nyilvánult meg. Viszont míg a sorozat eleinte még alacsony számaival is az egyik legnézettebbnek számított a sorozatfronton sokáig gyéren teljesítő csatornán, addig idén, a nézettség további apadásával egyre több Fox-sorozat nőtt a szökevények fejére (Bones, Fringe), s ez már előrejelezte a bukást.


A kinti gyengén közepes teljesítmény idehaza az első évad során egy majdnem másfél milliós premiert eredményezett, ami sorozatok terén ma már elképzelhetetlen magasságnak tűnik. Jó ideig az RTL Klub egyik zászlóshajója volt a Szökés, azonban a második évadra leapadt a nézettség 1 millió környékére, ráadásul a TV2 legnézettebb sorozatát, a Doktor House-t küldte ellene, s bizony a morcos doktor elég csúnyán elnáspángolta a hatóság elől menekülő galerit. A TV2 lépésének meg is lett az eredménye: az RTL Klub a harmadik évaddal már nem várta meg az őszt, hanem már nyáron leadta egy hétfői napon, hogy még az uborkaszezonban letudja azt.


A nagy kérdés már csak az, hogy vajon készültek-e az írók befejezéssel, s ha igen, akkor milyennel? A válasz minden bizonnyal csak május végén fog kiderülni, bár rebesgetik azt, hogy nem mindenki fogja túlélni az odavezető utat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #65
    nem
  • TaRka0107 #64
    Szevasztok!! Nem úgy volt h Márciusban folytatják a Prison Break - et?
  • Daza500 #63
    Nyugi, jön majd a Spin-off:

    Prison Break: Cherry Hill

    Ami egy csajról fog szólni. :)
  • HöfEE #62
    Ezt utálom az amerikai sorozatokban, csak a ki****ott nézettségről szól az egész. Addig tart egy sorozat amíg nézik, aztán egyszer csak hopp, vége van. Sokszor még érdemleges befejezést sem csinálnak. Én pl. ezért nézek anime-t, a japánok teljesen másképp gondolkodnak ha egy sorozatot legyártanak. Először az író megírja a kész sztorit és ezt elosztják részekre, ekkor megvan , hogy pl. 25 részes lesz az adott sorozat. Ezután megrajzolják,legyártják , kerek történetet kapunk , általában nem húzzák a dolgokat mint a rétestésztát (ami szintén jellemző az amcsi sorozatokra) és jól szórakozik az ember. Feltéve persze ha minőségi sorozatot néz az ember és nem valami gyermekmesét vagy más hulladékot.
  • VoneOut #61
    Pontosan!
  • winnie #60
    "Kicsit fárasztó amikor már kezdenek kifogyni az ötletekből az írók és már más ötlet híján feltámasztják a korábbi részekben elhunyt"

    ezen jót mosolyogtam. hisz épp az a nagy ötlet, hogy "feltámasztanak" valakit (persze nem olyat, aki meghalt, hanem olyat, akiről azt hitték a nézők, hogy meghalt) - milyen gyakran használják ezt a trükköt? nem túl gyakran, ergó mondhatjuk, hogy eredeti is az ötlet.

    (egyébként ez tipikusan a legbénább kifogás a hater-ekről, hogy "kifogytak az ötletekből", mindig olyan sorozathoz írják, amiben van egy csomó ötlet. az más kérdés, hogy rosszul valósítják meg, de hogy a pb-ben ne lenne ötlet...:) (és jöhet ilyenkor az önvallomás, miszerint vajh melyik az a sorozat, amiben van ötlet? hiszen bármelyikre rá lehet mondani, hogy nincs. de nehogy már ne legyen, amikor 8-16 ember napi 8-12 órában dolgozik az ötleteken. 100 meg 100 ötlet születik, s végül azokból 1 valósul meg. szóval van ötlet bőven)
  • DjDano #59
    Szerencsére a sok fikázónak ott van sántabunkódrogos dr House, mert az überkirály és mindent visz... LOL Azért jó, hogy olyanok pofáznak akik már az első vagy második évadban befejezték a sorozat nézését.
  • zombeeka #58
    Szintén az első évadot még végignéztem a Lost-ból én is,de aztán a többihez már nem volt idegzetem!
    Ennél a sorozatnál a 2.évadot még megnéztem,de aztán ennyi!
    Kicsit fárasztó amikor már kezdenek kifogyni az ötletekből az írók és már más ötlet híján feltámasztják a korábbi részekben elhunyt szereplőket...tiszta Dallas!
  • Atisz #57
    Dettó ez jutott az előbb az eszembe :)
    Az is igaz hogy abból jó sokat ki lehet hozni. Én mondjuk nem bírtam tovább nézni az 1. évadnál.
  • Atisz #56
    Igaz, 1 évfolyamot simán "megspórolhattak" volna. Csak ugye sajnos amíg nézik, addig nyújtják...