Szekeres Viktor

Már nyár közepén folytatódik a Szökés

Megszoktuk, hogy a Prison Break ősszel jön az új epizódokkal, azonban 2008-ban már nyáron jönnek a vadonatúj részek, ha lehet még több izgalommal.

Visszatér hát a Szökés a csonka 3. évaddal, csakhogy ezúttal ősz helyett nyáron és szerda helyett ma - a jó hír, hogy az ellenkező híresztelésekkel szemben azonban marad az este 9-es kezdési időpont. Az RTL Klub azért volt kénytelen elmozgatni az 1. évadban még remekül szereplő sorozatát, mivel a TV2 2007 őszén legnézettebb szériáját, a Doktor House-t küldte a fegyencek ellen, amely minden alkalommal elpáholta Scofieldékat. A Szökés nézettsége átlagosan 400 ezret esett a második évadra, amelyik pedig Amerikában még az elsőnél is sikeresebb volt és majdnem az év 40 legnézettebb sorozata közé repítette a Prison Breaket.


Persze a jobbtól nem szégyen kikapni - és a "jobb" alatt azt értjük, hogy a Doktor House mégis csak Amerika és a világ egyik legsikeresebb sorozata, míg a Szökés inkább csak a fiatalok között népszerű. A szökevények erejét azért mutatja, hogy amikor a TV2 szeszélyes és önmagát altájon döfő műsorszerkesztésének köszönhetően négyhetenként Frei Tamás és Dossziéja ellen szerepelt, akkor a Doktor House-ok idején távolmaradó nézők is visszatértek a sorozathoz.

Viszonylag frissek az emlékeink, így még emlékezhetünk, hogy a 2. szezon végén Scofield börtönbe került Panamában és minden bizonnyal ezúttal Lincolnra vár majd az agytröszt feladata, hogy valahogy kihozza öccsét a rácsok mögül. Azon rácsok mögül, melyek igazából nem is léteznek, hiszen a Sona eléggé speciális hely: olyan börtön, ahonnan az őrök már elmenekültek és a rabok saját társadalmi rendszert alakítottak ki. Nem árulunk egy nagy titkot azzal, ha megpendítjük, hogy Mahone, Bellick és Zsebes is bekerült a Sonába, ahol is a túlélés érdekében meg kell próbálniuk alkalmazkodni az ottani körülményekhez.


Az új évad természetesen új szereplőket is hoz: állandó karakterként csatlakozik a sorozat színészei közé Robert Wisdom, aki Lecherót, a börtön belső vezérét fogja alakítani. Ugyancsak beszáll a Szökésbe Chris Vance, aki szerepe szerint James Whistler lesz, egy titokzatos halászember, aki valamiért szúrja valakiknek a szemét. Danay Garcia (Sofia) az ő kedvese, aki Lincolnnal kívülről próbál segíteni neki, valamint ugyancsak Lincoln oldalán (vagy éppen ellenében, ki tudja) segédkezik a szökésben Jodi Lyn O’Keefe (Susan B. Anthony), a maga sajátos módszereivel.


A 3. Szökés-évad a hírek szerint meglehetősen kiszámíthatatlan és sokkoló lesz, ráadásul az állandó szereplők közül többen is távozni fognak az élők sorából. A készítők ezzel próbálják a bizonytalanságot fenntartani, ami a nézőszámon is megmutatkozott, hiszen a Szökés 3. szezonja Amerikában szinte mindvégig (13 részen át) szinten tartotta magát. Így nem is meglepő, hogy immáron a negyedik etap indul el az USA-ban szeptembertől.


Hogy itthon, mikorra várható a folytatás, még nem tudni (nyilván jövőre), de az biztos, hogy most 13 héten át este 9 után újabb grandiózus szökési tervet láthatunk az RTL Klubon. Szomorú adalék a sorozathoz, hogy a Lincoln karakterét szinkronizáló színész, Selmeczi Roland még tavasszal meghalt, így senki ne lepődjön meg az új szinkronhangon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)