Szekeres Viktor

Prison Break - Megáll az ész!

Amióta biztos a sorozat 4. évada, elkezdtek szállingózni az apró hírek - s közéjük vegyült az a hihetetlennek tűnő bombahír, melynek olvastán sokak álla leesett.

Előre szólunk, hogy csak az olvasson tovább, akit egyrészt nem zavar, hogy az idehaza még nem látott 3. évadról is szó esik, másrészt pedig az, akinek nem okoz gondot, hogy lelőjük a 4. évad egyik legnagyobb fordulatát.


Bár a Prison Break sosem volt különösebben nézett sorozat a Fox csatornán, hatalmas erénye, hogy a közepes nézőszámát mindvégig tartani tudta, a sorozat nézői az 1. évadtól kezdve kitartanak Scofieldék mellett tűzön és vízen át. Így igazából nem is volt különösebb meglepetés, hogy folytatódnak a szökevények megpróbáltatásai, főleg, hogy a Prison Break még a 3. évadában is jobb nézettséget tudott produkálni, mint a csatorna új üdvöskéje, a Terminator: The Sarah Connor Chronicles. (Utóbbi, ha folytatódni is fog a 2. szezonnal, a műfajnak megfelelően valószínűleg újabb nézettségcsökkenésre számíthat.)

De vissza a Prison Breakre, mely előreláthatóan szeptember elején fog visszatérni a szokásos menetben, miszerint a negyedik évadra megrendelt 22 epizód első felét 2008-ban, míg a második felét 2009-ben láthatjuk egy köztes, pár hónapos szünettel. Egyelőre még nem tudni, hogy a hétfői nap megmarad-e, de ha igen, akkor a csatornának meglehet, hogy három hétfői sorozattal kell gazdálkodnia (Prison Break, Terminator: The Sarah Connor Chronicles és 24), így trükközésre vagy napváltásokra fog kényszerülni.


Ahogy az várható volt, a sorozat stábja ismét csak költözködni fog és az 1. évados Chicago, valamint a 2-3. évados Dallas után a 4. évad forgatási helyszíne Los Angeles lesz. Ez jelzi azt is, hogy a történetvezetésben és a sztori helyszíneiben is változásra lehet számítani, s minden bizonnyal a Sonától is el lehet búcsúzni - bár azt nem tudni, hogy az ott raboskodókkal mi lesz, mindenesetre egy megoldási lehetőséget nyújt az a tény, hogy az egyik író elmondása szerint a 3. évad vége és a 4. évad eleje között egy teljes hónap fog eltelni, ami lehetőséget ad arra, hogy kikerüljenek Bellickék a börtönből - ha ugyan még szüksége van rájuk a készítőknek.

Persze a homályba vésző egy hónap eseményeit az évad során szépen, fokozatosan fel fogják tárni, nem maradunk tudatlanok. Sőt, robbantotta a nagy bombát Olmstead, az új állandó szereplők mellett a 4. évadra vissza fog térni a Sara Tancredit alakító Sarah Wayne Callies, akit bár elvileg megöltek a 3. évadban, de állítólag sikerült megoldani a visszahozatalát úgy, hogy a rajongók se szívják különösebben a fogukat - rutinosan hagytak ugyanis maguknak egy kiskaput a harmadik évad során.


A tervezett 4. évadon egyébként is kozmetikázni kell, hiszen a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt a 3. évad csak 13 részes lett, így a további 3. évados terveket és az eredeti 4. évados elképzeléseket kell valahogy egybemosni, s mindezt úgy, hogy a Prison Break női főszereplős testvérsorozatának, a Cherry Hills-nek a terveit se feledjék el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #48
    Megnézném amint Scofield kiokoskodja magát egy szibériai gulágból

    Amúgy tényleg lehetne oda helyezni a sztorit.
  • daydream #47
    Ez is igaz. :D
  • daydream #46
    Ezen már én is gondolkodtam, hogy ha 1-2 rész után hozzák vissza, talán a háborgók is jobban el tudják fogadni. De ha belegondolok, az egész harmadik évad pár hét alatt történik... szóval nem mondható nagy időnek. :-)
  • daydream #45
    Klassz, hogy visszatér a doki néni, én örülök nagyon! Azt viszont nem mondanám, hogy ez hihetetlen hír, valahol számítani lehetett rá. Túl sok volt az elégedetlen fan és valahogy logikátlan, erőltetett is volt ez az egész fejlevágósdi. A MISA shipper nézőket valahogyan meg kell tartani, az elpártolt fanok meg ezután úgyis vissza fognak térni. Akik meg elégedetlenkednek, szerintem a lelkük mélyén kíváncsiak ők is erre a nagy visszatérésre, úgyhogy meg fogják nézni. :D

    sziasztok
  • AZTA #44
    a harmadik évadban is volt hogy mutatták az tetkóját csak gondolom azért nem nagyon erőltették mert nem sok értelme van már, régebben volt irva rolla hogy minden forgatás elott 4óráig rajzolták rá :D
    azért az sztem is vicces volt amikor a sona-ba az 1000fokba mindenki félpucéron meg poloba haltak megfelé ő meg elvolt a hosszu ujjú poloban végig :D
  • BaliBoy #43
    "De nem ez a gond, hanem a nagy szarkavarás a 2. évadban. Rohadt unalmas volt. Az eredeti sztorihoz szinte semmi köze, nagy büdös összeesküvés elmélet, kormány megdöntése, idétlen fordulatok..."

    Nem nagyon követhetted az első évadot mert az is pont erről szólt. Csak akkor még bent voltak a dutyiban. A 2. évadban meg már nem. Ennyi az össz különbség.

    A tetkóban engem mindössze annyi zavar, hogy soha nem mutatják. Mintha nem is lenne rajta. Az evidens, hogy használni csak addig tudta amíg egy előre megtervezett forgatókönyvet követett, de ennek ellenére néha mutathatnák. Csak hát a spórolás.


    A Sarah-s vonalhoz. Egy ideig reménykedtem, hogy csak kiderül, hogy vmi trükk van (átplasztikáztak vki akinek utánna levágták a fejét... stb.). És ha akkor visszahozzák vhogy még el is tudtam volna fogadni. De mostmár túl sok minden történt ahhoz, hogy csak úgy visszahozzák. Én szvsz. egyetlen megoldást látok, mégpedig azt, hogy átállt a sötét oldalra és azért lett eljátszva a dolog. :(
  • Atisz #42
    Ennyire nincs potenciál új szereplőre? Ha visszahozzák Sarah-t ez a sorozatok történelmének legnagyobb képtelensége lesz (na jó Bobby-t azért nem übereli :D). Mondtam, hogy kár azért a gumifejért...
  • AZTA #41
    na ja..
    amugy meg az egész sorozat már ott el van rontva hogy lincoln azért sír mert nem ő ölte meg az alelnök testvérét de azt elfelejti hogy ha nem lett volna halott akkor viszont megölte volna és ha akkor kapják el akkor nem tudom mit sírt volna :D
  • Quantumleap #40
    Ja, igen. Amíg LJ elfordult, Sara-t villámgyorsan kicserélték másra, Lincoln pedig nem nézte meg jól a fejet, és ők ezt előre tudták. Mondom, itt túlbonyolított dolgok tömkelege fog jönni.
  • kringo #39
    Nem egészen. LJ csak hallotta amint sikoltozik valaki, mert elfordult(nem bírta látni). A Linc, meg vagy ekkora balf***, vagy csak sokkot kapott a látványtól amit a dobozban látott, és nem tudta észrevenni hogy az nem Sara.

    Egyetértek Dvid85-tel, szerintem is nagy baromság volt, mikor levágták a fejét, de ugyanakkor ötletes is, mivel ezzel, hogy mindenki beletörődött miszerint Sara eltávozott az élők sorából, Scofildet meg csak a bosszúvágy hajtja, és mikor már elég közel ér ahhoz hogy kinyírja a gyilkos bandát, akkor a ringyó Susan előveszi ismét Sarat, és ezzel megzsarolva ismét feladatra kényszeríti Scofildet. Vagy csak simán elküldi a p****ba, azzal hogyha nem megöli a szeretet nőjét. Mellesleg én is tudtam, hogy mikor Sarat lefejezték, ez egy átverés lesz.