MTI

Megújult az amerikai filmakadémia honlapja

Jó lenne tudni, mit gondolt Cameron Crowe, mikor átvette az Oscar-díjat? Vagy hogyan szerelik össze az óriás moziplakátokat? Vagy belesni az amerikai filmakadémia valamelyik exkluzív kiállítására? Az Oscars.org megújult honlapja keddtől mindezt, és még sokkal többet nyújt nemcsak a hivatásból érdeklődőknek, hanem a filmrajongók táborának is.

A nyolc hónap alatt újjávarázsolt portál minden film iránt érdeklődő látogatására számít, és azzal a céllal készült, hogy szinte mindenki találhasson rajta az érdeklődésének megfelelő tartalmat - mondta Rick Robertson, az amerikai filmakadémia (AMPAS) illetékese. A honlap ugyanis nem csupán a díjakról szól. A látogatók bejuthatnak az akadémia hatalmas film- és forgatókönyv-archívumába, a fiatal filmesek oktatóprogramokról tájékozódhatnak, be lehet pillantani a készülő új kiállítások anyagába (jelenleg éppen a Fellini-vázlatok láthatók) és videón keresztül meg lehet ismerni azokat, akik az Oscar-díjakról szavaznak. Készült egy olyan link is, amely az Oscarok YouTube oldalára vezet.

Robertson azért volt különösen büszke a február 22-i Oscar-gála előtt teljes fényében pompázó új internetes oldalra, mert mint mondta, míg a díjakról szinte nincs ember, aki ne tudna, az akadémia többi tevékenységét nagyon nehéz bemutatni. "Igazán nagyon eltérő vevőkört szolgálunk ki: a kutatókat, újságírókat és a filmipart. Ám az akadémia ugyanakkor a filmeknek szentelt hihetetlenül dinamikus szervezet is, és elképesztő mennyiségű dolgot tud ajánlani azoknak is, akik csak egyszerűen szeretik a mozifilmeket" - fogalmazott Robertson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!