Szekeres Viktor

Már most tudni, kik nyerik az Oscarokat?

Az Oscarban az a legszebb, hogy általában már az év elején lehet tudni, hogy egy év múlva mely filmek fognak versengeni a legjobb film díjáért, hiszen a mozibemutatókat elnézve azonnal szembetűnik, hogy mely alkotásokat készítik díjak reményében. Ebbe a szűk körbe csak az egészen kivételes outsidereknek sikerül bekerülnie.

Éppen ezért nyilván senkit nem ér meglepetésként a hír, hogy az idei filmek közül a Frost/Nixon, a Milk, a Curious Case of Benjamin Button és a Doubt is kiemelt helyet kap az átadókon, de mégis az Oscar (és a többi díjátadó) legnagyobb esélyesének Danny Boyle új filmje, a Slumdog Millionaire számít, s hollywoodi források megerősítették, hogy az Akadémia tagjai között már konszenzus is kialakult.

Mint ahogy abban is, hogy a legjobb rendezőnek járó szobrot David Fincher (Harcosok klubja, Hetedik) kapná a Benjamin Buttonért - a feltételes mód azonban azért jár, mert a rendező meglehetősen..., ööö, paraszt (a 'jerk' szót használják), s éppen ezért jobb esély van a Slumdog Millionaire duplázására, s arra, hogy az annak idején a Trainspottinggal befutó Boyle legyen a befutó.

Színésznők között minden jel Cate Blanchett (The Curious Case of Benjamin Button) újabb győzelmére mutat, míg a színészek között meglehetősen nagy verseny várható, hiszen Frank Langella a Frost/Nixon főszerepében adja magát ugyan, de Sean Penn (Milk), Clint Eastwood (Gran Torino) és Mickey Rourke (The Wrestler) is hasonló esélyekkel indul a nyílt versenyben - itt valójában az fog dönteni, hogy a Langella-párti idősebb és a Penn-párti fiatalabb Akadémia-tagok véleményei között a melléksodorban felevickélő Rourke-rajongók mennyien lesznek. (Férfi mellékszereplők között Heath Ledger díjazására már most mérget lehet venni, aki rá fogad a fogadóirodákban, nem lesz sokkal gazdagabb.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #19
    és a wrestler? vagy a reader? hiába érdemelne sok díjat a batman 2, ha voltak jobbak. HA voltak.
  • sandor8206 #18
    szted legjobb mások szerint meg nem. ennyi! Esetleg technikai díjakban ok, de az mi alapján megy az már más! A nagy kategóriákban egyedül H.L. állítólagos nevezése ok, de az se biztos, hogy megkapja!
  • Darth Sith #17
    azért a batmannak én jóval több díjat adnék, az év egyik legjobb filmje volt, ha nem a legjobb.
  • Aldo Moro #16
    Mi az, hogy elveszik? Övé? Nem. Akkor? Már nem is lehet, esetleg postumus.
  • Narxis #15
    Pedig elveszik.
  • Aldo Moro #12
    Dolgozz, csökevény!
  • Etinger #11
    Cruise szerintem alapból jó színész. Kicsit elcsépelt már a karakter sajnos, amiket eljátszott, ezért felüdülés a Trópusi Viharban az alakítása... de ettől függetlenül is vannak/voltak jó filmjei, az utóbbi időben is. Mondjuk a legjobb szerintem picit régebben volt, Vincent a Collateralban :)
  • Kojiro #9
    Ha viszont HL-től "elveszik" a szobrot, megyek tüntetni nővérköpenyben, detonátorral... :)
  • Kojiro #8
    Sztem Sean "never go full retard" Penn fogja megnyerni a szobrot, bár én Mickey Rourke-nak jobban örülnék, mert egyszerüen hihetetlen mit eljátszik abban a filmben. És e mellett nagyon "szép" szerep amit kapott és mindezidáig egyedi.
  • kalapos01 #7
    Mi alapján? A film jósága és a lobbizás alapján, de érdemtelen film nem kerül a tűz közelébe.

    Az Oscarra szakmabeliek szavaznak. Gondolom neked is vannak apró ízlésficamaid. Attól, hogy valami nem jön be neked, még lehet jó. (Mocsok sok díj van, az Oscar egy a sok közül, és általában amiket Oscarra jelölnek azokat sok más díjra is jelölik.)