SG.hu

Négy Európai filmdíjra jelölve az Árvaház

Közzétették az Európai Filmakadémia idei jelöltjeit az Európai Filmdíjakra. A spanyol Juan Antonio Bayona Árvaház című thrillerét négy kategóriában is nevezték; Ágh Mártont, a Delta látványtervezőjét pedig beválasztották a Prix d’Excellence díj jelöltjei közé.

Az idei év thrillerszenzációjának ígérkező Árvaház (El orfanato) Juan Antonio Bayona rendező első nagyjátékfilmje, melynek produceri munkálatait Guillermo del Toro vállalta magára. Az Árvaház több, mint egy egyszerű horrorfilm: ritmusa tökéletes lüktetésű, képi megfogalmazásai kivételesek, és nincs szüksége speciális effektusok alkalmazására ahhoz, hogy a néző ereiben megfagyjon a vér.

A thrillert a következő kategóriákban jelölték az európai filmek legjobbjai közé: a legjobb európai film, a legjobb színésznő - Belén Rueda, Carlo Di Palma-díj a legjobb operatőrnek - Oscar Faura, és a legjobb zeneszerző - Fernando Velázquez személyében.

Az idén 21. alkalommal megrendezendő mustrán a magyar filmet a Delta képviseli. Ágh Márton az Európai Filmakadémia Prix d’Excellence díjára érdemesülhet a film látványvilágának megtervezéséért.

Az Árvaház november 13-án került a hazai mozikba, a Budapest Film és a Paradigma Film forgalmazásában. A Delta forgalmazója a Budapest Film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jahola #2
    Szerintem meg jó film, bár nem az igazi de azért bőven nézhető..
  • NiGhTM4R3 #1
    Még csak most van a mozikban? Én hónapokkal ezelőtt láttam DVD-Ripben. Sokat vártam a filmtől, a Faun labirintusa nagyon tetszett. (előzetes alapján hasonlóra számítottam)
    De számomra csalódás volt, nem több egy közepes filmnél. :(