Szekeres Viktor

A Disney nem készíti el a Narnia krónikái 3. részét

Az első Narnia-film hatalmas sikere után a Disney és a Walden Media még örült, hogy újabb, sok részen át megfilmesíthető franchise-t találtak, azonban a Narnia krónikái 2. akkorát bukott, hogy érthető módon a Disney nem élt a harmadik rész elkészítésére szóló opciójával és lemondott jogairól.

Pedig már a 2010. májusi premierdátumot is kitűzték, olyannyira biztosak voltak a második mozifilm sikerében, éppen ezért jelenthetett sokkot, hogy míg a Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény Amerikában 291, míg a világ többi részén 453 millió dollárt termelt, addig a Narnia Krónikái - Caspian herceg mindössze 141 milliót és 278 milliót, ami vérszegény egy ilyen projekttől, főleg, ha figyelembe vesszük a 200 milliós gyártási költségeket.

A Hajnalvándor útja című harmadik rész így koprodukciós partnerre vár, hiszen egy beszálló társ segítségével a Walden Media továbbra is meg szeretné csinálni a filmet, melynek a rendezésével már meg is bízták Michael Aptedet. Legesélyesebb beszálló stúdiónak jelen pillanatban a Fox tűnik.

A jelek mindenesetre nem biztatóak a gyerekfantasy sorozatok adaptálásával kapcsolatban, hiszen az Arany iránytű és a Spiderwick krónikák mellett, nem szerepelt túl jól az ugyancsak a Walden-családba tartozó Szikraváros, Ébredő sötétség és a Nim szigete sem. Kíváncsian várjuk, hogy 2009-ben a Tintaszív (Inkheart) és utána a Villámtolvaj (Percy Jackson and The Lightning Thief) feldolgozása hogyan fog szerepelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tresset #10
    Hát igen, a fantasy tényleg rétegműfaj. Sok ember nem is tudja, hogy mennyi ilyen könyv létezik és mekkora "történet" van bennük. (Jó, legyünk őszinték, van egy pár gagyi is.)
    Mondjuk Martinon azért meglepődtem (no 2000), talán Őkörülötte a legnagyobb a felhajtás, főleg most, hogy az HBO sorozatot akar csinálni a regényeiből.

    Amiben nem értek egyet az a kis költségvetés. Pont az a fantasy halála. Pontosan a látvány, a nagyszabású történet, a "monumentalitás" ami szerintem eladhat egy fantasy-t. Erre tényleg jó példa a GYU. Brutál játékidő, sztori, seregek, tájképek, zene, stb minden ami kell. És főleg a kellő idő és alaposság (nem feltétlenül 100% könyvmásolásra értem, inkább arra, hogy odafigyeljenek a filmre és szívvel-lélekkel csinálják) Nekem nagyon ez jött le a GYU-ból és bizony meg is lett az eredménye.

    Na mid1, talán majd egyszer...
  • czyi #9
    most kaptam meg karira a második részt dvd-n, természetesen már abszolváltam, és egyáltalán nem okozott csalódást.
    úgyhogy csak drukkolok a walden mediának, hogy találjon koprodukciós partnert! és nagyon remélem, hogy mégis csak meglesz a harmadik rész is!
  • winnie #8
    akkor most kellene végig kérdezni, akár a témában sokkal járatosabb fórumozókat, hogy martin vagy erikson neve mond-e nekik valamit. (az amazonon a legjobb martin-könyv nincs benne az első 2000-ben.)

    el kell fogadni, hogy a fantasy rétegműfaj, és hiába sejti valaki, hogy sok beleölt pénzzel eladhatóvá lehet tenni, eddig általában (ld. gaiman) csak feneketlen kút volt a műfajba öntött pénz, így maximum kis költségvetésre lehet gondolni.

    (a forgotten realms sötét világát alapból el lehe felejteni, még kevésbé eladható szerintem, pedig...)

    sokan azt hitték, hogy a sincity után will eisner spirit-je is jól fog hozni. hát, nem...
  • tresset #7
    Egy példa az eladhatóságra, hmmmm
    Csak 1 darab Martin vagy Erikson könyv akkora mint az egész GYU. (és van belőlük pár darab) Ez így normálisan megfilmesítve (nem úgy mint szegény D&D, jajjj) simán tíz-húsz film lehetne.
    Aztán ott van más stílusra a Forgotten Realms világ. Ha csak a legjobbakat nézem, abból is több tucat színvonalas filmet lehetne csinálni.
    Parancsolj, megoldottam a fantasy filmgyártást az elkövetkező 15-20 évre. :)
  • tresset #6
    Nehezen eladható, jaj ne viccelj már!
    Nézzünk csak egy pár könyvet:
    Salvatore - Sötételf ciklus
    Weis, Hickman - Dragonlance
    vagy egy kicsit másféle fantasy
    George R. R. Martin - Tűz és jég dala
    Steven Erikson - A malazai bukottak könyve
    Csak ez utóbbiakból több MILLIÓT adtak el a világon és nézd meg mekkora várakozás előz meg minden újabb kötetet.
    Sötét sztori a narniába? Atyaisten!
    Mit szólnának ezek, ha egy az egybben megfilmesítenék pl. a Kutyák Láncát, vagy a Pannióni Domíniumnál a teneszkovikat?
    Ha valaki olvasta a fenti könyveket tudja miről beszélek, ha meg nem itt az alkalom, mindegyik remekmű. Na nekem ezek az IGAZI fantasy-k.
  • Trisztin #5
    én személy szerint minden tipusú fantasyre fogékonynakk tartom magam... gyerek - dark - populális...

    amúgy egyet értek azzal,hogy a LotR túl magasra tette a mércét...a felnőtt nézők szemében legalábbis biztosan...

    nekem tetszett az aranyiránytű... és a narnia 1 ... _
    a 2. már kevésbé! ... de minegyik esetbe nőveltem az elkönyvelt nézőszámot...
  • winnie #4
    te egy példát hozol fel az eladhatóságra, én meg 20-at tudnék arra, hogy nem eladható annyira. sajnos egyelőre ez a helyzet, érdemes menézni a tavaly évek bukásait.
  • cateran #3
    Most viccelsz?:D Már miért lenne nehezen eladható? Csak színvonal kellene...a LotR megalapozta az eladhatóságát a fantasynek...1 jó Dark Fantasy, horrorisztikus elemekkel megtűzdelve(ha már DF:D),szvsz tarolna (persze kellenének speckós effektek VAGY odabaszos hangulat/történet)
  • winnie #2
    persze, dark fantasy-re..., most komolyan. eleve a fantasy nehezen eladható. ne abból indulj ki, hogy neked, nekünk, mi lenne a jó.

    épp ezért bukott a narnia is sokak szerint,mert az előzetesek sötétebb sztorit sugalltak.
  • Lordboxi #1
    ideje lenne, ha észrevennék a studiók, hogy a fantasy nem csak gyerekfilm, és sztem főleg nem az a réteg lenne rá kiváncsi akit megcéloznak vele. egy jó kis dark fantasy, vagy egy szimpla heroikus high fantasy-re elég sokan beülnének.