Szekeres Viktor

Hancock 2: Előkészületben

Döbbenetes módon talált egymásra Hollywood és a közönség, hiszen újabb és újabb kasszasikerek eredményeznek folytatásokat, mely révén a producerek is elégedetten lapogathatják pénztárcájukat és egymás vállát.

A bevételi adatokból világosan látszik ugyanis, hogy a nézők a feldolgozásokra és a folytatásokra váltanak jegyet, hiszen az idei év eddig legsikeresebb 15 filmjéből, ha eltekintünk az animációs versenyzőktől, csak két eredeti ötlet alapján készült alkotás található. És ha már a közönséget nem érdeklik az eredeti filmek, Hollywood a kedvükben fog járni a folytatásokkal.


Az idei két eredeti sikerfilm egyike a Hancock, és ahogyan azt már kritikánkban is írtuk, elképzelhetetlen, hogy ne kapjon folytatást, főleg, hogy a szuperhős-műfaj ezt szinte meg is követeli.

Természetesen még nincs semmi hivatalos említés róla, de több helyről is megbízható forrásokra hivatkozva állítják, hogy a Sony szép csendben elkezdte tervezni a Hancock 2-t, amely története az alapfilm ismeretében több irányba is tovább vihető, de ugyanúgy családi film marad, mint az első rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #16
    én is fogyasztom az ilyen "szuperhősös" filmeket, de elvárnék néha egy kicsit sötétebb hangulatú filmeket is, amik nem 12 éven aluliaknak kategóriára lett behangolva, de megvannak a jó poénok is benne és a Hancock lehetett volna pont ilyen film is
  • endrev #15
    Aki kíváncsi a film mélyrehatóbb elemzésére, annak ajánlom figyelmébe ezt: http://blockbusters.blog.hu/2008/07/06/hancock_az_antiszocialis_hos?fullcommentlist=1#c2974602
  • endrev #14
    Valójában volt benne világmegváltó magvas gondolat, emlékezz a Holdra festett szív motívumára, mellyel épp a PR-szakember világmegváltó ambícióit támogatta a főszereplő, ezáltal a film is ezen üzenet köré épült annak megjelenítő eszközeként.

    Egyéb más kommenteket olvasva: fura, hogy mennyien képtelenek meglátni egy film üzenetét. :D

    Én inkább amiatt aggódom (vagy inkább aggódom amiatt), hogy vajon képesek lesznek-e hasonlóan nívós üzenetet találni, hogy arra egy hasonlóan nívós történet és film épülhessen (...annak megjelenítő eszközeként). Enélkül csak sz@rrágás lesz, mint amilyen a Mátrix 2-3 is volt, legalább is az 1. rész üzenetének tekintetében.

    Önmagukban és a trilógia szempontjából persze egy zseniális, kerek egész volt az is, így talán Hancock jövője is ábrázolható lesz, miután az 1. részben a kisfiú szeretete és az apja (a kisfiúé) hite kimentette őt az Antiszociális Szuperhős skatulyájából. De ez nem könnyű, és Hollywood épp arról híres, hogy a kommercializmus fontosabb a történeti és eszmei nívónál.
  • Aldo Moro #13
    Nekem bejött. Nem volt benne semmi világmegváltó magvas gondolat, jót lehetett rajta szórakozni. Azt kaptam, amit vártam és innentől már nem csalódás.
  • wolruf #12
    Itt sok hozzászólás jogos. Tényleg nem volt olyan jó, mint az előzetes (tömör összefoglalója a film poénjainak? :D ) után én is vártam. Aztán nem durrant, csak leeresztett. Talán a második részben magára talál a film. Lehetett volna sokkal jobb is.
  • winnie #11
    "Persze a sok amerikai az ilyen filmeket zabálja. Ok, én aláírom hogy popcorn film, de azért ez még annak is gyenge"

    nem értem, mi a gond? megnézted? megnézted. nem csak a sok amerikai zabálta, hanem te is csont nélkül lenyelted. kár a gőzért, nem érdemes a pénztártól való távozás után reklamálni. tűrd szó nélkül a csalódást.
  • Loverman #10
    te biztos hihetlenjó finn művészfilmeket szoktál éjjel-nappal nézni..
  • Rage47 #9
    ja sajnos így volt
  • CaptainRumi #8
    nem volt rossz....
    de kábé a trailerekben lelőttek már minden poént...szóval a röhögések nálam már csak mosolygások voltak,inkább a látványra hangolódtam rá.
  • NEOreg3 #7
    Hancock > bármi más