Szekeres Viktor

Nálunk sem siker az Esemény és a Narnia 2

Ahogy az várható volt a negatív közönségreakció végzett Amerikában az M. Night Shyamalan-féle eseménnyel - a Narnia 2 csúfos leszereplésére azonban egyelőre még az illetékesek is keresik a magyarázatot.

A 60 millióból (+ 45 millió marketingdollárból) készült Esemény Amerikában már 62 milliós bevételre tett szert, ami azt jelenti, hogy mindössze a DVD-forgalmazás végére kerül nullába az egyenleg, ami viszont aggasztóbb, hogy a közönség oly gyorsan pártol el a filmtől, hogy az még talán a két és félszeres szorzót sem fogja elérni, ami a Falu kudarcára emlékeztethet. (Összehasonlításul a Hatodik érzék az első hétvégi bevételének több mint tízszeresét kaszálta, de még a Jelek is majdnem négyszeresét.) Nálunk Budapesten a premier hetén 14181-en látták a filmet, s ez az adat a második hétre több mint 50%-kal csökkent.

Hasonlóan bukott idehaza a Narnia 2 is, de közel sem akkorát, mint Amerikában. A Caspian herceg alcímet viselő negyedik könyvből készült film a várakozásokat alulmúlva startolt idehaza és premierjének hetén sem tudta megelőzni a második hetes Szex és New York filmet - azonban a jelenleg 61 ezer nézőnél tartó mesefilm teljesítménye még így is csalódás.

Amerikában pedig pláne az, hiszen a 291 milliót hozott 1. rész után a 2. epizód még mindig csak 138 millió dollárnál tart, ami szinte példátlan a sikerfilmek folytatásait figyelembe véve, s ez a 200 milliós projekt 3. részét is veszélybe sodorhatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HerrKiss #16
    Szerintem "keresztény"-t akartál írni a "keresztyén" helyett. Van olyan is, de az más...
    "...ebben a világban, ahol már minden elfogadott szinte csak a keresztyénség nem."
    Ez azért szerintem túlzás. Mára már nincs akkora jelentősége a kereszténységnek - elfordulnak az emberek a vallástól -, de azért messze nem egy olyan valami, ami taszító kellene, hogy legyen.
    Viszont a Narnia film nekem sem tetszett (bár keresztény vagyok). Nem a keresztény vonásai miatt, hanem azért, mert lassú és vontatott volt a története, 0 a sztorija.
    Le kell szögeznem, hogy nekem a könyv tetszett / tetszik (4-et vagy 5-öt olvastam a 7-ből), de szerintem túl hosszú filmet készítettek belőle. Az első Narnia "epizód" (ami a könyvek történetének sorrendjében a második egyébként) könyvben alig 200 oldalas volt, míg az első Harry Potter közel 300... Ehhez még hozzá jön az is, hogy Lewis sokkal "szájbarágósabb" stílusú, mint Rowlnig. Filmben viszont csaknem ugyanolyan hosszúak voltak (Narnia: 143 perc, Harry Potter: 152 perc).
    Szóval a Narnia filmet egy kicsit meg kellett volna vágni, pörgősebbre kellett volna venni, legalábbis szerintem.
    Mint ahogy a későbbi Harry Potter-filmeknek is az a problémája szerintem (bár nem tudom, a nézettségén ez visszatükröződik-e); a kötetek oldalszáma a 4. kötettől jelentősen megnőtt - Bölcsek köve - 296 oldal, Tűz serlege - 684 oldal, de ezt nem követte a filmek hosszának növekedése - Bölcsek köve 152 perc, Tűz serlege 157 perc. Ezért itt szerintem átestek a másik végletbe, mint a Narniások; sok olyan jelenetet kihagytak a filmből, ami a könyvben volt, és szerintem fontos lett volna a filmbe is. Ez egyébként az 5. részre is elmondható. Azért is nem értem most ezt a "vergődést", hogy két részesre csinálják meg a 7. kötet film-változatát; semmivel nem hosszabb és nem pörgősebb, mint az előző könyvek. Nem azt mondtam, hogy jó volt így a 4-5. film (a 6.-at még értelemszerűen nem láttam :-)), de ha másoknak jó volt, akkor a 7. is jó lenne így...
    Nagyon elkanyarodtam a Narniától, bocs.
  • Narxis #15
    :DDDDDDD
  • Beepitettember #14
    Biztos nemvolt akkora Esemény, hogy sokat kaszáljanak vele
  • sugarman #13
    mondj már egy olyan filmet, ami újítást hozott és nem egy másik filmet és önmagát másolja fél percenként...
  • Molnibalage #12
    Én elaludtam a Narnia első részén... Ezek után nem érdekel a többi.
  • winnie #11
    csak 60 millióba mi kerül? (gondold végig, mi kell egy filmhez és kész a megoldás.)
  • winnie #10
    "Amerikában az első Narnia többet hozott, mint a vele egy időben bemutatott Harry Potter"

    épp ezért volt hatalmas döbbenet, hogy ilyen nagyot bukott a narnia 2. (egyébként egy film első részét a másik 1. résszel kellene összehaosnlítani és akkor a hp nyer. a 2. részek összevetéséről nem is beszélek:)

    "A film nemzetközi bevétele egyébként már 300 millió dollár fölött jár, a harmadikat még biztosan le fogják forgatni, hiszen már a premierjét is kitűzték"

    sok film nem készül el, aminek kitűzik a bevételét. egyáltalán nem biztos a harmadik film, vagy ha lesz, akkor át kell gondolniuk mindent, mert ha a 2. nyereségéből akarták csinálni, akkkor nagyon sokáig kell várniuk.

    az meg, hogy 300M worldwide nem sokakat hat meg. 265 millióba volt a stúdiónak a narnia 2, amiből egyelőre 65M-t kaptak vissza. az a 200M nagyon sokára fog visszajönni. és ilyen előjelekkel egy harmadik filmbe belevágni öngyilkosság.
  • Wittgen #9
    A happening egy nagyon unalmas, klisés film volt. Nem volt benne semmi újdonság, mondhatni halálra untam magam. Szép és jó, hogy van mondanivalója, de így utólag bánom már a rá szánt időt.
  • szacsi #8
    A Happeningben mi került 60 millió dollárba? :C
  • freemanone #7
    Én láttam mindkettő filmet és az első tetszett. Nem kedvenc film de 1 kellemes kikapcsolódás volt. A második viszont egy unalmas összecsapott csalódás. A Harry Potter filmek közül pedíg egyedül az első kető az ami egyáltalán említésre méltó. Főleg ha a könyvekkel vetjük össze. A gyűrűk ura pedíg egy teljesen korrekt trilógia lett mind könyv mind film változatot tekintve. Egyszerűen szinte tökéletes.