MTI

Pusztít a tűz a hollywoodi Universal stúdiókban

Továbbra sem sikerült teljes egészében megfékezni a vasárnap kitört tüzet a hollywoodi stúdiókban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet a 162 hektáros területen, az azonban már bizonyos, hogy az anyagi kár több millió dollárra tehető.

Több tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket, a stúdiókat látogató turisták közül azonban senki nem sérült meg - közölték a Universal illetékesei. Megsemmisült a lángokban többek között a Vissza a jövőbe híres tere, benne a toronyórával, amely a főhős, Michael J. Fox időutazásán eszköze volt. Elpusztult egy mechanikusan mozgatott King Kong-makett, és több londoni és New York-i utcadíszlet is. Ugyancsak a tűz martaléka lett Clint Eastwood legutóbbi filmjének, az Elcserélt gyereknek (Changeling) forgatási színe.


Súlyos károk keletkeztek a Universal archívumában is: mintegy 40-50 ezer videó, és filmtekercs égett el, szerencsére mindegyikről készült korábban másolat. Ez volt 1990 óta már a második tűzvész a Universal stúdiókban. A 18 évvel ezelőtti ügyben bebizonyosodott egy biztonsági őr bűnössége, akit négy évi börtönre ítéltek gyújtogatás címén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #12
    Már megbocsáss, de kit érdekel, h. volt e biztosításuk...Ember!!! Elpusztult a kedvenc filmem díszlete...
    A lepra rohassza le a kezét(üket) annak(oknak) aki(k) felgyújtották...
  • tar86 #11
    Volt ezeknek biztositásuk? Amúgy?
  • winnie #10
    "De minek volt meg még mindig egy több mint 20 évvel ezelőtti film díszlete "

    ??

    mi az, hogy minek volt? mert használják a mai napig is. egy sorozat forog azok között a díszletek között és évi 2-3 film is felhasználja. az efféle nagyszabású, főteres díszleteket nem szokták lebontani, hiszen mindig jól jönnek és a backlotban elférnek. (a ny-i utcarészlet is nagyon régi és minden filmnek jól jön.)
  • winnie #9
    ott a forrás a fejlécben. egy mti-gyakornok fordította,
  • Sance231 #8
    Ne már, pedig mennyire jó a villámos jelenet a Vissza jövőbe első részében, a díszlettel egyetemben.
  • Ford Prefect #7
    De minek volt meg még mindig egy több mint 20 évvel ezelőtti film díszlete - amiért mellesleg kár, én el nem hittem volna hogy díszletben forgatták.
  • Cat #6
    tekintve, hogy egy amerikai studióról szól a hír, nem meglepő, hogy fordítás
  • Jrex #5
    Szegény Universal.
  • Benedekco #4
    jáááj Én is a vissza a jövőbe díszletét sajnálom...
  • MiZo81 #3
    Hmm. Honnan van ez a cikk? Pont a M. J. Foxos mondat eléggé úgy tűnik, mintha angolból lett volna fordítva, a nyelv szórendjét megtartva. Vagy csak nehezen fogalmaz a cikkíró. :)