Napi Online

Mustra filmfesztivál kilencedik alkalommal

Immáron kilencedik alkalommal rendezi meg pénteken és szombaton az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Mustrát, a médiahatóság által támogatott filmek seregszemléjét.

A szolnoki TISZApART moziban 2008. március 28-án és 29-én több mint negyvenórányi alkotást mutatnak be, a vetítések a nagyközönség számára nyilvánosak és ingyenesek. A tavaly év végén megítélt (szerződéssel lekötött) műsorszám-támogatások összege meghaladja az 1,45 milliárd forintot - tudtuk meg az ORTT illetékesétől.

Az ORTT 2004 januárjában, hagyományteremtő céllal indította útjára Mustra címen filmszemlesorozatát, amely a testület által támogatott alkotások legjobbjaiból adott ízelítőt. Az elmúlt esztendőkben a testület kiemelt figyelmet szentelt a játék- és dokumentumfilmeknek, valamint a tévéjátékoknak.

Támogattak emellett vizsga- és gyermekfilmeket, saját nyelven készülő nemzetiségi műsorokat, magyar szerzők könnyűzenei felvételeinek televíziós megjelenítését, a fogyatékkal élőknek készülő vagy őket bemutató, társadalmi integrációjukat segítő műsorokat, hírműsorok, ismeretterjesztő műsorszámok és filmek teletextes feliratozását, valamint támogatta színházi, sport- és kulturális események közvetítését is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!