MTI

Ötmillióért vizsgálják a média kiegyensúlyozottságát

A Miniszterelnöki Hivatal az elektronikus média hírműsorainak kiegyensúlyozottságával kapcsolatos elemzés elkészítésére adott megbízást az INNO-RES Kht.-nak, amely kiemelten kezelte az őszödi beszéddel kapcsolatos híradásokat - mondta Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő erről annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Hír Tv vasárnap arról számolt be: a kancellária milliókért vizsgáltatja az őszödi beszéd tárgyilagos tálalását a médiában. A Hír Tv azt állította, hogy a tanulmányért nettó ötmillió forintot kap az INNO-RES Közhasznú Társaság. Daróczi Dávid tájékoztatása szerint az INNO-RES Közhasznú Társaságot azzal bízta meg a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati kommunikációért felelős szakállamtitkárságának kormányzati kutatási osztálya, hogy a 2006 szeptemberétől 2007 júliusáig terjedő időszak hírműsorait elemezze. A feladat kiterjedt az adott időszak hírműsorainak tartalomelemzésére, kiegyensúlyozottságának vizsgálatára.

A szóvivő megerősítette, hogy a szerződés szerint a cég nettó ötmillió forintot kap a munkáért. Daróczi Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulmányba - amint az elkészült - betekinthetnek az érdeklődők, nagyon szívesen megmutatja minden újságírónak, aki kéri. Daróczi Dávid jelezte: a tanulmány elkészítésének határideje november 26, vagyis keddtől várhatóan elérhető lesz az előzetes információi szerint mintegy 180 oldalas tanulmány.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Kellene egy normálisabb kormány, legkésőbb 2010ben.
  • Wittgen #4
    MEg még a méghaszontalanabbakra is. Azokra még több is jut. Csak húzzuk tovább azt a nadrágszíjat, hogy a sok szép tanulmányt legyen miből finanszírozniuk.
  • Kobaljov #3
    Ilyen kevésbé fontos dolgokra mindig van pénz
  • zola2000 #2
    Európában, ilyen böszmeséget...
  • Paul van Dick #1
    A tulsúlyt eddig is tudtuk, én 3 milláért megmondtam volna ezt nekik.