Szekeres Viktor

Tarolt a Knight Rider

Jött, látott és győzött az új Knight Rider-film, tehát az új köntösbe bújtatott retrónak mégiscsak van létjogosultsága. Mese nincs, sorozat következik.

Ki tudja, hogy mi ütött mostanában a sorozatkészítőkbe, de az idei évadban meglehetősen sok retró jellegű széria került ki a kreatívok keze alól. A sor a Bionic Womannel kezdődött, mely egy régi, '70-es évekbeli sorozatnak volt a feldolgozása, s mely még a Heroes-t is meghaladó nézettséggel nyitott ősszel az NBC-n. (A 8. rész után le is került a műsorról, hogy soha többé ne térjen vissza...). Utána következett a Fox sorozata a '80-as évek egyik mozis sikerfilmjéből, a Halálosztóból Terminator: The Sarah Connor Chronicles címmel. Ez ugyancsak ritka nagy, 20 milliót megközelítő nézettséget hozott a premier alkalmából, de két hét alatt beállt a vele párban vetített Prison Break 7-8 milliós szintjére, így teljes sikernek ezt a feldolgozási próbálkozást sem nevezhetjük.


Egy, csak egy legény maradt, hát talpon idén, mégpedig a Knight Rider-film, melyet az NBC elővigyázatosságból nem sorozatként rendelt meg, hanem fenntartotta magának az opciót, hogy siker esetén ősztől egy Knight Rider-sorozattal folytatja a tévéfilmben megkezdett történetet. A siker pedig nem maradt el: ugyan nem Terminátor-számokkal nyitott mindenki kedvenc KITT-jének újragondolása, de a kétórás időtartamú film mindvégig megtartotta nézőit, sőt, egyre többen ragadtak ott az NBC-n. Így szinte biztosra vehető, hogy ősszel hosszabb távra is berendezkedhetnek a fekete színű automobil Hasselhoff-mellszőrzetű fanatikusai.

A siker egyébként 12,5 milliót meghaladó nézettséget jelent, mely összehasonlítva a többi rajongói kedvenc-sorozattal meglehetősen jónak mondható, hiszen az NBC üdvöskéje, a Heroes 10-11 milliós táborra bír, míg a fent említett Prison Break 7-8 millióssal. Azt természetesen mondani sem kell, hogy a nem csak nézői, hanem kritikai sikerek, mint például a Lost (14-15 millió néző) vagy a House (18-20 millió néző) más kategóriába tartoznak, de a Knight Riderrel sosem a folyton a ceruzájuk végét rágó, magukat kritikusnak nevező tudorokat akarták lenyűgözni, hanem a nép egyszerű fiait.


Ennek megfelelően a Knight Ridert adó NBC nem is küldött ki a kritikusoknak megtekintésre és véleményezésre kópiát, így csak vasárnap derült ki, hogy az eredeti KITT készítését követő 25. évben játszódik a film. A történet szerint KITT szülőatyja egy új KITT-tet tervezett (akinek a hangmembránjai Val Kilmer baritonján rezegnek). Nekivág az ismeretlennek, amikoris titokzatos fegyveresek végeznek tervezőjével. Kisvártatva össze is gyűlik egy nagy csapat, melyben a tervező lánya és egy Michael Knight-utód bohém, ex-kommandós srác megpróbálja kideríteni, hogy mit vétett és kinek a meggyilkolt öreg tudós.

Ahogy az várható volt, a készítők több szálon is megpróbálnak az eredeti sorozathoz kapcsolódni, s a filmben még maga David Hasselhoff is villámlátogatást tesz. Kiderül, hogy az egyik szereplőhöz gyengéd szálak kötik - de persze ettől még maga az autó, a Pontiac-ot leváltott Ford a főszereplő (a tervezője el is ejt egy célzást a sokaknak nem tetsző kocsiváltásra). KITT most már nem csak olyan trükkökre képes, mint elődje, hanem színváltoztatástól kezdve az átalakulásig mindenfélére kiterjednek a képességei.


A film tehát sikerrel nyitott, a sorozatról szóló döntés bármelyik pillanatban megszülethet. A nagy kérdés, hogy Mike Traceur, illetve az őt alakító Justin Brueningnek sikerül-e olyan hírnévre szert tennie, mint Michal Knightnak és az őt alakító David Hasselhoffnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • giga123 #85
    Remélem lesz sorozat belőle mert jónak tűnik. Valamelyik nap játcottam végig a Knight Rider 2-ő játékot régi játék de el lehet vele szórakozni.ÉS a filmet már várom.
  • MaSzKa #84
    miről beszélsz?

    pontiac firebird trans am volt az régi eredeti be
  • skodatuning #83
    ne tessék kötözködni mert sírni fogok
  • skodatuning #82
    nah

    katonai titok
  • skodatuning #81
    nyilván nem ismerjük a 2008as modellt, mert még senki se látta, katonai titok. http://images.google.hu/images?gbv=2&hl=hu&q=ford+mustang++2008+&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se

    a formavilágról beszélek, az újról a vak is látja, hogy egy mustang, a régiről nem tudtuk micsoda, mert akkora változás volt az 1 évvel korábbi kiadáshoz képest...
  • Beast Machine #80
    leülhetsz.
  • spike0007 #79
    Az alapot idén gyártják sorozatban ezt egy Jay Lenos videóban láttam! Az átalakított verzió meg teljesen egyedi van belőle kb. 3-4 db a pilot miatt és még készül pár ha beindul a sorozat!!:) Szerintem nagyon jó választás volt a Mustang a Trans Am már öreg járgány! Camaro meg mikor nekiálltak még Prototipe volt! A Ford Mustang 2008 Shelby GT 500 Kr nagyon jó verda gyönyörű szép autó!:) Mondom ezt úgy hogy imádom a Trans Amet is!
  • spike0007 #78
    Mindenki ismeri! Aha! Ezt a szériát idén kezdik gyártani sorozatba! De mindenki ismeri!:))
  • MaSzKa #77
    annyit azért elmondanék mindenkinek ezek a Mustáng és más amerkai autó elavult szarok a hátsó tengely ugyan olyan merev mint a régi zsigulikba azt is Fiat volt és 1964-be az év autója, szóval jó régi konstrukció
    az auró aerodinamikája és fogyasztása is a 60-as éveket idézi
    egy szóval az amerikaiautó szarok és egyáltalán nem megbízhatók

    mikor a régi sorozat ment kinézetre a Pontiac az jővőbe mutatóan nézett ki szemben a mostani forddal

    tele van ez minden féle reklámmal

    hasselhof meg igencsak megöregedett most néztem végig az összes epizódót 90-et szám szerint

    nézzétek meg az 1. részt a 2008-as után szembetűnő lesz a változás hogy megy az idő:-(
  • Smithie #76
    Én szívesebben látnék egy Trans AM-et(Pontiac),mint egy nyavajás Ford-ot... Persze ez az én véleményem,senki ne vegye sértésnek,jók a Fordok is!