Szekeres Viktor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Amerikában alig két hete startolt, hozzánk is nemsokára el fog érni, de már így is minden utcasarkon az új Terminátor-sorozat a téma.

Talán az utóbbi idők egyik legnagyobb várakozása övezte a The Sarah Connor Chronicles című sorozat eljövetelét. A Terminátor-filmek alapján, azok szellemében, az eredeti Halálosztó-film pár producerének közreműködésével készült és új lapokra helyezi a klasszikus Terminátor-sagát azzal, hogy a 2. és 3. film közé beiktat egy sorozatot. Igen, a Terminátor-sorozat ott kezdődik, ahol a 2. rész befejeződik és leginkább azokra a problémákra koncentrál, melyekkel Sarah-nak, az egyedülálló anyának, és fiának John-nak kell megbirkóznia azután, hogy lepörgött a T2-ben a stáblista.


Ahogy a cím is mutatja, a sorozat főszereplője Sarah Connor, akit a 300-ból is ismert Lena Headey alakít, s mellette természetesen ugyancsak állandó szereplő a fia, John Connor. Utóbbi a Hősök meleg Zach-jeként tett szert hatalmas népszerűségre, de az egyik legjobban sikerült Doktor House-epizódban is feltűnt, mint próféta. Mellettük a Firefly-ból és az Egységből is ismert Summer Glau tűnik fel, valamint Richard T. Jones, aki az FBI rettenthetetlen ügynökeként próbál Connorék nyomában maradni.

A névsorból kitűnik, hogy a Josh Friedman által készített sorozat (az író jegyezte a Láncreakció című filmet, valamint a Fekete Dáliát és a Világok harcát) természetesen nem a filmes színészekre alapoz. Persze az is igaz, hogy a hazai mozikban legutóbb 11 éve(!) látott Linda Hamilton annyira azért nem csúszott le, hogy ne szerepelt volna az elmúlt hat évben két sorozat (Papás-mamás, Thief) 2-2 epizódjában. És, egyelőre még az irányú terv sem született, hogy Kalifornia kormányzója, bizonyos Schwarzenegger feltűnjön egy villanásra valamelyik epizódban, bár minden bizonnyal voltak próbálkozások erre is.


Sarah Connorék életét menekülés és rejtőzködés tölti ki, amikor egy újabb jövőből érkezett jövevény jelenik az életükre törve - innentől kezdve pedig már nem csak a normális élet elérése mozgatja őket, hanem az is, hogy a Skynetet, illetve annak létrejöttét megakadályozzák. De nem érdemes előreszaladni a történetben, hiszen a hazai premier nyilvánvalóan még arrébb van (de minden bizonnyal csak hónapok kérdése), míg az amerikai csak alig két hete volt. Ez azt is jelenti, hogy az ottani nézők is csak három epizódot láttak, de szerencsére az internet segítségével szinte minden megtudható az elkövetkező részek tartalmáról: forgatókönyv-részleteket is látni a neten, nem beszélve a sok promóképről. (És bizony az előzetes tudás alapján mondhatjuk, hogy lesznek még kemény dolgok a folytatásban, csak el ne veszítsük az állunkat.)

A sorozat premierje előtt meglehetősen pesszimisták voltak a rajongók, hiszen nem tudták, hogy rajtuk kívül az átlagembert mennyire fogják érdekelni Sarah Connor kalandjai, de a Fox csatorna remekül felvezette a sorozatot, amikor is egy 38 milliós nézettségű amerikai focimeccs után rakta, s így a premiert újonc sorozat esetében rekordnak számító 18.29 millió néző tekintette meg. A másnap leadott folytatást 10,07 millióan látták, ekkor került a sorozat az állandónak mondható hátfő este 9 órás sávba, közvetlenül az ugyancsak Fox-sorozat Prison Break mögé azzal a nem titkolt céllal, hogy Scofieldék heti fix 7-8 millió nézőjéből sikerül pár milliót átmenteni.


Egyelőre úgy tűnik, hogy a készítők elérték céljukat, hiszen a harmadik részt 8,65 millióan látták, ami azt jelenti, hogy bár a sorozat nem került be a hét 20 legnézettebb produkciója közé, de a 4. évadára is bizton számító Prison Break-nél jobban teljesít. Így az is meglehet, hogy az első évadot alkotó 9 epizód után a Sarah Connor Chronicles - ha véget ér a hollywoodi írók sztrájkja - egyből megkapja a teljes 22 epizódot tartalmazó második évados megrendelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • convar #57
    http://www.terminatorchronicles.hu/news.php?readmore=439

    Húzzatok bele! ;)

    Itt egy séma az emailekhez:

    http://forum.terminatorchronicles.hu/viewtopic.php?f=4&t=13&p=11427#p11427
  • SötétBarom #56
    Cancel-t kapott :C
  • iceQ #55
    Tényleg nem fogja már adni az RTL Klub?Mert valahol azt olvastam!
  • sb1 #54
    Azért nem lenne baj, ha ő értem jönne a jövőből

  • Herold #53
    Most mi van? Megjelent a T-1000-es modell? És honnan jött? Nem emlékszem, hogy mutatták volna.
  • Bmx01 #52
    akkor elméletileg holnap tölthető az új rész:?
  • MerlinW #51
    2008-Sep-08 Terminator: The Sarah Connor Chronicles 02x01 Samson & Delilah
    2008-Sep-15 Terminator: The Sarah Connor Chronicles 02x02 No Good Deed
    2008-Sep-22 Terminator: The Sarah Connor Chronicles 02x03 The Mousetrap
  • hatezgaz #50
    Nekem tetszik a sorozat, de az utsó részen kiakadtam. (csak most néztem meg hétvégén.)
    Istenem, ha terminátor, akkor akciófilm! Ki volt az-az idióta, aki kitalálta azt a medencés jelenetet? Ki kell rúgni azonnal, ez olyan gagyissá teszi a filmet, 70-es évekbeli Bud Spencer filmek jutottak az eszembe. Nem igaz, pár koreografált mozgásssal meg tudták volna oldani. Ha végképp nem volt rá zsé, akkor miért nem hagyták ki az egészet? Mondjuk később ér oda a feka FBI-os, mondjuk a mentőssel egyszerre, vagy valami.
    Teljesen felidegesített.
  • winnie #49
    de most írtam le, hogy nem bug. rajta maradt egy cafat hús, ami az időutazás során "leégett" róla. nyilván ez azonnali kérdés volt a 2. rész után és josh friedman meg is válaszolta.
  • Major #48
    Az a gáz, hogy ha ott a csapat, akkor miér maradt benne ez a bug?:) Akkor evvel az erővel egy töltött csirkébe, belerakok valami stukit és magammal hozom